Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
miércoles, 14 de abril de 2021
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 El Departament de Salut de la Ribera entrega els premis del I Concurs de Fotografia ‘Fotosalut’ dirigit als escolars de la comarca

“Més enllà de les imatges que s'han projectat sobre ells en els últims mesos, en general els joves han donat un exemple d'adopció de comportaments saludables i preventius”


 


.-000367


.-000006

El Departament de Salut de la Ribera ha entregat, este matí, els premis del seu I Concurs de Fotografia “Fotosalut” dirigit als estudiants de 4º de l'ESO de la comarca i convocat en el marc de la Comissió Educacovid, constituïda el mes de setembre passat per a seguir l'evolució epidemiològica i coordinar mesures de prevenció en l'àmbit escolar.

Sota el lema “Joves en positiu: fem salut i superem la Covid19”, este concurs es va convocar el mes de desembre passat amb l'objectiu de conscienciar a joves i adolescents sobre la prevenció i control de la pandèmia de coronavirus en la seua vida quotidiana i d'ajudar-los a identificar els hàbits i mesures d'higiene a seguir.

La gerent del Departament de Salut de la Ribera, Dra. Liliana Fuster, ha estat l'encarregada d'entregar els premis del Concurs, al qual s'han presentat 5 centres amb un total de 20 fotografies. Amb totes elles s'ha realitzat una exposició que podrà veure's en el vestíbul principal de l'Hospital d'Alzira durant el mes d'abril.

Així, el primer premi ha recaigut en Ángela Arlandis, de la EFA Torrealedua de Llombai, per la fotografia titulada “Todo acto tiene consecuencias”, on es pot veure la doble cara d'una jove, de festa i preocupada per la salut d'un ser estimat malalt a conseqüència dels seus actes.

El segon premi s'ha entregat a Íñigo Salom, de la Devesa School de Carlet, per la fotografia “Ya no es un juego, ahora cada movimiento cuenta”, en la qual es fa una similitud entre el coronavirus i una partida d'escacs. El tercer premi ha recaigut en Manuel Bella, estudiant de l'IES 9 d’Octubre de Carlet, per la fotografia “Ponts digitals”, en la qual un company retrata amb el seu telèfon mòbil a altres alumnes guardant la preceptiva distància de seguretat.

En l'acte de lliurament dels premis, la Dra. Fuster ha volgut reivindicar “el paper protagonista que els joves tenen en la prevenció comunitària i en la promoció de la salut per a detindre la cadena de transmissió de la pandèmia i protegir les persones majors i amb malalties cròniques, que són les més vulnerables davant el virus”.

En este sentit, segons la gerent del Departament de Salut, “més enllà de les imatges que s'han projectat sobre els joves en els últims mesos, en general, han estat un exemple en l'adopció de comportaments saludables i preventius i amb accions com este lliurament de premis, el que pretenem és visibilitzar este compromís fora dels centres educatius”.

Així, cal destacar que des de l'inici de curs escolar, “la transmissió del coronavirus a les aules de la comarca a penes ha estat significativa, per la qual cosa es pot inferir que les mesures adoptades en este àmbit han funcionat, tant pel comportament dels estudiants, com pel treball formidable realitzat pel professorat i el personal no docent dels centres”, ha conclòs la Dra. Fuster, qui ha assenyalat que “de les més de 6.000 PCR realitzades en l'àmbit escolar de la nostra comarca, entre setembre i gener, només el 2,27% van ser positives”.

Departament de Salut de la Ribera

 


._000634

._000351

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaArtes Plásticas
SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal