" />

Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
martes, 27 de septiembre de 2022
Clic en la foto para ampliar

Foto: Ajuntament d'Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1

 L'Ajuntament d’Alzira repartix als centres educatius les obres guanyadores dels PLCA 2021

Amb el còmic Jaume I i les bases del VI Concurs de Redacció Juvenil 

 



.-000367
 .-000006
La Regidoria de Cultura, a través del Serval, continua amb la seua campanya «Tota pedra fa paret», dirigida als centres educatius de la localitat i que té com a objectiu el foment de la lectura d’obres escrites en valencià. El regidor de Cultura, Alfred Aranda, i la tècnica lingüística del Serval,  Andrea Maravilla, han escollit el 26 de setembre, Dia Europeu de les Llengües, per a donar inici a esta setena fase de la campanya. Han visitat l’escoleta municipal infantil Llorenç Giménez, els col·legis Pintor Teodoro Andreu, La Purísima, Sagrada Família i l’IES José María Parra, als quals han dut les obres literàries guanyadores dels PLCA 2021:
- El món comença, de Marià Veloy. XXXIII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira.
- Bestiari, de Vicent Pardo. XXIII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta.
- Something, de J.N. Santaeulàlia. XXVI Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil.
- Mariola i la botiga de la font, de Maria Josepa Payà Valdés. XXVI Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.
- Geòrgiques, de Pasqual Mas. XVI Premi de Poesia Ibn Hafaja.
- Franz i Marion, de Marta I. Moreno Pinazo. XVI Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca.
- La fuga, de Cristina Oleby i Pablo Pino. VI Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna.
A més a més, s’ha aprofitat la proximitat al 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, per a repartir el còmic Jaume I, de Jesús Huguet, editat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, per a commemorar esta data tan important per al poble valencià.
S’ha fet entrega, també, de les bases i el cartell del VI Concurs de Redacció Juvenil en Valencià, el tema del qual és «Històries que ocorren a Alzira: Capital Cultural», per tal d’animar l’alumnat a participar-hi. El termini de presentació de les obres finalitza el 16 de novembre.
«Agraïm a tots els centres educatius l’acollida d’estos materials didàctics. És molt important que els estudiants i el professorat coneguen les obres guanyadores dels PLCA 2021, ja que donen visibilitat a la literatura en la nostra llengua. Amb el còmic difonem la figura del rei Jaume I, estretament relacionada amb la ciutat d’Alzira, i amb el Concurs de Redacció Juvenil en Valencià fomentem la creativitat i estima per la ciutat. D’una altra banda, reivindiquem el valencià com una llengua tan vàlida com qualsevol altra en el Dia Europeu de les Llengües», ha declarat Alfred Aranda, regidor de Cultura. 
Ajuntament d’Alzira
 
 
 
 
 


._000351

.-000342

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLiteratura
Educación y Formación

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

viejo - 28/09/2022
Este concejal tiene mucha afición a ir a las escuelas y hacerse fotos con los niños, aún no se ha enterado de que los niños deben de quedar al margen de la política y de sus miserias y adoctrinamiento.
En Francia a este concejal ya hace años que lo habrían expulsado del consistorio y expedientados los directores de las escuelas partícipes.
Saludos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal