Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.857 Fotografías: 108.843 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
sábado, 27 de febrero de 2021
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira fa una valoració positiva del projecte pilot de trituració de restes de poda agrícola

Suubvencionat al 80 % per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica



.-000049

._000472
._000691

L’Ajuntament d’Alzira i la Cooperativa agrícola Alzicoop valoren positivament el resultat resultats obtinguts en el projecte pilot de cooperació “Prevenció d’incendis forestals en l’entorn agrícola del paratge natural municipal Murta i Casella”. L’objectiu fonamental d’aquest projecte ha estat buscar alternatives viables a la crema, des del punt de vista tècnic i econòmic, per a la gestió de les restes de poda en les zones agrícoles pròximes al paratge i que presenten major risc per incendi forestal.

Mitjançant este projecte, subvencionat al 80% amb les ajudes aportades per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica en el marc del programa desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020, s’ha pogut oferir el servei gratuït de trituració de restes de poda agrícola durant els anys 2.019 i 2.020 als llauradors que s’adheriren voluntàriament a la iniciativa. 

“Amb esta experiència pilot, obtenim resultats que són determinants per a poder consolidar i adaptar la trituració de restes de poda agrícola com a eina de gestió eficaç i viable, adaptada a les característiques de les explotacions agrícoles existents en la interfície agrícola forestal del paratge natural municipal “Murta-Casella”. Per al llaurador, la trituració pot ser molt bona opció, amb bons rendiments tant pel treball com en costos”, ha explicat el regidor, Pep Carreres

S’han provat i comparat diferents sistemes de trituració de restes de poda en camp, determinant-se els valors òptims de funcionament segons els paràmetres bàsics que intervenen en la eficiència d’aquest procés, que són:

- Pel que fa a la maquinària: Característiques tècniques de la que més s’adapta a les condicions físiques dels abancalaments.

- Infraestructures: Adaptacions bàsiques que han de tindre les explotacions agrícoles abancalades per a poder assumir la trituració en uns rendiments de treball acceptables.

- En quant al tipus de poda de l’arbratge, compatibilitat amb els sistemes de trituració posteriors.

- Mètode de treball: trituració in-situ per a millorar els rendiments del procés i així poder ser competitiu en preu respecte al mètode tradicional de la crema.

Aquesta informació es podrà consultar a l’apartat “tauler d’anuncis” de la secció “Administració 24h”de la web de l’Ajuntament d’Alzira
Ajuntament d'Alzira

  


._000723
 

._000798

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal