Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.584
EL SEIS DOBLE
martes, 4 de junio de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5

 El reconegut muralista Xolaka, junt a les veïnes i veïns d'Alzira, realitza dos nous murals en L’Alquerieta

En la seua realització s'han implicat un gran nombre de veïnes i veïns tant del barri com de la resta del municipi d'Alzira


._000623
 
._000627

Dins del Festival artístic Alqueri-ARTE 2019 s'han realitzat dos nous murals participatius en el barri de L’Alquerieta, al carrer Diego d'Almagro i al carrer Calvari. En la seua realització s'han implicat un gran nombre de veïnes i veïns tant del barri com de la resta del municipi d'Alzira.

Els dos murals han estat coordinats pel reconegut artista Ángel Caballero (Xolaka), artista que atresora nombrosos premis i reconeixements en tot el país. Ha participat en diferents festivals amb un estil caracteritzat per l'art urbà a través de la pintura mural i en el qual es poden apreciar influències de la resta d'arts creatives.

Però Ángel no ha estat a soles, diferents grups i persones s'han implicat en els dos murals realitzats, aprenent diferents tècniques i compartint jornades senceres de pintura al carrer.

Entre els participants ha estat el Grup de Dones de L’Alquerieta, que ha treballat la igualtat i la necessitat de continuar comptant amb la dona per a avançar i construir espais d'igualtat i desenvolupament en la societat, aspectes que tracten setmanalment en el seu espai de trobada en el CPC. De les seues propostes i inquietuds ha nascut un mural que combina els ulls d'una dona amb colors vius i una composició que s'adapta molt bé a l'entorn. El procés que han viscut junts ha sigut molt enriquidor.

El Grup Orígens és un grup de joves que treballa la inserció sociolaboral des de l'agricultura ecològica. A través de l'espai cedit en l’Hort de Ros desenvolupen habilitats agrícoles i treballen aspectes relacionals i convivencials. És per això que han volgut plasmar en el mural els seus avanços, cosa que l’artista ha sabut captar a la perfecció. “Llaurem convivència”, és el lema triat per a compartir tot allò que estan construint. 

Aquesta activitat està coordinada pel Centre de Participació Ciutadana, centre adscrit a l'Àrea de Serveis Socials i Innovació Social de l'Ajuntament d'Alzira i per la Fundació Cepaim, i finançada pel Ministeri de Treball i la Unió Europea, a través del “Programa per a la promoció de la integració i la convivència intercultural en l'àmbit educatiu”. 

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 ._000597

 

 ._000614

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Rosa Maria de Dios - 04/06/2019
Las avenidas de detrás de la casa de coches de Joanot Martorell es una vergüenza de las pintadas que realizan todos los días, rompiendo los cristales así como las puertas ¿donde está la vigilancia de la policía? contenedores quemados con vehículos dañados al lado por ello, rompiendo cristales y rayando los coches aparcados ,en mis años que ya son muchos nunca he conocido este vandalismo en nuestro pueblo hoy convertido en una ciudad. Deberian de poner carteles diciendo ¡Alzira ciudad sin ley!

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal