Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
viernes, 14 de octubre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Comença el període ordinari de les cremes. A partir del dilluns 17 d’octubre l’Ajuntament d’Alzira elimina les restriccions per risc d’incendi

Caldrà fer declaració responsable de crema que té vigència per a tot el període


._000550

._000641

La Regidoria de Medi Ambient, Agricultura  i Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alzira anuncia que a partir del dilluns 17 d’octubre, s’habilitarà el període ordinari de cremes agrícoles. D’esta manera finalitza el període extraordinari de cremes agrícoles en el que únicament es permetia la crema  de restes de poda de varietats tardanes de cítrics. 

Recordem que fins el 31 de maig es podrà cremar de dilluns a dissabte, excepte festius, i des de l’eixida del sol fins a les 13.30 h, sempre que el nivell de preemergència per incendis forestals siga risc baix o moderat. No obstant això, cal tindre en compte que dins d’este interval, les cremes agrícoles es prohibiran durant el període de Setmana Santa i Pasqua, concretament entre els dies compresos del Dijous Sant al Dilluns de Sant Vicent (ambdós inclosos). 

 

Autoritzacions per a cremes agrícoles de restes de poda d’explotacions agrícoles
Per a poder executar les cremes de restes de poda agrícola en el període ordinari de crema, s’haurà d’obtindre una única declaració responsable de crema, que tindrà vigència vàlida per a tota la campanya de crema. En esta declaració responsable s’acceptaran i es respectaran les condicions de crema específiques de la parcel·la agrícola. Complementàriament a esta declaració responsable s’haurà de donar compte de la crema el dia d’abans, notificant-la mitjançant un missatge WhatsApp al telèfon 687 993 896 o enviant un correu electrònic a l’adreça [email protected], indicant el dia i l’hora de la crema, així com el titular, el polígon i la parcel·la on es farà la crema. 
Les Declaracions Responsables de Crema es podran obtenir a partir del dijous 13 d’octubre. Les vies per a sol·licitar-les, sempre amb una antelació mínima de 72 hores, incloses les parcel·les de la Barraca d’Aigües Vives i la Garrofera, seran les següents:
- Personalment  en el Registre de la  Clau, demanant cita prèvia.
- Telemàticament amb firma digital a través de la pàgina web www.alzira.es. 

 

Autoritzacions per a Cremes agrícoles per canvi de cultiu
Per a autoritzar la gestió de les restes dels arbres arrencats quan es realitza un canvi de cultiu en les explotacions agrícoles, es definix una modalitat específica de permís de crema. La gran quantitat i volumetria del material llenyós a gestionar, provoca que les condicions per a realitzar una crema controlada siguen diferents de les establertes en les cremes agrícoles ordinàries. Les mesures de seguretat a adoptar han de ser especials i es definiran en funció de l’operativa de treball que declare el gestor agrícola.
Per a poder realitzar la crema sota estes excepcions s’haurà de sol·licitar Autorització excepcional de crema, indicant-ne la necessitat, la data aproximada de la crema, la ubicació i les dades del promotor de la crema mitjançant instància general per registre d’entrada de l’Ajuntament d’Alzira. En un breu termini de temps des de la sol·licitud, els servicis tècnics municipals estudiaran el cas particular de la crema i proposaran una autorització excepcional de crema acotant el període hàbil i les condicions específiques de la crema.
Ajuntament d’Alzira

 

 .-000295VD 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal