Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
jueves, 21 de mayo de 2020
Clic en la foto para ampliar

Foto: Ajuntament d'Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1

 El confinament fa que Alzira recicle 17.280 kilos més d'envasos lleugers que al mateix període de l'any anterior

S'han arreplegat també quasi 50.000 kilos de cartó


 


._000596 

El passat 17 de maig es celebra el Dia Mundial del Reciclatge, establert de manera oficial des del 2005 per l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO). Cada any esta data ha anat fent-se més popular i amb una finalitat clara: conscienciar en la necessitat de reciclar, un hàbit que els alzirenys tenim assumit tal i com ho demostren les dates d'arreplegada d'envasos lleugers i cartó al llarg dels mesos de març i abril de 2020. En concret en març d'enguany s'han arreplegat 42.180 quilos d'envasos lleugers, mentre que a l'abril foren 42.780 quilos, experimentant un increment de 17.280 quilos amb respecte el mateix període de l'any anterior, la qual cosa significa la conscienciació de la ciutadania amb el reciclatge en ple estat d'alarma i confinament contribuint a l'augment dels quilos d'envasos lleugers dipositats als contenidors.

Pel que respecta al cartó en març 2020 s'han recollit 41.610 quilos als contenidors, als que cal sumar els 7.740 del servici d'arreplega porta a porta dels comerços, donant un total de 49.350 quilos. En este cas hi hagut una menor recollida de quilos de cartó respecte als mateixos mesos de l'any anterior, ja que l'estat d'alarma decretava el tancament dels comerços que són els que més quilos de cartó generen. Fernando Pascual, regidor de Serveis Urbans, valora positivament les xifres de recollida d'envasos lleugers i cartó que cal analitzar-les per separat. "A pesar del confinament la ciutadania ha estat compromesa en la tasca de reciclar envasos lleugers, d'ahí l'augment global dels mesos de març i abril respecte als de l'any 2019. En quan a cartó la disminució és lògica per la baixada de les persianes del comerç, una de les mesures de l'estat d'alarma per tal de fer front a la pandèmia mundial de la Covid-19 ".

Al llarg del període de confinament hem comprovat com la qualitat de l'aire d'Alzira i la salut del planeta en general han millorat en tant sols unes setmanes. Se'ns dubte, la mà de l'home interfereix tant en el canvi climàtic com en l'aparició de nous virus i malalties, tal i com ho manifesten reputats biòlegs i l'Organització Mundial de la Salut.   "El reciclatge ajuda a combatre malalties contagioses a través de la seua influència en la mitigació dels efectes del canvi climàtic, i a protegir el nostre planeta i els seus espais naturals i la seua biodiversitat, a més de contribuir a viure en una ciutat més neta i saludable, per esta raó anime al veïnat d'Alzira a seguir la tònica de conscienciació ascendent del reciclatge al nostre municipi ", segons el regidor. 

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

 

 

 

._000671
._000641 
._000590
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

sietevecessiete - 21/05/2020
Una noticia más para estar orgullosos .
Ésto abunda en el buen hacer de los alzireños y de la ciudadanía en general .

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal