Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
jueves, 20 de octubre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 La Diputació premia la campanya de promoció d’ús del valencià en el comerç local de l’Ajuntament d’Alzira

"Donem suport al comerç de proximitat a través d’uns premis que valoren l'ús de la llengua pròpia en els establiments dels nostres pobles"


._000556

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València va lliurar ahir dimecres els guardons als comerços premiats per l'ús del valencià, els quals reconeixen «la tasca del comerç local com a teixit econòmic indispensable de la nostra terra, a través d'uns reconeixements en l'ús del valencià amb el valor afegit de la proximitat en l'atenció a la clientela», ha explicat la diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno.

En esta tercera edició, han estat 25 els  ajuntaments que han instaurat els premis a l'ús del valencià en el comerç local  i que per tant van participar ahir al lliurament de guardons tant pel bon ús de la nostra llengua en retolació, cartelleria, fullets i propaganda com pels usos en xarxes socials, webs i apps.

Els consistoris participants són Catarroja, Burjassot, Quart de Poblet, Silla, Massamagrell, Algemesí, l'Alcúdia, Alboraia, Xàtiva, Montserrat, Manises, Gandia, Alzira, Canet d'en Berenguer, l'Eliana, El Palomar, la Pobla de Farnals, Sedaví, Benifairó de les Valls, Meliana, Alfarp, Corbera i Catadau. Instaurats el 2020, des de la Unitat de Normalització Lingüística se sufraga el 80 % de les despeses destinades a reconéixer l’ús del valencià en el comerç local.

En el cas d’Alzira, els dos comerços guardonats van ser la Papereria Vertex i La Màgia d’Imaginar, que van acudir a l’acte acompanyades del regidor de Cultura i responsable del Serval, Alfred Aranda, i altres membres del departament. Des de l’Ajuntament s’ha reiterat l’enhorabona per a les guanyadores, però també per a tots i totes les participants: «Com sempre des del Serval estem molt contents amb este reconeixement i animem a tots els comerços alzirenys a participar en estes iniciatives que fomenten la parla en la nostra llengua», ha explicat Aranda.

Els ajuntaments que han creat els premis reben un guardó per a la categoria d'ús analògic i un altre per a la categoria d'ús digital que fan arribar als comerços premiats. Són unes figures creades per artesans fallers de l'empresa Vàlua, autora de la campanya «Apadrina un ninot», que expressen la unió entre el comerç de proximitat i la llengua pròpia, els valors de qualitat i atenció personalitzada encarnats en l'ús del valencià.

Ajuntament d’Alzira

 

._000766

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

EconomíaComercios
SocialHomenajes, Premios y Celebraciones

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal