Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
lunes, 29 de agosto de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Més de 20.000 persones han utilitzat el simulador habilitat per Igualtat per a comprovar el dret a percebre la renda valenciana d’inclusió

En aquests moments 74.155 persones a la Comunitat Valenciana són destinatàries d’aquesta prestació


.-000130
 .-000143

 

Un total 20.454 persones han utilitzat el simulador que la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha habilitat en el seu web per a comprovar si tenen dret a percebre la renda valenciana d’inclusió, segons ha informat la secretària autonòmica d’Atenció Primària i Serveis Socials, Irene Gavidia.
Aquesta nova eina, activa des de gener de 2022, permet a la ciutadania conéixer, no només si es té dret a la renda valenciana d’inclusió, sinó també la modalitat de prestació a la qual tindria accés, així com el lloc on ha d’acudir per a iniciar el procediment de tramitació segons el lloc de residència.
El simulador, ha explicat Gavidia, pretén acostar la prestació a aquelles persones que en poden ser beneficiàries i que, gràcies a aquesta, “poden comptar amb un instrument que els permeta treballar la seua inclusió social, ja que, a més de la prestació econòmica, l’ajuda també compta amb eines, com els itineraris d’inserció”.
Així, per mitjà d’un llenguatge senzill el simulador va guiant la persona usuària per diferents pantalles en les quals ha d’aportar informació referent a la seua situació laboral, membres de la unitat de convivència, possibles cobraments d’altres prestacions i ajudes, o qualsevol altra dada que puga ser rellevant a l’hora de ser titular de la renda.
Gavidia ha assenyalat que, en aquests moments, un total de 74.155 persones en situació de vulnerabilitat a la Comunitat Valenciana són destinatàries de la renda, una prestació econòmica posada en marxa pel Consell en 2017 “per a lluitar contra la pobresa i per la inclusió social i laboral dels col·lectius més vulnerables perquè, a més d’una prestació econòmica, inclou itineraris d’inclusió”.
La secretària autonòmica també ha destacat que la Conselleria ha decidit enguany actualitzar amb l’IPC totes les modalitats de les prestacions de la renda, la qual cosa suposa un increment del 5,5 per cent de les quantitats establides, perquè les persones beneficiares no perden poder adquisitiu.
Així, per exemple, una família de quatre persones que rebia 864 euros mensuals pot percebre ara 911,52 euros, i arribar a 1.139 euros al mes amb el complement d’habitatge i drets energètics, una quantitat que permet fer front a la situació d’exclusió i a construir el seu projecte de vida independent.
Gavidia ha insistit que aquesta prestació té caràcter de “finestreta única”, és a dir, es va dissenyar amb l’objectiu que les persones que tenen una situació de vulnerabilitat no s’hagen de passar tot el dia de departament en departament veient totes les ajudes a les quals poden tindre dret, sinó que en un sol tràmit tinguen accés a totes.
“D’aquesta manera, les famílies poden disposar del temps necessari per a realitzar els itineraris d’inserció i abordar la situació d’exclusió social en la qual es troben”, ha subratllat la secretària autonòmica.

 

Compatibilitat amb l’IMV
La renda valenciana d’inclusió, tot i que té un caràcter subsidiari de la resta d’ajudes, és compatible amb l’ingrés mínim vital del Govern central, atés que aquesta última quantia és inferior.
D’aquesta manera i amb l’objectiu que no perden poder adquisitiu, les persones perceptores de l’IMV reben de la Generalitat la diferència entre la prestació reconeguda de la renda valenciana d’inclusió i l’import que perceben de l’ingrés mínim vital. En 2021 es van complementar amb aquesta diferència un total de 13.308 persones a la Comunitat Valenciana.

 

Requisits
Les persones sol·licitants de la renda valenciana d’inclusió han de complir, amb caràcter general, amb els requisits següents:
- Residència efectiva de 12 mesos a la Comunitat Valenciana
- En els casos de persones sense llar, els ajuntaments hauran de facilitar-ne l’empadronament.
- Si no perceben cap prestació contributiva o no contributiva i compleixen els requisits per a percebre l’RVI, podran accedir a rendes de garantia.
S’estableixen com a exemptes de complir els requisits les persones sol·licitants d’asil, refugiades, exiliades, apàtrides, víctimes de prostitució, tràfic de persones, explotació sexual, violència masclista i intrafamiliar.
Així mateix, en aquells casos en els quals els serveis socials municipals justifiquen circumstàncies extraordinàries es podrà accedir a l’RVI tot i no complir amb els requisits establits.
La renda és de caràcter indefinit sempre que persistisca la situació que fa necessària la percepció d’aquesta i la renovació es faça cada 3 anys.
Així mateix, les persones destinatàries tenen l’accés directe, en el mateix tràmit i sense haver de gestionar res més, a altres tipus d’ajudes, com les beques d’educació infantil, ajudes de llibres de text, despeses de matrícula d’educació, beques de menjador escolar, sanitat universal i prestació farmacèutica i ortoprotètica.
Generalitat Valenciana

 
 

 .-000295VD 

 

 

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal