Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
lunes, 7 de febrero de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Mabel Lozano presenta a Alzira el seu llibre ‘Biografía del cadáver de una mujer’

El 9 de febrer, a les 19.30 hores, hi haurà una sessió amb accés lliure i l’endemà la directora es reunirà amb alumnat d’ESO



._000858

 

.-000415

L’escriptora, directora de cinema i activista per l’abolició de l’explotació sexual, Mabel Lozano, torna a Alzira per a presentar, el pròxim 9 de febrer, el seu documental Biografía del cadáver de una mujer, que va obtindre el Premi Goya al Millor Curtmetratge Documental en la passada edició dels guardons cinematogràfics. El vídeo conta la història d'una dona assassinada pel seu antic proxeneta, Yamiled Giraldo, exprostituïda originària de Colòmbia que fou crivellada davant del seu fill adolescent en Cordovilla (Navarra) en la primavera de 2009, malgrat la seua condició de testimoni protegit.

La Casa de la Cultura acollirà la projecció a les 19.30 hores, oberta al públic en general. Després del visionament se celebrarà un col·loqui entre la directora i les persones assistents. «La veritat és que tenim moltíssimes ganes de tornar a tindre Mabel Lozano entre nosaltres, perquè sabem que és una persona que parla d’una manera molt clara i molt directa, i que treballa d’arrel la problemàtica de l’explotació sexual i del masclisme en el nostre país, que jo crec que és un dels temes que hem d’abordar des de la Regidoria d’Igualtat i pensem que qui millor que ella per a poder parlar d’este tema», ha indicat la regidora d’Igualtat, Marina Mir, que considera que el documental «no deixarà indiferent ningú».

«L’endemà farà també una sessió amb els diferents centres educatius de secundària per tal de poder treballar estos aspectes amb les i els alumnes», informa Mir. «És essencial tindre informació de primera mà, sobretot amb una gran periodista com és ella», destaca la regidora. A les trobades amb estudiants, la directora exposarà el problema de la prostitució: «El cinema és una gran eina de transformació social», ha assegurat Lozano, que destaca que a les sessions amb joves li crida l’atenció la «curiositat» que mostren, ja que en la gran majoria dels casos no saben què succeïx en l'àmbit de la prostitució: «Ningú els parla del tràfic, no saben què és», afirma. Per això subratlla la importància de l'educació: «La sexualitat no són els ramats», sentència. Amb la seua labor, Lozano pretén «informar i educar», alhora que vol «homenatjar totes estes dones».

Mabel Lozano compta amb una llarga trajectòria de compromís en la lluita contra la prostitució, l'explotació sexual i el tràfic de persones. Ha editat dos llibres, El proxeneta, que també es va convertir en documental sota la seua direcció, i PornoXplotación. I també va rodar un altre documental, Chicas nuevas 24 horas.

El documental, que es presenta el dimecres 9 de febrer a Alzira, ha rebut diversos guardons des de la seua estrena: el premi al Millor Curtmetratge Documental en el Festival Internacional de Pilas en Corto 2020 i el Premi Especial del Jurat del Festival de Curtmetratges Diputació de Jaén contra la Violència de Gènere, i també el del Públic en la passada d'edició del Skyline Benidorm Film Festival, entre altres.

L’activitat, que està organitzada per la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament d’Alzira, i compta amb el patrocini del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i del Ministeri d’Igualtat, s’emmarca en la programació que la Regidoria d’Igualtat promou al llarg de l’any per a tractar les diverses problemàtiques que preocupen al voltant de la igualtat entre homes i dones. La regidora Marina Mir convida tota la població a participar en esta activitat.

Ajuntament d’Alzira

 


._000743

._000798 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal