Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
jueves, 23 de junio de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 Un immens mural pintat en la façana del del Palau d’Esports dona la benvinguda a Alzira

Benvinguts a Alzira Viva! | Diego Gómez: “Continuem millorant l’aspecte de la nostra ciutat”


 

._000619 


._000690 

Este matí ha tingut lloc la visita al nou mural que ocupa una de les façanes del Palau d’Esports, un immens cartell que dona la benvinguda a Alzira a tots els visitants. Han acudit l’alcalde, Diego Gómez, el regidor de cultura, Alfred Aranda, la directora de la casa de la Cultura, Elisa Torremocha, així com els autors de l’obra, el professorat de l’escola d’Arts Plàstiques, junt al muralista Javier Ceacero.

 

“Amb esta nova intervenció artística continuem amb un dels objectius del govern de la Vila, millorant l’aspecte d’Alzira, dignificar els nostres carrers i entrades a la ciutat. Plantegem una Alzira que cada vegada és més fàcil de passejar i volem que eixe passeig siga agradable i puguem gaudir de la cultura. Així ho plasmem també en l’agenda Urbana municipal que definix les línies de treball que seguirem en els pròxims anys” ha explicat l’alcalde, Diego Gómez. “A més -afig- convide a tota la ciutadania a gaudir d’este treball junt al Parc Carmen Miquel, que parla d’un poble obert i alegre”.

 

En este cas, es tracta d’una proposta al voltant del nom Alzira i que commemora la capitalitat cultural d’Alzira dissenyat pel professorat de l’escola d‘arts plàstiques d’Alzira, Lídia Boix, Maite Borràs i Lambert Penalba. “Ens trobem amb una proposta optimista que plasma el concepte de vitalitat en un amplia gamma de colors purs de fruites i plantes envoltant el nom de la nostra ciutat” ha explicat el regidor de Cultura. Alzira Viva representa els 4 elements, la vida, amb el foc del sol, la terra amb la imatge de les plantes i fruites, l’aigua del nostre riu, i l’aire amb el cel blau.

 

El mural és una de les apostes de la regidoria de Cultura per netejar i condicionar les façanes dels edificis públics i que està pintant des de fa un mes el muralista Javier Ceacero de l’empresa Murales Valencia, qui ja va crear en el seu dia els murals del carrer Benifairó sobre el Rei en Jaume i el Pont de Sant Bernat.

 

Per a fer este mural, s’ha començat per tapar les pintades, grafitis i anteriors intervencions artístiques que hi havia però que amb el pas dels anys es trobaven en estat molt degradat. Inicialment s’ha hagut de de preparar la façana per a eliminar clavills i unificar els colors i s’ha netejat la resta del carrer Sant Domènech de Guzman abans de plasmar esta obra tan vitalista.

 

Esta nova intervenció forma part les que es faran amb motiu de la nova edició d’Art al carrer al final del mes de setembre.

 

Alzira muralista

Esta obra se suma a la resta de murals que ja es poden visitar a la nostra ciutat, com són el Pont de la Natura, ubicada al pont de Xàtiva, les columnes de la Biblioteca a la plaça de les Lletres Valencianes, el recorregut pel barri de l’Alquerieta, La Casa Reial al carrer Major Santa Maria o el mural del Jazz a la plaça Germanies.

Ajuntament d’Alzira

 

._000351

.-000342

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaArtes Plásticas
DeportesInstalaciones

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

juanes - 23/06/2022
MUY BONITO, enhorabuena a los autores.
Nino - 23/06/2022
Home, millorar en millorat perquè el que hi havia en eixa paret eren tot mamarratxos
Ana - 23/06/2022
Era vergonzosa la entrada a Alzira con todas las pintarrajeadas que habian en esa pared
Paquet - 23/06/2022
Per fi s'han adonat de les merdes que hi han pintades per les parets d'Alzira, tira va en esta aceptem pulpo com animal de comapnya
Tauro - 23/06/2022
Ya hay menos mamarrachdas en Alzira. Señor concejal de cultura y alcalde vamos a ver si saben diferenciar entre arte mural y pintamonas. El que han hecho ahora en el Palau es bastante folclórico pero visto las cagadas de antes esto parece oro en paño.
Miriam - 23/06/2022
Y los graffittis del campo de Venecia cuando los quitarán? Porque la pared de este pabellón y las paredes del Venecia no?

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal