Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.844 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
domingo, 19 de enero de 2020
Clic en la foto para ampliar

Foto: Hayack - El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira beneeix als seus animals en la tradicional i multitudinària processó de Sant Antoni

Xiquets, mascotes i animals han sigut els principals protagonistes d'aquesta tradicional festa d'hivern


.-000331

Centenars de persones, sobretot xiquets, van desfilar anit pels carrers d'Alzira al costat de les seues mascotes, en la tradicional processó de Sant Antoni del Porquet.
Des de l'església de Sant Joan va partir la processó que, seguint el seu itinerari habitual, va concloure amb l'arribada de les cavalleries a la pujada de l'Escola Pia.
Per a finalitzar, van desfilar davant el dosser del Sant, situat al carrer Hort dels Frares, una gran varietat d'animals entre els quals es podien veure cavalls, carruatges amb ponis i dues parelles de bous, a més de gossos, gats, tortugues, pardals i cabres; tots ells portats degudament pel seu amos per a rebre la benedicció del Sant i la seua protecció.


La tradició a Alzira

Sant Antoni del Porquet és, per tradició, el sant que protegeix als animals de càrrega i que es fan servir en les labors del camp. En l'actualitat ho és a més dels animals domèstics.
Com ens compta Aureliano Lairón, aquesta festa se celebra a Alzira des de finals del segle XVIII, concretament als carrers que formant part del raval de Sant Agustí venien a desembocar a l'actual carrer Hort dels Frares. La diminuta talla que centrava el culte dels nostres avantpassats es custodiava en el tempo dels pares agustins (ja desaparegut) que se situava en una recolzada de l'actual Plaça Major.

E6D 

Fotos: Ajuntament d’Alzira

 

 

 

 

 

 

 


._000731


._000745

.-000367

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasVarias

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal