Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
lunes, 28 de junio de 2021
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3

 Declaració institucional de l'Ajuntament d'Alzira amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ

“Els drets LGTBI són i seran sempre drets humans”


.-000466
._000624 

En la seua reunió del passat 11 de maig, la Junta de Govern de l’FEMP va aprovar una declaració institucional amb motiu de la celebració el pròxim 28 de juny del Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ. El text, que es reprodueix a continuació, subratlla, per la seua proximitat, el paper dels governs locals com a garants de l'efectivitat de l'estratègia en la lluita per la igualtat.

“Els drets LGTBI són i seran sempre drets humans”

El 1981, el Consell d'Europa declarava el dret a l'autodeterminació sexual d'homes i dones.

No obstant això, quaranta anys després, la investigació, les enquestes, els informes i la realitat mostren que la discriminació i el discurs d'odi contra les persones LGTBI i els crims d'odi motivats per la LGTBI-fòbia estan creixent en tota la UE i representen una seriosa amenaça per al respecte dels drets fonamentals a la UE.

I és que, malgrat els avanços aconseguits en matèria de drets LGTBI, queden moltes llacunes pendents de ser abordades pel poder legislatiu, especialment en el que és relatiu a la lluita contra la discriminació per motius d’orientació sexual i d’identitat de gènere i al reconeixement i la protecció de les persones LGTBI víctimes de delictes.

A aquesta realitat, s'hi uneix l'excepcional situació sobrevinguda amb la crisi sanitària a causa de la pandèmia de la COVID-19, on les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals, que ja són víctimes de violència i discriminació per la seua orientació sexual o identitat de gènere, s'han vist greument afectades per aquesta pandèmia, per la qual cosa cal fer un esforç per a garantir que totes les respostes a la COVID-19 també tinguen en compte les repercussions de la crisi en les persones LGTBI.

En aquest context, el paper dels governs locals ha demostrat, una vegada més, que per a ser eficients i eficaços, cal adoptar un enfocament basat en la proximitat a la realitat social prioritzant els drets humans i emmarcant qualsevol actuació en els principis d'igualtat i no discriminació, participació, indivisibilitat, empoderament i rendició de comptes.

Som, els ajuntaments, les diputacions provincials,els capítols i consells insulars, garants de l'efectivitat d'una estratègia clara de lluita per la igualtat i en la defensa de la convivència ciutadana i agents essencials insubstituïbles de la protecció dels drets i les llibertats de tota la ciutadania i defensors de la no discriminació, amb independència de la raça, el sexe, la religió, l’opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social.

En el setzé aniversari de l'aprovació del matrimoni igualitari a Espanya, fet històric de gran simbolisme, els governs locals reunits en l’FEMP:

• Condemnem enèrgicament qualsevol discriminació contra les persones LGTBI i els seus drets fonamentals, inclosa la incitació a l'odi.

• Recordem la importància de prendre mesures concretes per a posar fi a la discriminació contra les persones GTBI.

• Manifestem la nostra especial preocupació davant del repunt del discurs de l'odi i instem les institucions i a la societat civil perquè intensifiquen el seu treball sobre l'intercanvi de millors pràctiques i reforcen la seua cooperació en la lluita contra el racisme, la xenofòbia, l'homofòbia, la transfòbia i altres formes d'intolerància.

• Reconeixem la importància de recopilar dades d’igualtat comparables i desglossades recopilades per territoris, que permeten mesurar l'abast total de la desigualtat a Espanya i formular polítiques significatives per a l'aplicació del Dret d'igualtat de la UE.

• Secundem totes aquelles accions locals, regionals, nacionals i europees que tinguen com a finalitat la promoció de la igualtat, especialment les dirigides a lluitar contra els estereotips i a millorar l'acceptació social de les persones LGTBI.

• Reconeixem el treball de les organitzacions de la societat civil que treballen pels drets de les persones LGTBI i el valor de la col·laboració amb les autoritats locals per a posar fi a qualsevol discriminació existent i seguir impulsat unes polítiques públiques igualitàries i inclusives.»

Ajuntament d’Alzira 

 

._000581
.-000132
._000520  
 
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Benito - 28/06/2021
"[...] la COVID-19, on les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals, [...], s'han vist greument afectades per aquesta pandèmia, [...]".
Claro, claro... porque como todo el mundo sabe, la pandemia distingue entre los heterosexuales y los LGTBIQZWTU y resto de letras del diccionario. Incluso imagino que habrá estudios que respalden esa afirmación. Aunque algunos no seamos bi, tri, tran, inter, con contra, de desde, en entre... y no corramos riesgo de contagiarnos también debemos vacunarnos y usar mascarilla.

"[...] seguir impulsat unes polítiques públiques igualitàries i inclusives"
¿Esto qué significa? ¿Que los heterosexuales no se pueden beneficiar de estas políticas públicas? Esto me parece una pantomima, porque uno lee la noticia y parece que todos los días se encarcelen a bi, tri, tran... por el hecho de serlo y no es cierto. Ya solo falta que saquen plazas laborales en el ayuntamiento única y exclusivamente a los que no son heteros con la excusa de la igualdad. Aunque quizá no hace falta, algunos con el victimismo ya tienen el chiringuito montado y a vivir del cuento.
¿Van a sacar subvenciones a empresas que contraten a gente que no sea hetero? Porque ya es lo que faltaba, que a un empresario lo acusasen de homófobo por no contratar a alguien que sea del colectivo LGTBIXFGR... y que le obliguen a ello.
A este ritmo no me sorprendería que se prohíba leer a Quevedo por homófobo, por haber escrito "A un bujarrón"... (y, además, antisemita: "Yo te untaré mis obras con tocino porque no me las muerdas, Gongorilla").

Y estos de la banderita... que se la pongan de capa, como Superman.
Aceitero - 28/06/2021
Tu comentario no cumple las normas de uso de esta web.
Eugenio - 28/06/2021
Las calles llenas de suciedad, el comercio que languidece, autónomos que echan la persiana de su empresa por falta de ayudas, barrios que se inundan cada vez que llueve con fuerza, y el bipartito que malgobierna Alzira dedicado a declaraciones y a arreglar el mundo, que no su ciudad.
Lástima de sueldos para nada
Berna - 28/06/2021
Mira que os gusta la foto y figurar
Postureo - 28/06/2021
Postureo pero del malo, como han dicho ¡lástima de sueldos!
Sergi - 28/06/2021
No teniu feina que fer?
Ja esta bé - 28/06/2021
A que esteu jugant amb tanta foto??
Teresa - 28/06/2021
Todos los días tenemos que ver vuestro book de fotos, vamos que ni los/las modelos
El Titi - 28/06/2021
Tu comentario no cumple las normas de uso de esta web.
alziro - 29/06/2021
Benito, ya hay oposiciones en las que se reservan plazas para LGTB+-?¿)(/&%$·"!. Los progres tratan a los LGTB+-*¿?=)(/&% como menos capaces simplemente por su orientación sexual o identidad de género. Cualquier persona LGTB+-¿?=)(/& con dos dedos de frente jamás votaría a la izquierda.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal