Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
miércoles, 12 de febrero de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Els 'Premis a l’Ús del Valencià en els Monuments Fallers' es consoliden a Alzira

Inscripció oberta fins el 2 de març



._000745

L’Ajuntament d’Alzira, a través del Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià de la Regidoria de Cultura, organitza per tercer any consecutiu els premis per a l’ús del valencià en el món faller, concretament en els cartells dels monuments. L’objectiu d’estos premis té com a finalitat premiar el bon ús, ironia i originalitat del valencià en la crítica en els textos dels cartells dels monuments.

“Una de les aportacions culturals més importants que realitzen les falles ésl’ús del valencià en tots els actes, monuments i publicacions. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament d’Alzira a través del Serval continuarem recolzant totes les iniciatives a favor de promocionar i normalitzar el valencià en l’àmbit faller i en totes les altres festes de la nostra ciutat”, assegura el regidor de Cultura, Alfred Aranda.
L’import total dels premis que s’atorgaran serà de 1.000 € per als textos dels monuments fallers. Concretament es concediran tres distincions en metàl•lic consistents en els premis següents:
Primer premi: 500 € i banderí acreditatiu
Segon premi: 300 € i banderí acreditatiu
Tercer premi: 200 € i banderí acreditatiu
Hi poden participar les comissions falleres d’Alzira que presenten les sol•licituds fins aldia 2 de març de 2020en la seu electrònica de l’Ajuntament o per qualsevol altre mitjà que estiga previst en l’article 16 de la Llei 39/2015 d’1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques,amb una instància en model normalitzat que s’adjunta en l’enllaç següent.
Caldrà adjuntar a la sol•licitud els textos de lescrítiques del monument faller en el termini esmentat en l’apartat anterior.
El jurat estarà format per, l’alcalde,Diego Gómez,o persona en qui delegue, que el presidirà, i en formaran part com a vocals el regidor de Cultura,Alfred Aranda,o persona en qui delegue, el regidor de Festes, Xavi Pérez, o persona en qui delegue, membre designat per la Junta Local Fallera; Pura Santacreu, com a membre del sector educatiu, i el tècnic de Promoció Lingüística, que actuarà com a secretari. El jurat també podrà comptar amb un col•laborador voluntari expert en la matèria.
Els criteris de valoració que es tindran en compte en els textos dels monuments fallers i que s’avaluaran abans de la confecció de l’acta seran els següents:
a) La correcció lingüística i la quantitat de textos: es valorarà de 0 a 10 punts.
b) La qualitat dels textos: es valorarà de 0 a 5 punts
Es tindrà en compte tot allò que enriquisca el sentit de les expressions lingüístiques, com els recursos literaris, les propietats textuals...                
c) L’ús de l’enginy i la sàtira: es valorarà de 0 a 5 punts
Es tindrà en compte l’esperit d’invenció i l’ús de la ironia o el sarcasme.
d) La coherència intertextual o de continguts: es valorarà de 0 a 5 punts

Es referix al fet que els textos estiguen relacionats entre si amb un tema global.

 

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 


._000703


._000731


.-000367

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasFallas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal