Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
viernes, 18 de febrero de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira tanca la Setmana de l’Economia amb èxit de participació i amb el repte de fer créixer la ciutat ‘de forma sostenible, justa i igualitària’

Més de 3.500 persones han participat en les diverses ponències


 

 .-000403

 ._000585

La XIV Setmana de l’Economia d’Alzira s’acaba hui amb un balanç positiu per l’alta participació de públic i també per la gran heterogeneïtat dels assistents en resposta a la variada. Més de 3.500 persones han participat en les diverses ponències. La XIV Setmana de l’Economia ha oferit un total de 24 actes, protagonitzats per 88 ponents, i en ella s’han tractat temes «clau» com l’economia verda: l’empreniment i l’ocupació sostenibles, i la necessitat de polítiques de foment de la sostenibilitat, els fons europeus, les experiències dels nous emprenedors i les noves vies, com són els influencers i els creadors de contingut. S’ha comprovat, un any més, l’èxit de l’espai per a les entrevistes laborals en viu, i també la importància i la qualitat de l’Escola de Cuina d’IDEA “El Respirall”, que s’encarrega des de fa anys dels àpats de les jornades, destaquen des del Servei de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament d’Alzira, IDEA, que organitza la Setmana juntament amb l’Associació Empresarial d’Alzira (AEA).

 

Per a IDEA esta edició ha tingut un significat especial, pel reconeixement concedit a Carmen Herrero, cap del Servei de Promoció Econòmica, Ocupació, Comerç i Projectes Europeus de l'Ajuntament d'Alzira (IDEA). «Merescut reconeixement per la seua trajectòria professional, pel seu esforç i els resultats aconseguits en el camp de la promoció econòmica i el foment de l'ocupació», ha assenyalat l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez en l’acte de cloenda. I és que, com va destacar el president de l’AEA, Raül Tudela, «Carmen, junt amb el seu equip, treballa incansablement pel benestar dels ciutadans i de les ciutadanes, per la igualtat d’oportunitats i pel creixement socioeconòmic de la nostra ciutat».

 

Les jornades han permés «reflexionar sobre l’economia que volem, sobre la direcció que han de prendre les polítiques, públiques i privades, per a aconseguir créixer de forma sostenible, justa i igualitària», ha indicat l’alcalde i regidor d’Ocupació, Desenvolupament Econòmic, Comerç i Projectes Europeus. I, en este sentit, les línies de actuació a partir d’ara, extretes dels diferents debats celebrats, són el reforç de les polítiques actives d’ocupació, atés que «avancem amb una bona tendència a la baixa de la desocupació registrada en Alzira». Com va destacar en la inauguració, «753 veïns i veïnes han aconseguit eixir de l’atur durant els mesos de novembre i desembre de 2021, en tan sols dos mesos, el nombre de persones en cerca d’ocupació ha baixat quasi un 18,55% fins a arribar a dades prepandèmia», però «cal continuar impulsant les polítiques de foment de la igualtat, persistir en les iniciatives en favor de les dones», ja que estes són mes darrere de mes el 60 % de les persones aturades i sols un 30 % dels contractes realitzats. També s’han d’intensificar «les polítiques integrals de joventut, que impliquen els i les joves en la presa de decisions i que escolten les seues reivindicacions». Així com les «polítiques dirigides a la protecció de la vida i del benestar individual i col·lectiu», detallen des d’IDEA.

 

 ._000836 

.-000166

Els debats i ponències els han seguit «persones jubilades, joves, estudiants, persones en cerca activa de treball, emprenedors i emprenedores, empresaris i empresàries. Totes i tots amb un mateix compromís, construir el present i el futur de la nostra ciutat des de la diversitat, la sostenibilitat, la cooperació i la resiliència», ha destacat l’alcalde. Diego Gómez ha estat acompanyat pel Director General d’Economia Sostenible de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana, José Vicente Soler, i pel president de l’AEA, Raül Tudela.
 

Tudela ha insistit en el discurs final en la importància de la formació: «És la base perquè la nostra societat continue creixent. Els empresaris necessitem gent ben formada, i hem de lluitar perquè el talent es quede ací. Alzira és una ciutat industrial important i ho necessitem». També ha demanat la col·laboració de l’Administració per a proporcionar recursos al comerç de proximitat per a «adaptar-se a les noves circumstàncies i actualitzar la tecnologia per a ser competitius. En relació amb els fons europeus, ha reclamat «que arriben a les PIMES: hem de fer fàcil l’accés per als nostres empresaris» i ha fet referència al compromís de l’Ajuntament d’Alzira d’obrir una oficina local per a informar i poder tramitar-los. «Situar Alzira al capdavant i liderar la recuperació estable i duradora», passa per «millorar l’oferta de l’hostaleria i donar-li qualitat per a ser pol d’atracció», i per dotar les àrees industrias d’entitats de gestió i modernització (EGM) i poder captar «empreses capdavanteres, tecnològiques, amb inquietuds, i que permeten pujar la mitjana salarial». De nou, ha reclamat «l’importantíssim accés directe a l’AP7».

 

Per la seua banda, José Vicente Soler ha dit que la Setmana de l’Economia d’Alzira «és un referent» i contribuïx a «vertebrar el territori». Ha destacat la selecció dels temes tractats i dels ponents escollits i que s’haja parat atenció a «dos fets claus: la sostenibilitat econòmica i la responsabilitat social». «La sostenibilitat és un dels reptes de l’economia valenciana i espanyola». I ha de ser la «primera premissa» de l’empresariat i dels emprenedors. D’altra banda, la responsabilitat social representa «un plantejament encoratjador» i s’ha de proporcionar «ferramentes perquè les PIMES complisquen este repte».

 

Els actes que més expectació han despertat són els protagonitzats per les cares conegudes, com Samanta Villar, Javier Ruiz i Pablo Simón, que han exhibit les seues habilitats comunicatives i han captivat els assistents. També la taula redona sobre els fons europeus, que ha donat l’oportunitat de conéixer de la mà dels experts tota la informació relacionada amb estes ajudes, a les quals es poden acollir tant l’Administració pública com les empreses; o la dedicada a la reforma laboral. Altres temes dels qual s’ha parlat són el motor econòmic que representen els serveis socials, l'habitatge col·laboratiu, com a una futura alternativa residencial, la logística urbana, les innovacions a l’agricultura, la importància de donar suport al comerç local, el metavers, la ciberseguretat, el programa Erasmus+, l’aplicació dels ODS en l’àmbit empresarial, la repercussió de les xarxes socials per a les empreses i per als que busquen treball, les crisis i el futbol com a dinamitzador de l’economia.

 

L’alcalde ha agraït a l’Associació Empresarial d’Alzira, «en especial a Nuria Gil i a Raül Tudela, la seua implicació en l’organització de la Setmana de l’Economia i en el desenvolupament econòmic de la ciutat», i també el suport de la Generalitat Valenciana.

 

La XIV Setmana de l’Economia ha reconegut la trajectòria de l’empresa local Blauverd Construcciones y Hábitats, de la perruquera Amparo Carrió Esteban i de Carmen Herrero, directora d’IDEA, per la seua repercussió i dedicació. L’acte d’entrega d’estos guardons s’ha ajornat a causa de la COVID-19 i se celebrarà el 29 d’abril.

Ajuntament d’Alzira

.-000006

._000809

._000619

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

EconomíaComerciosEmpresas

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

SALVA - 18/02/2022
En mi opinión, esta semana de la economía, ha sido de las más completas que han habido hasta la fecha. Entre las pricipales conferencias destacan las intervenciones de Javier Ruiz y Pablo Simón que han sido muy completas, en cuanto a datos presentados y opiniones bien explicadas y razonadas. El día del debate de la reforma laboral muy bien llevado por la periodista y con explicaciones muy clarificadoras. En todas ellas han habido muchas preguntas del público presente, que ha llenado casi todos los días el salón de actos de la Casa de la Cultura. Enhorabuena por la organización.
viejo - 19/02/2022
Es mentira que hayan asistido más de 3500 personas, si una persona asiste a varios actos no son varias personas las asistentes es solo una. Y aquí siempre iban los mismos.
Por supuesto que hay gente que se queda con el brillo y el oropel, pero basta con rascar un poco para ver que no es oro todo lo que reluce y que quedan muchas dudas por aclarar como por ejemplo:
¿Cuánto nos cuesta a los alzireños?
¿Cuánto cobran los "conferenciantes invitados"?
¿Cuál es el criterio de selección de los conferenciantes?
¿Por qué no se publican estos datos en el Portal de Transparencia?
Etc. etc. etc.
En fin, que falta un poco de espíritu crítico y sobran los bobos complacidos y complacientes que sólo ven los brillos sin preguntarse lo que se trama detrás de los focos.
saludos


alziro - 19/02/2022
Cómo habrá sido de completa la semana de la economía que en el artículo del ayuntamiento que la sintetiza con más de 1.000 palabras no hay ni una sola mención a la inflación, el precio de la luz, del gas o de los carburantes. Y después de que Oltra la inaugurara, ni una sola mención al respecto. Qué falta de respeto.
Sensatez - 20/02/2022
Cuando yo estudiaba en un curso de Idea también íbamos a los actos que se celebraban en la Casa de la Cultura durante la semana de la Economia y que se celebraban dentro del horario del curso, imagino que en la actualidad seguirán con esa tradición, aunque los cursos no guarden mucha relación con los temas que allí se debaten.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal