Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
sábado, 14 de mayo de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Aljazzira Jazz Club presenta Gonzalo del Val Trio amb Benet Palet i la presentació del disc ‘Cancionero‘

Dissabte 14 de maig de 2022, en la Casa de la Cultura, a les 19:30 hores



.-000424 
El disc ‘Cancionero’ ha estat considerat ‘Millor disc català de l’any de jazz’ per la revista Enderrock i un dels millors discos de l’any 2020 segons els crítics musicals del diari El País, entre d’altres crítiques favorables
Acompanyen a Gonzalo del Val el pianista Abe Rábade, el contrabaixista David Mengual i el trompetista Benet Palet. 
Entrada: 3 € (reduïda: 2 €)

 

GONZALO DEL VAL, bateria
Nascut a Miranda de Ebro (Burgos), Gonzalo del Val comença els seus estudis musicals als set anys en el Conservatori Municipal de la mateixa ciutat. Més tard es trasllada a Madrid per a estudiar bateria amb Guillermo McGill i composició-arranjament amb Ramón Paús durant dos anys. Posteriorment és becat per a estudiar en el Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, obtenint el Títol Superior de Bateria de Jazz sota la direcció del músic Marc Miralta i amb professors de la talla d’Aldo Caviglia i el reconegut bateria nord-americà Ed Soph. Des del 2005 resideix a Barcelona on exerceix com a professor en el Conservatori Superior del Liceu.
En 2009 va ser guardonat amb la beca “Joves Excel•lents” per a estudiar en la prestigiosa escola Manhattan School of Music de Nova York amb el professor John Riley.
Del 2013 al 2015 ha sigut Director Acadèmic de L´AULA de Música Moderna i Jazz de Barcelona (Berklee School of Music).
Del 2016 al 2019 es va traslladar a Dublín, on va desenvolupar la seua carrera musical tocant amb alguns dels músics més importants de l’escena jazzística irlandesa. Tot això
compaginant-ho amb la seua inflada agenda de concerts per diverses ciutats espanyoles així com participant en diversos enregistraments com a acompanyant.
Al juny del 2019 va ser nomenat Cap de Departament de Jazz i Música Moderna del Conservatori Superior del Liceu de Barcelona.
La seua bateria ha sonat al costat dels músics més importants del país; músics d’excepcional talent com Dave Liebman, Marco Mezquida, Marc Miralta, Jon Robles, Albert
Bover, David Mengual, Víctor de Diego, Jordi Bonell, Horacio Fumero, Dani Pérez, i fins i tot Joan Albert Amargós, han comptat amb del Val per a la posada en marxa dels seus propis
projectes musicals, la qual cosa l’ha convertit ràpidament en un dels músics més valorats i sol•licitats de l’actualitat.
Així mateix, també ha dut a terme projectes propis que han sorprés tant el públic com a la crítica. Ha gravat, com a líder, els discos Gonzalo del Val Project, ‘Seis cuentos musicales’ (Free Code Jazz Records, 2008); Gonzalo del Val Trio, ‘Three Generations’ (Quadrant Records, 2011); Gonzalo del Val Electric Quartet, ‘The Music of Steve Swallow’ (Quadrant Records, 2013); Gonzalo del Val Trio, ‘Koiné’ (FSNT, 2016), que va presentar ací a la Casa de la Cultura fa quasi cinc anys; Gonzalo del Val with Dave Liebman & Ronan Guilfoye, ‘Standards in Dublin’ (Quadrant Records, 2018), i Gonzalo del Val Trio feat. Benet Palet, ‘Cancionero’ (FSNT), que ens presenta esta vesprada a Alzira.

 

BENET PALET, trompeta
Naix a Ullastrell (Barcelona) al 1964. S’inicia en el món del Jazz al voltant de la Jazz Cava de Terrassa en la seua primera època (c/ Sant Quirze). Participa en Seminaris Internacionals de Jazz amb Thad Jones, Hal Crook, Chuck Israels, Marc Johnson, etc.
Ha participat en nombrosos Festivals Internacionals de Jazz: Terrassa, Europa Jazz Festival, Getxo, Madrid, Sevilla, Barcelona, Eivissa, Amberes, Copenhague, etc.
Ha col.laborat amb un gran nombre de músics de renom i amb diverses formacions com Joan Munné, Iruña Big Band, Quico Pi de la Serra, Emilio Solla & Afines, Big Band Jazz Terrassa, etc.
També ha participat en nombrosos enregistraments amb Hiroshi Kobayashi, Arturo Serra Sextet, Víctor de Diego, Tiempo al Tiempo, Elisabeth Raspall, Ramon Cardó & Joan Soler Quintet, Mikel Andueza, Albert Sanz & David Mengual, Full House, etc.

 

ABE RÁBADE, piano
Pianista i compositor nascut a Santiago de Compostela (1977). Compta amb catorze discos com a líder (‘Sorte’, el més recent, editat per Nuba Rècords en 2021), ha estrenat dues composicions simfòniques (‘Tránsitos’ en 2015 i ‘Tempos Velados’ en 2018), altres tres obres poètic-musicals (‘Rosalía 21’ en 2008, ‘Travesía dos Poetas’ en 2010 i ‘Lorca Namorado’ en 2019). És autor de 200 composicions en estils com el jazz, clàssica, experimental i músiques d’arrel. Actua amb nombroses figures de reconegut prestigi internacional en concerts i festivals de tot el món (Miguel Zenón, Bob Mintzer, Jesús Santandreu, Perico Sambeat, Chris Kase, Avishai Cohen, Alan Ferber, Toni Belenguer, Kurt Rosenwinkel, Nuno Ferreira, Antonio Serrano, Albert Sanz, Salvador Sobral, Davide Salvado, Guadi Galego, Carlos Barretto, Paco Charlín, Javier Colina, Terri Lyne Carrington, Bill Goodwin, Jeff Williams, Skip Hadden, Jeff Ballard i Mário Barreiros). Així mateix ofereix múltiples masterclasses en centres especialitzats i ha rebut nombrosos premis.
Llicenciat Cum laude en Jazz Composition i Piano Performance per Berklee College of Music (Boston) en 1999, actualment és docent en dos conservatoris superiors de música de Galiza i Portugal.
Dirigeix el seu trio de jazz acústic des de 1996, format en l’actualitat per Pablo Martín Caminero al contrabaix i Bruno Pedroso a la bateria.
Va formar el grup Nordestin@s en 2006 al costat de les cantants Guadi Galego i Uxía Pedreira. El disc homònim va ser un dels 100 més venuts en l’estat espanyol en el Nadal de 2006.
És autor d’unes 200 composicions originals (moltes de tall jazzístic, però també diverses pròximes a la música experimental, a la tradicional gallega, al flamenc o a la clàssica).
Des de 2001 és codirector artístic (al costat de Paco Charlín) del Seminari Permanent de Jazz, a la ciutat de Pontevedra.
Forma part del cos docent de la ESMAE (Porte, Portugal) des de 2009 i del CSM Galícia, des de 2019.

 

DAVID MENGUAL, contrabaix
Nascut a Barcelona (1970), David Mengual és un dels creadors més destacats de l’escena del jazz catalana. Al llarg de la seva carrera, les seves col•laboracions amb destacats membres de la comunitat jazzística nacional i internacional inclou noms com els de Barry Harris, George Cables, Kevin Hayes, Steve Wilson, Eric Alexander, Paul Edmonds, Spanky Wilson, Perico Sambeat, Tim Garland, Mike Nielsen, Phillipe Thomas, José Luis Gámez, George Masso, Paul Stocker, Jordi Bonell, Albert Bover, Michelle McCain, Biella da Costa, Fabio Miano, David Sauzay, Gäel Horellau, Bill McHenry, Ben Waltzer, Nat Su, Christine Tobin, Kirk McDonald, Dana Hall, Lluís Vidal, Mark Feldman, Joan Díaz, Xavi Maureta o Llibert Fortuny.
Però la faceta en què Mengual està deixant una empremta més visible en el panorama musical són els seus projectes personals, veritables focus de creativitat artística multipersonal on el creador es presenta abans de res com a catalitzador d’idees, sensibilitats i talents davant d’una llarga nòmina de col•laboradors i còmplices. Des del seu primer -i premiat- projecte d’homenatge a Monk (‘Monkiana’, 1997, Millor Disc de l’Any de la revista Cuadernos de Jazz), Mengual ha investigat sense parar en tota classe de formats i registres, la qual cosa ha quedat patent en enregistraments com ‘Des D’Aquí’ (1999), a duo amb Albert Sanz (Millor Disc Espanyol de l’Any de la revista Cuadernos de Jazz) o al díptic ‘Mosaic’ (edició simultània de 2 CD amb els mateixos temes interpretats lliurement a trio, amb Dani Peréz i Jon Robles, i en format de nonet, amb arranjaments de Javier Feierstein).
Recentment, David Mengual ha presentat en societat el seu nou Slow Quartet, on s’acompanya d’alguns dels membres que participen també a la Free Spirits Big Band, el més ambiciós dels seus projectes en termes de personal, constància i implicació.
Com a docent, Mengual és professor al Conservatori del Liceu i de Conjunt instrumental al Taller de Músics Escola Superior d’Estudis Musicals.
Aljazzira Jazz Club
 
._000594

._000846

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaMúsica
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal