Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.865 Fotografías: 108.852 Comentarios de usuarios: 125.579
EL SEIS DOBLE
jueves, 23 de mayo de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Més d’un centenar de dones acudixen a la II Trobada Intercultural de Dones de l’Alquerieta

Per a trencar els estereotips i prejudicis que es tenen de les dones musulmanes


 

 
._000677

El passat divendres 17 de maig es va celebrar la II Trobada Intercultural de Dones, a les portes del CPC del barri de l’Alquerieta, amb una gran participació de dones d’Alzira. Al voltant de 110 dones i 50 menors de diferents països (Espanya, Marroc, Algèria, Ucraïna, Txad, El Salvador, Síria, Bulgària, els Estats Units, Uruguai) van poder gaudir de la màgia d’una nit de convivència.  Un esdeveniment organitzat pel Grup de Dones “Encuentrate”, grup que impulsa la Fundació Cepaim en coordinació amb el Centre de Participació Ciutadana (CPC), les dos entitats que van fer possible la celebració de l’IFTAR, com a espai d’intercanvi i enriquiment cultural entre totes les assistents.

“Encuentrate”, pretén consolidar este espai de convivència mitjançant l’IFTAR com una oportunitat per a trencar els estereotips i prejudicis que es tenen de les dones musulmanes, i conéixer les tradicions com a forma d’acostament entre les dones d’Alzira. L’objectiu fonamental és ampliar les relacions entre totes les dones coneixent-se les unes a les altres i creant relacions de sororitat.

L’IFTAR és la ruptura del dejuni en el mes de Ramadà i comença immediatament després de la posta de sol. Quan va començar a caure el sol, les assistents van poder compartir una vetlada d’intercanvi cultural i degustació del més exquisit menjar àrab tradicional. La nit va ser protagonitzada, a més del desplegament de sabors, per la creació de relacions entre dones abans desconegudes disposades a conversar, a compartir i gaudir de les cançons arrelades a cada cultura. A més, es van repartir unes targetes en les quals les participants van poder expressar i penjar els seus desitjos i sentiments. I amb estes vam poder constatar que les dones d’Alzira tenen la inquietud de continuar compartint espais de trobada entre dones, que permeten teixir xarxes més fortes.

Després de l’èxit d’esta segona edició ja es pensa en les aportacions, suggeriments i noves iniciatives que van sorgir en esta trobada, com a espai de convivència entre dones diverses i residents d’Alzira. 

L’activitat s’emmarca en el projecte “Comunitat Intercultural: programa de promoció de la convivència i intervenció comunitària intercultural en barris d’alta diversitat”, cofinançat pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i la Unió Europea.

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

 

.-000004 

 

.-000132

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialActividades

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal