Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
miércoles, 27 de julio de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 L'Associació de Familiars Alzheimer Alzira celebrà el 'Dia dels Iaios' amb els seus usuaris i familiars

"Amb esta activitat es pretén integrar a les persones majors en la comunitat i oferir un moment distés entre fills, nets i iaios"


._000864

 

El 26 de juliol commemorem el "Dia dels Iaios", eixes persones que han estat tan presents en les nostres vides. El Dia dels Iaios és una data per a homenatjar a aquells que per a molts són quasi pares, els que ens han cuidat i estimat incondicionalment. L'Associació de Familiars Alzheimer Alzira ha volgut fer un homenatge als seus usuaris amb un dia de convivència intergeneracional als exteriors del centre. S'ha celebrat una fira en la qual han sigut convidats familiars, socis i amics de l'associació.
Pau Samper Tatay, terapeuta ocupacional del centre, va proposar realitzar esta jornada d'homenatge als majors d'AFA buscant que compartiren un espai de diversió junt als seus familiars. Amb esta acció es busca fomentar la distensió i la interacció dels usuaris del centre amb activitats que estimulen la seua punteria, precisió, la força i el treball en equip.
Els diferents llocs i jocs de la fira han sigut confeccionats pels usuaris del centre. Amb esta activitat es pretén integrar a les persones majors en la comunitat i oferir un moment distés entre fills, nets i iaios.
Els membres d'AFA han pogut comprovar com els familiars dels seus usuaris s'han bolcat en la celebració i des de primera hora de la fireta han estat interactuant amb els majors en totes les activitats programades, segons ens ha explicat Ainhoa Esquer, administrativa de l'Associació de Familiars Alzheimer Alzira.
La raó per la qual se celebra els "Dia dels Iaios" és gràcies a l'ONG Missatgers de la Pau, que en 1998 van promoure que hi haguera un dia que commemorara a aquests pilars familiars. A Espanya el motiu pel qual se celebra el 26 de juliol és degut a raons religioses.
En la religió catòlica la data coincideix amb les onomàstiques de Santa Ana i Sant Joaquim, els pares de la Mare de Déu, i, per tant, avis o iaios de Jesús. En la religió són considerats com els patrons dels avis, per la qual cosa a Espanya es va decidir aquesta data per a totes dues celebracions.

E6D

 


._000634

._000556

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialGeneralHomenajes, Premios y CelebracionesSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal