Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
viernes, 16 de septiembre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira acull el diumenge ‘Formosíssima’, la representació basada en Carmina Burana

La Diputació de València utilitza la música i la dansa de 'Formosíssima' per a previndre la violència masclista entre els joves



.-000006

._000829

El pròxim diumenge 18 de setembre a les 19.30, El Gran Teatre d’Alzira acull l’obra ‘Formosíssima’, un espectacle impulsat per la Diputació de València.
Es pot assistir de manera gratuïta amb invitació, que s’ha de demanar a les taquilles del Gran Teatre, dimarts i dijous pròxim de 19.30 a 21 hores o en notikumi.com. Està limitat a 4 entrades per persona.
La Diputació de València va presentar el passat mes de juliol el projecte artístic i educatiu 'Formosíssima', que té com a objectiu sensibilitzar i reflexionar sobre les diferents expressions de l'amor en l'adolescència, tractant de previndre la violència de gènere entre els joves. 'Formosíssima' és un projecte interdisciplinari que recull diferents vessants i especialitats artístiques i educatives, i que compta amb la col·laboració de diverses institucions, com la Conselleria de Cultura. 
Esta violència, que sovint és emocional i psicològica, és una realitat oculta, silenciada i difícil de detectar especialment dins el món adolescent. Per les seues característiques, és necessari que s’implique el conjunt d’institucions en el disseny de polítiques públiques. També, és important donar suport, creure i fer costat a les víctimes, dotant de les eines adequades com a mesura de control dels efectes de la violència en una etapa vital tan transcendental com és l’adolescència. Sabem que no és fàcil detectar este fenomen. Per això cal arribar a la ciutadania, i en especial, als i les nostres adolescents amb accions orientades a la prevenció i intervenció primerenca.
‘Formosíssima’ ja ha passat per altres localitats valencianes, ja que es tracta d’un espectacle itinerant del que podran gaudir en Valencia, Xàtiva, Alzira, Torrent i Almussafes.
Pel que fa a l’obra, aquest espectacle combina música i dansa sobre el Carmina Burana de Carl Orff, i fa ús de diferents ferramentes artístiques que promouen la interpretació racional i emocional, visibilitzant les relacions i els conflictes que porten a situacions d’assetjament o violència durant l’etapa de l’adolescència. Per a arribar a aquest fi, la proposta musical i coreogràfica es complementa amb un documental protagonitzat per joves entre els 12 i 16 anys, i amb una guia didàctica que es compartiran als centres educatius de la localitat com a recurs pedagògic i audiovisual per prevenir la violència de gènere.
En l’actuació participarà la companyia València Dancing Forward, l’Orfeó de la Universitat de València, l’Orfeó d’Aldaia i Kontakte grup de Percussió, i estarà protagonitzat pels solistes Saray Garcia, Pasqual Andreu i Vicent Antequeta; i els pianos Fernando Taberner, Juan Camilo Reyes i Arturo Barba.
La música incidental correrà a càrrec de David Barberà, el disseny d’il·luminació per part de Pedro Hurtado i Luis Huerta, la direcció escènica de Joan Crespo i la direcció musical de Francesc Valldecabres.
Ajuntament d’Alzira
 
 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaMúsica
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal