Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
jueves, 16 de mayo de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4

 Alzira celebra el Dia Internacional dels Museus

'Una anamorfosi del Riu', la creació d’un quadre en directe o la 'Ruta pels horts d’Alzira', entre les activitats


.-000472 

El proper dissabte 18 de maig se celebra el dia Internacional dels Museus, que en l’edició de 2019 se centrarà en els nous papers que exerceixen els museus com a actors actius en les seues comunitats “Els museus com a eixos culturals: El futur de la tradició”

Els museus s'estan reinventant contínuament per a ser més interactius, centrats en l'audiència, orientats a la comunitat, flexibles, adaptables i mòbils. S'han convertit en eixos culturals que funcionen com a plataformes on la creativitat es combina amb el coneixement i on els visitants poden crear, compartir i interactuar.

L’Ajuntament d’Alzira mitjançant el MUMA (Museu Municipal d’Alzira) ha programat activitats culturals per a celebrar el DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS:

Dimarts 14 i el dijous 16 de maig de 18:00 a 20:00, Paco Tortosa, autor d’Alzira, el jardí babilònic entre el Xúquer i la Murta, estarà al MUMA per a signar el llibre, el qual es podrà adquirir en el mateix museu.

Dimarts 14 de maig a les 19:30, presentació de la nova dinamització de la Sala Sucro amb dos anamorfosis del fotògraf local Víctor Balaguer, una dedicada al “riu Xúquer” i una altra a “l’entrada de Jaume I a Alzira”. En estes podràs viatjar al passat i contemplar una imatge del Xúquer i entregar les claus de l’Al Jazirat a Jaume I.

Des del dimecres 15 fins al dissabte 18 de maig, visita guiada a l’exposició “La Bóveda” pel mateix autor, Josep Francés, que al mateix temps farà una demostració del procés de pintura amb una obra realitzada en directe. Horari: de 12:00 a 12:45 i de 18:00 a 18:45 h.

Dimecres 15 de maig en el Saló d’Actes de la Junta Central Fallera i la seu del Museu Faller de València a les 19:30:

- Presentació de la pàgina web de la Xarxa de Museus Fallers.

- Taula Redona: “Els museus fallers com a contenidors culturals de les tradicions falleres”. 

Dissabte 18 de maig, es podrà visitar el Museu Faller de 11 a 13 hores i el Muma en horari habitual de 11 a 13 hores i de 17 a 20 hores.

Dissabte 25 de maig, “Ruta turística pels horts d’Alzira”, eixida en el bus turístic a les 10:00 des de la Tourist Info, per a recórrer les partides de Vilella, Fracà, Casella i Pla de Corbera. Una ocasió per a conéixer l’arquitectura rural tradicional i la modernista dels horts de tarongers. Tornada a les 13:30.

Preu: 1 euro. Inscripció prèvia a la Tourist Info. Places limitades.


Consulta nuestra guía comercial con más de 150 clientes
afiliados en Alzira y más de 300 en la comarca >>> Clic aquí

18 de maig, Dia Internacional dels Museus

L'objectiu del Dia Internacional dels Museus és conscienciar sobre el fet que els museus són un important mitjà per a l'intercanvi cultural, l'enriquiment de les cultures, així com per al desenvolupament de la comprensió mútua, de la col·laboració i de la pau entre els pobles. Organitzat cada 18 de maig des de fa més de 40 anys, els esdeveniments i activitats planejats per a celebrar el Dia Internacional dels Museus poden durar un dia, un cap de setmana o fins i tot tota la setmana. Cada vegada són més els museus per tot el món que participen en aquesta celebració mundial: l'any passat van ser 37.000 museus els que van prendre part en l'esdeveniment en 158 països i territoris.

Des de ICOM, International Council of Museums, es convida a tots els museus, siga com siga la seua naturalesa, a participar i unir-se a aquest esdeveniment. Per a més informació:  https://www.icom-ce.org/dia-internacional-del-museo-2019

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

._000610
._000665
._000666
 ._000667

 

._000668

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaGeneral
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal