Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.830 Fotografías: 108.807 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
domingo, 16 de enero de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Carles Cano, Albena Teatre i la Biblioteca de Cocentaina, guardonats amb els Premis Fundació Bromera 2022

La gala de lliurament tindrà lloc el dissabte 26 de febrer, a partir de les 12 hores, al Centre Cultural la Beneficència de València



._000819

._000827

Els Premis Fundació Bromera al Foment de la Lectura reconeixen enguany la trajectòria de l’escriptor Carles Cano i el treball a favor de la lectura, la cultura i la llengua d’Albena Teatre i la Biblioteca Pública Municipal Pare Arques de Cocentaina. Els guardons, impulsats per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, distingeixen aquelles persones i entitats que, gràcies al seu impuls vital, representen els valors i els objectius que promou l’entitat, com ara la promoció de la lectura i la difusió del valencià.

L’acte de lliurament tindrà lloc el dissabte 26 de febrer, a les 12 hores, a la Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural la Beneficència de València, on assistiran representants del món polític, cultural i educatiu, així com familiars i amics, que acompanyaran els guardonats i guardonades eixe dia.

Carles Cano és un dels escriptors de literatura infantil i juvenil més llegits del País Valencià. Un vividor de paraules que, gràcies a la seua passió per la narració oral, ha conreat un exitós catàleg d’obres literàries –amb títols com Contes per a tot l’any, T'he enxampat, Caputxeta! o El desbaratat conte dels fesols màgics– i ha transmés el seu amor per les lletres a països com França, Mèxic, Guinea o el Marroc. Entusiasta de naixement, Carles Cano és un contador d’històries, que de manera àgil i enlluernadora endinsa grans i menuts en un món màgic on regna la imaginació, la fantasia i la diversió. 

En la modalitat col·lectiva, el guardó ha sigut enguany per a la companyia teatral i audiovisual Albena. Amb prop de 30 anys de trajectòria i gràcies al treball en equip que defenen els seus fundadors, Carles Alberola i Antoni Benavent, ha contribuït a visibilitzar les obres d’autoria valenciana i a difondre la literatura en valencià. En total, ha acumulat més de 50 premis, unes 3.000 representacions, més d’una desena de produccions televisives i el somni complit d’haver arribat al cinema. Amb èxits com Besos, Tic-Tac o Spot –al teatre–, i Autoindefinits, Socarrats o Maniàtics –a la televisió valenciana–, la productora s’ha convertit en una referència en el món del teatre en valencià.

Per últim, la distinció de la modalitat d’institucions públiques és per a la Biblioteca de Cocentaina, una de les primeres a crear espais virtuals centrats en el món de la lectura. Blogs on la poesia infantil i juvenil i la il·lustració són protagonistes, podcasts radiofònics on es parla de lectura i llibres, guies temàtiques per a famílies i un grapat d’activitats d’animació lectora defineixen el model de bones pràctiques dut a terme per l’equip de professionals que gestionen l’entitat. Una institució que ha demostrat que les biblioteques són capaces de transformar-se, adaptar-se i projectar-se cap a un futur inclusiu, innovador i plural.

A més, amb motiu de la sisena edició dels premis, s’ha editat un llibre que conté un perfil i una entrevista de Carles Cano feta per la periodista Lourdes Toledo i dos reportatges: un sobre Albena, escrit per Antoni Torreño, professor i escriptor, i un altre sobre la Biblioteca de Cocentaina, escrit per la catedràtica de la Universitat de València Gemma Lluch.

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura és una entitat de caràcter cultural i sense ànim de lucre amb 20 anys de trajectòria que té com a finalitat principal la promoció de la lectura, especialment la literària i formativa, entre tots els sectors de la societat en general, però amb una atenció específica cap a la població no alfabetitzada en valencià i el públic infantil i juvenil, amb l’elaboració de recursos i formació per als mediadors (professionals de les biblioteques, professorat, etc.).

Bromera

 


._000634

._000828

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialGeneralHomenajes, Premios y Celebraciones

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal