Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
jueves, 18 de abril de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Emergències activa el dispositiu especial de Setmana Santa i Pasqua i demana precaució davant les pluges

Amb el reforç d'un 7% dels torns del personal del telèfon d'Emergències 112 i la intensificació de la vigilància de superfície forestal


._000585
._000596

El Centre de Coordinació d'Emergències ha emés un avís especial pel risc de pluges nivell groc a partir de hui a les províncies de Castelló i a l'interior i litoral nord de València, i risc de fenomen costaner en el litoral d'Alacant. 
En l'avís recomana als municipis i organismes amb competències en la gestió de les emergències que mantinguen la necessària atenció i seguiment de tots els avisos que emeta durant estos dies el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat amb la finalitat d'activar amb antelació els seus protocols d'actuació i establir les pertinents mesures preventives en els seus respectius àmbits. 
Segons la previsió meteorològica de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) les pluges seran persistents i la inestabilitat es prolongarà durant diversos dies en gran part de la Comunitat Valenciana. 


Dispositiu Setmana Santa i Pasqua 
Les mesures especials començaran a aplicar-se a partir del dijous Sant, i es prolongaran fins al 29 d'abril, amb la possibilitat d'ampliar-ho fins a l'1 de maig. Es farà a través d'un dispositiu coordinat per l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències compost per més de 800 efectius dels diferents organismes. 
Durant estos dies, independentment del nivell de preemergència d'incendis forestals, s'adoptaran mesures preventives com si fóra nivell 3 de preemergència, risc extrem d'incendis forestals. Això implica la prohibició de crema en els terrenys forestals, contigus o amb una proximitat menor a 500 metres d'activitats com la crema de marges de cultius o restes agrícoles i forestals; crema de canyar o matolls lligats a aprofitament ramader, cinegètic o un altre tipus; i operacions de destil·lació de plantes aromàtiques. 
Les cremes aprovades en plans locals, així com totes les cremes ja concedides per al mateix període quedaran suspeses. Del 18 al 29 d'abril es podran utilitzar els llocs preparats i habilitats a aquest efecte dins de les recreacions forestals sempre que no s'establisca un nivell 3 de Preemergència de risc d'incendis. Diàriament el nivell de risc d'incendis es pot consultar a través de la web del Centre de Coordinació d'Emergències, consultar ací, o través del seu compte de Twitter @GVA112. 
Entre les mesures planificades de vigilància, s'inclouen diversos vols diaris que recorreran tota la Comunitat Valenciana durant dues o tres hores en funció del nivell de risc d'incendis, llevat que les aeronaus no puguen volar a causa de les condicions meteorològiques adverses o estiguen participant en incendis forestals actius. 

Reforç de la Sala del 112 
El reforç dels torns de treball de la sala d'atenció de telefonades del 112 coincideix amb la posada en marxa de l'operació especial de Trànsit de la Direcció General de Trànsit que preveu prop de dos milions de desplaçaments de vehicles en la Comunitat Valenciana. 
En aquest sentit, la sala del 112 pot ampliar o reduir el seu personal en funció del volum de telefonades gràcies al seu "dimensionament". D'aquesta forma, està previst una major incorporació de personal en els dies de més desplaçaments com són demà dijous 18 d'abril, en el qual el reforç és del 12% o el diumenge 21, amb un 8% més de personal entre operadors, coordinadors i supervisors.

 

G.V.

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

.-000466

 

._000624
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

El Tiempo en Alzira
SocialServicios Públicos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal