Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.821 Fotografías: 108.798 Comentarios de usuarios: 125.564
EL SEIS DOBLE
domingo, 27 de marzo de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Diputació presenta el segon episodi de la campanya ‘Sona tan bé’

Una col·lecció de vídeos musicals per a promoure l’ús del valencià en escenaris urbans


 


._000690 

._000863

La campanya de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València ‘Sona tan bé’ és un conjunt de vídeos musicals, tots ells amb banda sonora original, que tracten de manera distesa diferents situacions lingüístiques que qualsevol valencianoparlant ha viscut en el seu dia a dia, sempre amb un enfocament positiu i desenfadat. Una manera original i divertida de reivindicar l’ús de la llengua pròpia, amb guions i la direcció d’Àlex Martínez Orts.

Este diumenge, 27 de març, a les 20.00 hores, es llançarà el segon episodi titulat ‘El tobogan’, protagonitzat per Héctor Juezas i Saray Cerro. La cançó d’este episodi és de base electrònica d’estil remember amb clares referències a la música màquina comercial de finals del segle XX. En la realització del vídeo s’ha buscat el ritme i el realisme en la part onírica. S’ha realitzat amb càmera en muscle, en contrast amb el trípode que s’ha utilitzat en la part d’introducció i conclusió de to realista. El plantejament de llum i art és arriscat durant tot el vídeo, tot i que s’accentua amb l’efecte flaix en la part onírica de la cançó.

Héctor, un jove vergonyós del barri d’Orriols, per fi, després de molt de temps rumiant-s’ho, ha decidit fer-se un tatuatge amb el símbol de la seua cançó preferida. Armat de valor, entra en un estudi del centre de la ciutat de València on l’atén Saray, la tatuadora. El seu impuls immediat és el de comunicar-se en castellà, fins que la casualitat els farà adonar-se que compartixen molt més que la passió per la tinta.

La diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno, comenta que el segon episodi "vol fer-nos reflexionar d'una manera molt divertida per no convertir-nos en valencianocallants i animar-nos a traure a passejar el valencià en qualsevol situació".

 

Episodi 1

La campanya va encetar l’episodi 1 amb ‘Les paraules de la iaia’, amb Sara Vallés. Sara és una dissenyadora del Cabanyal que fa uns dies va tindre una cita amb una persona a qui va conéixer a través d’una aplicació digital. Els primers compassos de la conversa anaven d’allò més bé i la complicitat creixia a poc a poc a mesura que avançava el sopar. El que no esperava Sara és que li travessarien el cor per complet en pronunciar un paraula que sempre usava la seua iaia.

En el primer episodi es reivindiquen algunes paraules pròpies del valencià que cada vegada estan més en desús, en especial entre la gent jove que habita les grans poblacions. El segon ens parla dels sentiments que afloren quan descobrim que la persona amb qui parlem també sap valencià. Finalment, el tercer tracta de com pensem que, amagant el valencià, fem un favor a algú, quan justament produïm tot el contrari.

‘Les paraules de la iaia’ és una cançó amb reminiscències pop dels anys 60, amb els arranjaments vocals propis de l’època i les progressions d’acords corresponents. Quant al vídeo del primer episodi, es tracta d’una realització clàssica, amb tots els plans gravats amb trípode i buscant composicions equilibrades, en sintonia amb una cançó inspirada en la música de dècades enrere. El contrast entre la part real i l’onírica s’aconseguix amb el canvi radical d’il·luminació.

 

Episodi 3

Pel que fa al tercer episodi de ‘Sona tan bé’ estarà protagonitzat per les actrius Danae Delipetrou i Esther, i les ballarines Alba Vidal i Eugenia. S’estrenarà el 24 d’abril a les 20:00 hores, també a les xarxes, al web http://www.sonatanbe.dival.es/ i a les plataformes de YouTube i Spotify.

Diputació de València

 

._000006VD

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal