Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.831 Fotografías: 108.808 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
miércoles, 25 de noviembre de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Per la llibertat, la felicitat, l’amor i la vida | Article d’opinió d’Andrea Vinyes i Parada, membre de l’executiva de Compromís Alzira

Recorda que si et retenen, insulten, ataquen, peguen o amenacen no et confongues. Això no és amor!


 

Una de les senyes de Compromís Alzira és lluitar per l’eliminació de la violència contra les dones i això ho hem demostrat en les nostres polítiques. Una fita important va ser el 25 de novembre de 1960, quan van ser assassinades les germanes Mirabal pel dictador dominicà Trujillo. Açò es va convertir en el símbol mundial de lluita contra la violència de les dones. És per aquest motiu que el 17 de desembre de 1999 l’Assemblea General de l’ONU va declarar el 25 de novembre com el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones. 

Una de cada tres dones del món pateix violència sexual o física per part de la seua parella. En el que portem d’any, han estat assassinades al País Valencià 5 dones: Alina, Mónica, Karina, Jing i Yésica i al conjunt de l’Estat Espanyol 74 dones. No creieu que són suficients dones mortes? Senyores i senyors, el masclisme mata i és una qüestió política de primer ordre, no podem mirar cap a un altre costat i no fer res.

Resulta indigant escoltar al bar, al tren o en qualsevol lloc que són mentides i manipulació d’alguns grups polítics. Doncs bé, sols cal buscar les dades per a comprovar la realitat. Abans de la pandèmia 243 milions de dones i xiquetes, entre 15 i 49 anys, han patit violència física o sexual en aquest any. Ara bé, des que ha començat el brot de la Covid-19 la violència contra les dones s’ha incrementat, ja que l’aïllament amb els maltractadors i les restriccions de moviment han facilitat aquesta violència a la llar. Cavallers, aquestes dades també són falses?

Des de Compromís Alzira creiem que és necessari trencar amb aquest sistema social patriarcal, el qual està present a totes les estructures de la societat, que no considera la igualtat un autèntic dret de les dones, encara que si apareix a les lleis. Podem comprovar que a la vida real manté rols i responsabilitats diferenciats. La prostitució i el ventre de lloguer són part d’eixa cultura de la cosificació de les dones. És en aquest àmbit on ens trobem atacs tan greus com les violacions de grup, que ara mateix són moda per part de certa jovenalla. Quan una dona diu no és NO. Deixem de dir que si anava massa fresca o ella s’insinuava. No són arguments per a violar a una persona, sinó fal·làcies d’un agressor.

Per això pensem que és necessari que les institucions públiques manifesten públicament el seu rebuig a la violència cap a les dones i que les seues declaracions es facen realitat cada dia amb la coherència de les accions. Veiem perfectament com encara queda  molta feina, tant ciutadana com institucional, per a evitar aquest tipus de violència. Cal continuar treballant amb el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista i amb del Pacte Estatal Contra la Violència de Gènere i Masclista, ja que són unes eines molt importants per a poder erradicar aquest greu problema que tenim.

És per tot açò que el nostre col·lectiu rebutja qualsevol mena de violència contra la dona, ja que és una violació dels drets humans i s’ha de ser conscient que milers de dones i xiquetes pateixen aquest tipus de violència cada dia en tot el món. Ja hi ha prou de sofriment, si veus aquesta violència no mires cap a un altre costat, dona-li la mà i demostra que no estan soles. Ja està bé de minuts de por, d’humiliació, de dolor, de silenci,...Tenim dret a què tots els minuts siguen de llibertat, de felicitat, d’amor i de vida. Recorda que si et retenen, insulten, ataquen, peguen o amenacen no et confongues. Això no és amor! 

 

 

 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Opinión
PolíticaActualidad Política
SocialGeneral

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

alziro - 25/11/2020
No demanar la cadena perpètua per als maltrataors o els violaors, això sí que és amor!
Ibn Ahmet Al-Mansur - 26/11/2020
¡Tu píntate toda de morada y ya eres la mes guay! ¿Las niñas de Baleares que protección recibieron? ¿Porqué se investigan los abusos? Por cierto, las mujeres también matan e insultan y maltratan, incluso mienten en las denuncias. Por ello, el maltrato no tiene género. Una cosa es cierta, 'si et retenen, insulten, ataquen, peguen o amenacen no et confongues. Això no és amor! Sea hombre o mujer.
sietevecessiete - 26/11/2020
Alina, Mónica, Karina, Jing y Yésica merecen mantener viva la lucha por la defensa de las mujeres vivas, libres y autónomas.
Y si quienes las asesinaron fueron sus parejas y comparten hijos; esos "padres asesinos" desde ese mismo momento han dejado de ser padres.
Porque un buen padre no puede asesinar a la madre de sus hijos.
alziro - 26/11/2020
Por supuesto sietevecessiete, al igual que una buena madre no puede asesinar a sus hijos, un buen hermano no puede asesinar a su hermano, etc.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal