Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.831 Fotografías: 108.808 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
miércoles, 16 de octubre de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 César Bona donarà el tret d’eixida a les Jornades Culturals dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira

Les activitats, totalment gratuïtes, estan homologades pel CEFIRE de Xàtiva


.-000331

L’educador César Bona donarà el tret d’eixida a les Jornades Culturals al voltant dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. Serà el pròxim dimarts 22 d’octubre, a les 19.30 h, al Gran Teatre del municipi –la conferència de l’educador ha tingut tan bona acollida en el període de reserva d’entrades que, l’acte s’ha traslladat de la Casa de Cultura a aquesta nova ubicació-, on oferirà una xarrada titulada «Una mirada a l’educació». Bona explicarà el seu punt de vista sobre qüestions com la importància dels deures o la forma d’educar en l’empatia. El seu mètode consisteix a implicar tots els xiquets i les xiquetes, fomentant el respecte i l’esforç, al mateix temps que deixa volar la imaginació per a connectar amb l’alumnat i motivar-lo. Abans, però, Margarida Castellano, directora general d’Innovació Educativa i Ordenació de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, inaugurarà les jornades culturals juntament amb diversos representants institucionals.

Les jornades, que enguany se celebraran del 22 d’octubre al 7 de novembre, continuaran amb la conferència de l’escriptora Anna Moner, guanyadora del XXX Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira amb La mirada de vidre. Serà el dijous 24 d’octubre a les 19.30 h. L’autora ens parlarà de la mirada artística i de la mirada científica en la construcció de la imatge de la dona als inicis del segle XX, qüestió que recorre el rerefons de la seua obra.

El dimarts 29 d’octubre, a les 19 h, Vicent Dasí, guanyador del Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil amb Doc Doggie. Unitat de Medicina Estrambòtica, parlarà de la relació entre màgia, literatura i humor amb el mag Rubén Aparici. L’humor seguirà present en les Jornades Culturals gràcies a la taula redona que protagonitzaran els còmics Eugeni Alemany, Pepa Cases i María Zamora, el dimarts 5 de novembre a les 20 h. Els tres humoristes, moderats per Pau Blanco, reflexionaran sobre com està evolucionant l’escena còmica valenciana.

Per últim, hi haurà un lloc destacat per a la divulgació de la ciència. David González Jara, guanyador del Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General amb Les molècules de la vida, conversarà amb la periodista Reis Juan sobre la millor manera d’acostar la ciència a tothom i sobre com fer-ho de manera intel·ligible i amen

Cal afegir que les Jornades Culturals compten també amb un bon nombre d’activitats complementàries, com excursions, visites guiades, representacions teatrals o concerts

 
 
ACTIVITATS PARAL·LELES

A més a més, el certamen aposta per mantindre les activitats especials que es van posar en marxa en l’edició anterior per a celebrar el 30 aniversari dels premis. Així, els hostalers i els comerços d’Alzira se sumen a la celebració d’aquesta cita literària a través de dues iniciatives que es consoliden a poc a poc: els «Aparadors literaris» i els «Menús literaris».

D’una banda, més de quaranta establiments proposen una ruta literària d’aparadors que repassen les novel·les guanyadores del Ciutat d’Alzira. A més a més, aquests locals disposaran de bosses de tela elaborades per l’Ajuntament amb un disseny especial lligat al foment del valencià per a obsequiar els clients.

De l’altra, cinc restaurants alzirenys posaran a disposició dels comensals un menú literari amb plats que juguen amb els títols de les novel·les guardonades aquests anys. Els clients que tasten un d’aquests menús s’emportaran un llibre, obsequi de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

 
PREMIS LITERARIS

Pel que fa a la convocatòria dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2019, s’ha tancat amb la recepció de vora de 200 originals, xifra que confirma la consolidació d’aquest certamen amb més de trenta anys d’història. El Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira (dotat amb 16.000 €), juntament amb el Premi de Poesia Ibn Hafaja (dotat amb 5.000 €), han estat les categories amb major participació d’autors i autores.

A més a més, cal destacar que enguany, per primera vegada en la història d’aquests guardons, el jurat dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira és totalment paritari, de manera que està compost per vint dones i vint homes. De fet, també per primera vegada en trenta anys, la modalitat de novel·la compta amb un jurat format exclusivament per dones.

 D’altra banda, el dia 8 de novembre es lliuraran els premis del 2019, durant el transcurs del tradicional sopar literari que tindrà lloc a la sala Rex Natura. No obstant això, el veredicte del Premi de Teatre es farà públic el 25 d’octubre, mentre que el 31 d’octubre es donaran a conéixer els veredictes de les modalitats Infantil, Juvenil i d’Àlbum Il·lustrat.

Podeu descarregar ací el programa d’actes de les Jornades Culturals al voltant dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2019.

 

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 
 
 
._000671
._000641 
.-000448 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLiteratura
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

viejo - 16/10/2019
Excelente elección , esperemos que se les quede algo y dejen de manipular nuestra historia en las escuelas.
Parece que la dedicatoria de su último libro " La emoción de aprender" está hecha a propósito para todos estos maestros que simplemente se dedican a repetir como cotorras las enseñanzas que en su día recibieron sin pararse a reflexionar sobre la veracidad de las mismas.
Esta es la dedicatoria : " .... a aquellas personas que han superado prejuicios propios y han abrazado nuevas ideas".
¡Enhorabuena César!.

saludos.
roger - 16/10/2019
VIEJO, sempre estàs igual, menuda paranoia tens." La manipulación de la historia", com si tu fores Déu sap que. Això de la dedicatòria, aplica-t'ho a tu mateix. Tu que en quan et contradiuen de seguida traus aMenéndez Pidal, un historiador més desfasat , per no dir més coses. També em feres gràcia l'altre dia, quan deies que qualsevol alumne amb internet pot contradir al mestre, amb el qual estic d'acord. Però quan et porten la contra amb informació de nous historiadors i noves investigacions, traus la enciclopèdia de quan anaves a escola i et poses a insultar. De veras, viejuno que das vergüenza ajena.
viejo - 17/10/2019
"Roger", como veo que tus recursos mentales son muy limitados, intentaré explicártelo poco a poco:
El 9 de Octubre un colegio de Alzira dijo que ese día se celebraba el nacimiento histórico del pueblo valenciano y la creación del Reino de Valencia, utilizando para ello las mismas frases y palabras que repitan como un mantra desde hace años, los miembros de un partido nacionalista valenciano simpatizante de partidos independentistas catalanes y que aboga por la integración de la Comunidad Valenciana en una entelequia llamada Paisos Catalans.
Creo que la ideología política y la mentira histórica debe de estar fuera de los colegios alzireños y que se debe impedir que cuatro fanáticos intenten adoctrinar desde las aulas a nuestros hijos y nuestros nietos.
Todos los que estamos interesados en nuestra historia sabemos que las afirmaciones sobre nuestro nacimiento como pueblo que hacía ese colegio son falsas, y también sabemos que existía el Reino de Valencia mucho antes de la llegada de Jaime I a estas tierras. Te pondré un par de ejemplos para que puedas comprobarlos en cualquier biblioteca :
-En el siglo VI Valencia y su hinterland ya constituían una unidad administrativa y eclesiástica, es famoso el obispo Justiniano y el concilio que se celebró en Valencia en el año 546.
- En el siglo XI el Reino de Valencia tiene fronteras propias, ejército propio, moneda propia y leyes propias.
- En 1237 el Papa Gregorio IX declaró la Cruzada para la conquista del Reino de Valencia, es decir, ya existía el Reino antes de la llegada de JaimeI.

No obstante, estoy abierto a cualquier nueva información que me puedas aportar lo suficientemente creíble para que me replantee mis posiciones, pero no me vengas con chorradas como la última vez en la que me decías que el verdadero nombre de Miguel de Cervantes era Miquel Sirvent, natural de un pueblo leridano y que estuviste visitando su celda de Alguer (Cerdeña).

saludos.
Xe què bo - 17/10/2019
Viejo ara el que ha de fer és comprate el llibre d'història de 1er de pàrvuls i començar a saber-ne algo més que fer mal "garabatos"
!!!mare mare!!! Vull una enciclopèdia per anar a "ascola"
Fill tu ves a peu com tots!!!!
roger - 17/10/2019
Viejo, això de sirvent ho hauràs somniat, en tu no he parlat en la vida. "Abierto a nueva información...." , tu no estàs bé del cap. A la marxa, tu i les teues pel·lícules. Com t'han dit alguna vegada per ací, encara et queden quatre anys, més, només....Ho sent per tu. Feliç dia del País Valencià!!

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal