Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
jueves, 19 de diciembre de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 Vora 100 participants en la pujada del Betlem a l’Ouet

Es tracta de la XXI edició d’esta tradicional activitat que començava en 1999


._000743

El passat diumenge 15 de desembre es va quedar instal·lat el Betlem muntanyer al costat de l’antic observatori forestal de la Casella, conegut popularment com l’Ouet per la seua característica forma arquitectònica. Prop d’un centenar d’excursionistes es concentraren a les 9.00 hores en l’aparcament del Paratge Natural Municipal de la Casella, per a participar en la instal·lació del Betlem en la muntanya al llarg de les festes nadalenques i el Cap d’Any. Es tracta de la XXI edició d’esta tradicional activitat que començava en 1999, i ja se superen les 19 ascensions que portà a terme el Centre Excursionista d’Alzira a mitjans del segle passat.

La Regidoria de Patrimoni Cultural, que promou este esdeveniment a través del Museu Municipal, convida a tots i totes els que no han pogut acudir a la pujada a participar en la baixada, que serà el diumenge 12 de gener, a les 9.00 en el nou aparcament de la Casella, i des d’allí ascendir junts els 533 metres d’altura per a gaudir de les àmplies vistes panoràmiques de les muntanyes, la vall i la costa marina, una bona manera de començar l’any. 

Com a anècdota, el participant més major ha sigut Francisco Martínez amb 86 anys, l’autor de la Creu del Cardenal que va ser instal·lada al maig de 1999, fa també 21 anys, en substituir la creu deteriorada per una nova amb un èxit de participació tal que va motivar que es promoguera la recuperació de la pujada del Betlem.

La pujada del Betlem era una activitat iniciada pel Centre Excursionista d’Alzira, en l’any 1959, que va perdurar fins a 1977, moment en què es va extingir el CEA. En l’any 1999, el Museu Municipal va reprendre el muntatge del Betlem amb la finalitat de visitar els indrets més atractius dels paratges naturals municipals de la Murta i la Casella, i els va seleccionar pels seus atractius naturals i l’accessibilitat, apta per a tots els públics. Es tractava d’oferir una activitat de fàcil accés per a tots, ja que en les edicions del CEA, hi havia llocs complicats, només aptes per als muntanyers, com era el cas del pic de la Serra de les Agulles. 

Esta XXI edició consolida la celebració, que per a molts alzirenys i veïns d’altres localitats ja tenen com a tradició visitar-lo al llarg del mes que està exposat. Descobrint en alguns casos espais desconeguts o contemplant les extraordinàries vistes que des de dalt dels cims es dominen, tant de la comarca de la Ribera, com del Xúquer, l’Albufera o l’extensa costa, i per descomptat, de la multitud de valls o serralades que ens envolten. Llocs tan significatius com el Cavall Bernat; la Creu del Cardenal; el Tallat Roig; en la Murta o el Pla del Barber; la Font de la Teula; la Ratlla en la Casella, o l’antic Observatori Forestal l’Ouet; són els llocs que cada any alternativament acullen el Betlem.

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

 

 
 ._000546

._000581

.-000132
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasVarias
SocialActividadesReligión y Culto

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal