Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
viernes, 14 de junio de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

  L'IES José María Parra d'Alzira participà en el Festival Alqueri-ARTE 2019 amb un mural participatiu

El mural s'integra dins d’este festival d’art urbà que pretén acostar les obres artístiques al barri i implicar la comunitat en la revitalització de l'entorn 


 ._000682
 
 ._000684

Ahir es finalitzava l’ultim dels murals de l’actual edició d’Alqueri-ARTE. Un nodrit grup d'artistes, alumnes de l'IES José María Parra han participat activament en l'execució d’esta obra situada al carrer Pare Pompili, junt a l'església Sagrada Família, i que des de hui poden gaudir els veïns i veïnes de l’Alquerieta i de tot el municipi.

El mural s'integra dins d’este festival d’art urbà que pretén acostar les obres artístiques al barri i implicar la comunitat en la revitalització de l'entorn i el gaudi de l'espai públic.

Des de fa unes setmanes es va plantejar en classe d’educació plàstica la idea de realitzar un mural participatiu i comunitari en el propi barri. L’alumnat es van il•lusionar amb la iniciativa i ràpidament es van posar a imaginar dissenys i propostes per al qual consideraven ja el seu propi mural. D’entre totes van triar una molt significativa que feia referència a la utilització de les noves tecnologies i la necessitat de cuidar les relacions personals i la cura de l'entorn. Baix el lema “Desconnecta't de les xarxes i connecta amb la vida i el barri”, aquesta activitat ha servit per a plasmar totes estes idees en una autèntica obra d'art que està suscitant un gran interés i que vincula l'espai de formació i coneixement amb l'entorn més pròxim.

Per a la realització de l’activitat ha sigut fonamental la participació activa de l'IES José María Parra, especialment dels professors d'arts plàstiques Carles Hernández i Gal•la Cervantes, que fan seues les paraules del gran mestre Paulo Freire que considera que s'aprén millor des de la pràctica i des del contacte amb la realitat que ens envolta.

Divendres que ve 14 de juny, a partir de les 19.00 h es realitzarà una festa d’inauguració en la que es recorrerà les obres realitzades enguany que, juntament amb la primera edició del festival sumen ja un total de deu murals en el barri l’Alquerieta.

Este projecte ha estat coordinat per la fundació Cepaim i el Centre de Participació Ciutadana, adscrit a l'Àrea de Serveis Socials i Innovació Social de l'Ajuntament d'Alzira. El finançament procedeix del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons d'Asil, Migració i Integració de la Unió Europea.

 

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 


 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

 .-000295VD 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Educación y Formación
SocialActividades

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal