Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.848 Fotografías: 108.832 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
domingo, 1 de noviembre de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Marta Barceló guanya el XV Premi de Teatre Palanca i Roca

Anar a Saturn i tornar narra la vivència d'una dona a qui diagnostiquen càncer de mama



._000792

Marta Barceló ha rebut el XV Premi de Teatre Palanca i Roca (dotat amb 6.000 € per la Fundación Aguas de Valencia), per l’obra Anar a Saturn i tornar.
D’aquesta manera, Barceló enceta el palmarés de la 32a edició del certamen. El nom de la resta de guardonats es coneixerà durant les pròximes setmanes, fins al moment del lliurament de premis, el divendres 13 de novembre.
A hores d’ara, a causa de l’emergència sanitària, no es pot confirmar el format definitiu de l’acte. Entre la cinquantena d’originals presentats al premi, el jurat, format per Salvador Bataller, Carles Alberola, Iolanda Mu
ñoz, Josep Palomero i Jordi Verdú, ha triat aquesta peça perquèés una lectura «que atrau i emociona sense caure en sentimentalismes ni moralitats». A més a més, el relat ofereix una bona reflexió sobre què significa estar malalt de càncer i què significa sobreviure-hi, i aborda el tema amb tendresa i humor.
L’obra serà publicada en la col·lecció «Bromera Teatre» la pròxima primavera. Anar a Saturn i tornar explica la història de Rosa. Als 45 anys, li anuncien que té càncer de mama. Rosa encaixa la notícia amb incertesa i por, perquè no se sent una guerrera, ni una heroïna, ni tan sols estaria d'acord amb que li digueren que és una valenta. No. Rosa s’enfrontarà a la malaltia perquè no té alternativa. Perquè estima la seua vida. Perquè no se’n vol anar. No encara. L’autora explica que no hauria pogut escriure l’obra «sense els testimonis que un grapat de dones afectades per aquesta malaltia ha compartit amb mi de manera generosa i altruista, i que m'han permès d'entendre millor quines són les emocions i pensaments per on es transita durant el procés». Barceló espera que aquesta distinció done suport al muntatge del text, que està en procés d’assajos, i que així «tinga més facilitat per accedir als teatres valencians».


Marta Barceló

Marta Barceló (Mallorca, 1973) és llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona i BTEC National Diploma in Performing Arts a l’escola The Circus Space. La seua trajectòria professional està molt lligada a la de la seua productora, Res de Res & En Blanc, on ha treballat com a creadora, actriu, codirectora i dramaturga durant vint anys, amb espectacles de creació pròpia de teatre gestual i circ. Paral·lelament, treballa a diferents productores de les Illes Balears en sèries de ficció d’IB3 com Pep o Treufoc.
Les seues obres han estat guardonades amb premis com el Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears, el SUSPIRIA FEST o el Total Theatre Award. Actualment, és codirectora del C.I.N.E (Centre d’Investigació Escènica de Sineu). Cal afegir que el pròxim divendres 6 de novembre es faran públics els veredictes del XXV Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, del XXV Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre i del V Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna, guardons que també formen part dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira.

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

  


El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLiteratura
SocialHomenajes, Premios y Celebraciones

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal