Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.883 Fotografías: 108.870 Comentarios de usuarios: 125.586
EL SEIS DOBLE
viernes, 4 de marzo de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira destinarà les donacions al fons solidari ‘Som Alzira’ a cobrir les necessitats del poble ucraïnés i s’oferix per a acollir refugiats

El número de compte de ‘Som Alzira’ és el ES09 3159 0054 2426 9480 2923


 ._000815
._000594

L’Ajuntament d’Alzira dedicarà les aportacions realitzades al fons solidari «Som Alzira» per a fer front a les necessitats del poble ucraïnés arran de la invasió per part de Rússia. Les donacions dels alzirenys i de les alzirenyes s’enviaran directament al Consolat d’Ucraïna en València, que s’encarregarà de destinar-les a cobrir les necessitats bàsiques de la població afectada per la guerra. Les aportacions solidàries es poden realitzar per mitjà d’ingressos al compte de Caixa Popular ES09 3159 0054 2426 9480 2923.

L’Ajuntament d’Alzira se suma així a l’onada de solidaritat sorgida als municipis valencians per a tractar d’ajudar la població ucraïnesa, que compta amb nombrosos col·lectius assentats als pobles de la Ribera. En solidaritat amb el poble ucraïnés, des d’esta setmana s’ha penjat una bandera d’Ucraïna al pati interior de la casa consistorial i esta vesprada es col·locarà una pancarta amb el lema «Alzira per la pau» a la façana de l’Ajuntament.

Les actuacions impulsades a Alzira estan relacionades amb la iniciativa que promou la Federació Valenciana de Municipis (FVMP), que coordina una campanya supramunicipal amb l'objectiu de maximitzar els esforços i garantir una resposta àgil i eficient davant les necessitats humanitàries del poble ucraïnés.

L’FVMP ha activat, així mateix, la Xarxa de Ciutats d'Acolliment, constituïda durant la crisi de refugiats de Síria i en la qual es troba inclosa Alzira. A hores d’ara, s’estan revisant els plans de contingència dels ajuntaments i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies informarà dels procediments i passos que cal seguir per a l'èxit de l'ajuda humanitària i del procés d'acolliment, segons les indicacions de la Generalitat Valenciana.

Serà la Vicepresidència Primera del Consell, dins de les seues competències, la que disposarà els serveis d'acolliment per a facilitar l'adequada recepció i atenció a les necessitats personals i familiars dels refugiats ucraïnesos. Hi ha dos supòsits d'acolliment: d’una banda, els menors no acompanyats, que quedaran sota la tutela de l'administració segons es marca en els procediments del sistema d'acolliment, tenint accés només les famílies reconegudes en este sistema com d'acolliment, i, d’altra banda, els menors acompanyats per algun familiar requeriran la solidaritat d'acolliment del poble valencià, informen des de l’FVMP. Les famílies que estiguen interessades poden consultar el procediment ací.

El president de l’FVMP, Rubén Alfaro, i el vicepresident de la FVMP i alcalde d’Alzira, Diego Gómez, han agraït els ajuntaments «la col·laboració i ràpida resposta» i els han convidat a participar en «les accions o concentracions de solidaritat amb el poble ucraïnés com a repulsa a esta cruel invasió». Per la seua banda, la regidora de Cooperació, Letícia Piquer, ha aconsellat a la població i a les entitats que vulguin col·laborar que «canalitzen la seua ajuda de manera adequada per a garantir que arribe a la població afectada pel conflicte a Ucraïna». Es fa resó de les recomanacions de la Coordinadora d’Organitzacions No Governamentals pel Desenvolupament i explica que «les ONGD alerten que enviar articles des d'Espanya, si no es fa a través d'organitzacions amb experiència, és més lent, més car i a vegades pot ser inútil, perquè poden tindre dificultats per a travessar la frontera o que el que es vulga enviar ja no siga necessari».

Ajuntament d’Alzira 

 

 

._000534
._000760
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialHumanismo

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Benito - 04/03/2022
"les accions o concentracions de solidaritat amb el poble ucraïnés com a repulsa a esta cruel invasió"
¿Y la guerra del Dombás? No recuerdo ni acciones o concentraciones de solidaridad con los habitantes de esa región.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal