Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.841 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
viernes, 23 de octubre de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Obert el termini per a demanar les ajudes d’impuls a l’arquitectura sostenible del 'Pla Irta' de la Generalitat

Des del 21 d’octubre fins al 10 de novembre


._000721

._000712

La Gereralitat ha presentat el Pla IRTA d’ajudes als projectes arquitectònics. El termini de presentació de sol·licituds per a la gestió de les ajudes s’obri des del 21 d’octubre fins al 10 de novembre.

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica impulsa una nova línia de subvencions a actuacions que fomenten la sostenibilitat mediambiental, social i econòmica en l’arquitectura i aposten per la innovació com a catalitzador d’una transició responsable que supose una millora de la qualitat dels espais que habitem garantint el respecte al medi ambient i el benestar de les persones sense comprometre el de generacions futures.

En esta convocatòria 2020 es cofinançaran redacció de projectes i obres arquitectòniques d’edificació i actuacions urbanes, tant de rehabilitació com de nova planta, que puguen considerar-se demostradors paradigmàtics de l’impuls a la innovació i transferència de coneixement cap a una major resiliència de l’entorn construït.

Podrà ser beneficiària qualsevol persona física o jurídica, de naturalesa pública o privada, en l'àmbit de la Comunitat Valenciana. En el cas d'administracions públiques el percentatge mínim de finançament de les iniciatives seleccionades és del 75% i ascendeix fins al 95% en cas de tractar-se de municipis en risc de despoblament.

En aquesta convocatòria, les actuacions poden haver sigut ja executades en els dos anys anteriors a la publicació de la convocatòria, estar en procés d'execució o no haver-se iniciat encara. En qualsevol cas, l'actuació subvencionada haurà d'haver-se executat en el termini màxim de dos anys des de la publicació de la resolució de concessió de les ajudes.

El termini de presentació de sol·licituds serà de 15 dies hàbils, a comptar des de l’endemà al de publicació de la convocatòria en el DOGV:

• Data d’inici de presentació de sol·licituds: 21 d’octubre de 2020.

• Data de finalització de presentació de sol·licituds: 10 de novembre de 2020.

Per a més informació en https://www.habitatge.gva.es/es/web/arquitectura/pla-irta i al correu electrònic [email protected]

 

Programa 1: Projectes. Subvencions per a la redacció de projectes

• Els projectes ja redactats hauran d’haver-se finalitzat com a màxim 2 anys abans de la publicació de la convocatòria.

• Els projectes en redacció hauran de finalitzar la mateixa en el termini màxim d’1 any, comptat a partir de l’endemà de la data de publicació en el DOGV de la resolució de concessió de les ajudes.

 

Programa 2: Obres. Subvencions per a l’execució d’obres

• Les obres ja executades hauran d’haver-se finalitzat com a màxim 2 anys abans de la publicació de la convocatòria.

• Les obres en execució hauran de finalitzar la mateixa en el termini màxim de 2 anys, comptats a partir de l’endemà de la data de publicació en el DOGV de la resolución de concessió de les ajudes. Es presentarà una única sol·licitud per entitat. L’actuació comptarà amb les llicències necessàries i requerides per les administracions corresponents.

 

Quantia de l’ajuda

Se subvencionarà des del 50% fins a un màxim del 95% del pressupost de l’actuació sol·licitada segons l’ordre de bases, prioritzant les accions promogudes per la iniciativa pública que perseguisquen el benestar comunitari.

L’import de la subvenció i el seu límit màxim en funció dels diferents programes d’actuació i caracterització del sol·licitant, s’estableixen en la convocatòria.

La quantia total de les ajudes a concedir en la present convocatòria serà inicialment

d’1.578.000,00 euros. El seu abonament, se subjectarà a una execució pressupostària desenvolupada en 3 anualitats.

 

Quina documentació s’ha de presentar?

La sol·licitud anirà acompanyada de la documentació que s’arreplega en la Orden 6/2020, de 24 de setembre, de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge

i Arquitectura Bioclimàtica, per la qual s’aproven les bases reguladores de subvencions a projectes, obres i investigació aplicada i desenvolupament de producte, d’impuls a la transició ecològica i innovació en l’entorn construït.

Pla Irta d’Impuls a la Innovació i Recerca aplicada per a la Transició ecològica en l’Arquitectura.

 

Com es tramita?

El procés de tramitació será telemàtic, sense perjudici que les persones físiques poden triar un altre mitjà per a relacionar-se amb l’Administració.

La sol·licitud es formalitzarà segons els models que figuren en la següent URL: https://www.habitatge.gva.es/es/web/arquitectura/pla-irta.

Obtindran la condició de beneficiari seguint l’ordre descendent en la citada relació per la puntuació obtinguda fins a l’esgotament de la dotació econòmica.

 

Accions subvencionables

Seran despeses subvencionables totes les despeses que responguen a la naturalesa de l’actuació i estiguen directament relacionats amb l’objecte de l’actuació de foment de la transició ecològica en l’entorn construït i impuls a la innovació, indicats en l’ordre de bases.

A l’efecte del Programa 2. Obres, del pressupost protegible només es consideren despeses o costos subvencionables aquells que poden incloure’s en el pressupost d’execució material de l’obra.

 

Justificació Forma de pagament

El pagament de les subvencions concedides es realitzarà prèvia justificació o resolución per pagaments anticipats del director general competent en matèria d’innovació ecològica en la construcció.

El termini de presentació de la documentació justificativa de la realització de l’activitat subvencionada quedarà obert amb la publicació de la resolució de concessió de la subvenció.

 

Informació complementària Criteris de valoració

Per a determinar la valoració de les actuacions s’aplicaran els criteris d’avaluació segons el que s’estableix en l’ordre de bases, tals com:

- Trajectòria de l’equip interdisciplinari.

- Qualitat tècnica del projecte.

-  Pertinència de l’actuació.

- Interès científic i innovador de la proposta.

- Mesures de sostenibilitat ambiental, social i econòmica.

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

 

._000755
._000769
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ConvocatoriasSubvenciones, Ayudas y Empleo

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal