Viernes, 6 de diciembre de 2024 Edición diaria nº 6.454 Año: 18 Noticias: 47.198 Fotografías: 110.342 Comentarios de usuarios: 126.272
EL SEIS DOBLE
miércoles, 26 de octubre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Vora 2 milions d’euros d’inversió per a la millora de la biodiversitat i la prevenció de les inundacions en el tram urbà del Xúquer

L’Hort de Redal es projecta com un gran bosc urbà



.-000415  

 

 
La Regidoria de Medi Ambient, Agricultura  i Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alzira ha presentat hui 3 actuacions que estan executant-se o pròximes a la seva execució per a la millora dels espais naturals de la ciutat. 
L’anunci més important ha estat la inversió de vora dos milions d’euros destinats a la retirada de canyes i la restauració del bosc de ribera en les marges dels trams urbans del Xúquer al seu pas pel nucli urbà d’Alzira amb l’objectiu de recuperar el seu valor com a infraestructura verda, sent l’actuació més extensiva la relativa als marges de l’Hort de Redal.
Es tracta del projecte “Canya a la Canya” de millora de la biodiversitat i la prevenció de inundacions en el marge del tram urbà del riu Xúquer,  finançat per la Fundació Biodiversitat, que destina a la comarca de la Ribera 4.526.239 euros, d’esta quantitat no se subvenciona el IVA i un 5% de la resta que serà a repartir entre els pobles que participen. 
A Alzira la inversió prevista és de 1.948.863 euros, dels quals l’Ajuntament finançarà  344.238 euros repartits al llarg de tres anys. 
“És una gran notícia per als alzirenys i alzirenyes poder comptar amb esta subvenció que ens va a permetre poder oferir un riu de futur. Com la ciutadania ha establert en l’agenda urbana, eixa mirada cap al futur passa per l’acompliment de dos línies estratègiques que plantegen integrar la zona del riu entre els ponts i la posada en valor dels nostres paratges” ha explicat l’alcalde de la ciutat Diego Gómez.
Per la seua banda el regidor d’Agricultura, Medi Ambient i Transició Ecològica Pep Carreres, ha explicat les diferents actuacions paral·leles vinculades a este gran projecte. A banda de l’eliminació de canyes es portaran a terme altres actuacions com la construcció de murs de contenció, l’habilitació de punts destinats a la pesca esportiva o creació d’un nou espai d’oci junt al pont de José Pellicer o una zona per a la ciutadania que vol fer ús del caiac.
Pel que fa a la zona de l’Hort de Redal, l’actuació de retirada de canyes es vol completar en el futur i una vegada haja finalitzat l’arrendament actual, amb el disseny d’un bosc urbà de més de 170 fanecades de propietat municipal, per a la qual cosa s’obriria un procés de participació ciutadana. “Parlem de fer una zona de reserva per a gaudir prop del riu, que done la possibilitat de tindre accés a una platja fluvial amb aigües depurades, possibles instal·lacions municipals esportives i que puga generar llocs de treball”, segons ha declarat Pep Carreres.
D’altra banda s’ha parlat del soterrament de la línia elèctrica al Paratge Natural Municipal de la Murta, a càrrec de l’empresa Iberdrola, en paraules de l’alcalde, Diego Gómez, “una reivindicació històrica que per fi hui podem anunciar com a una realitat pròxima. Es tracta de la retirada de la línia que travessa el cor de la Murta, i que tant l’Ajuntament com les entitats que velen pel paratge, Amics de la Murta i l’associació mediambiental Murta i Casella, demanaven des de fa anys.
L'Ajuntament ja ha iniciat el procediment amb Iberdrola per poder dur a terme aquesta obra valorada per uns 400.000 euros i que finançarà íntegrament l’empresa elèctrica, suposant un cost zero al consistori alzireny. Esta intervenció suposa una millora ambiental molt important tant per a la seguretat del paratge en matèria de prevenció d’incendis forestals, com per a l’avifauna protegida que nia en la Murta.
Treballs de millora i rehabilitació en la Xarxa de Senders del paratge natural Murta i Casella
D’altra banda el regidor ha presentat la recent actuació a la Murta per a millorar l’accessibilitat, adequació del ferm i renovació de la senyalística del sender local històric SL-82 del paratge natural municipal de la Murta. Un projecte que ha tingut un cost de  17.182 €, finançat per la Diputació de València a través de les ajudes REACCIONA per a la gestió i la conservació d’espais naturals. Amb esta actuació complim amb els criteris de qualitat I normativa requerits per poder continuar amb la seva homologació per la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana (FEMECV). Els treballs han estat els següents: 
- Obertura de la vegetació al llarg del recorregut del sender.
- Canvi de tota la senyalística vertical i interpretativa al llarg del recorregut. Tot el mobiliari instal·lat s’ha fabricat amb plàstic reciclat i reciclable, aquest material destaca per la seua major durabilitat, resistència i mínim manteniment posterior. 
- Renovació dels panells informatius al llarg del recorregut del sender.
- Renovació de les marques de seguiment dels senders.
- Adequació del ferm i millora de l’accessibilitat del tram de sender que passa paral·lel a l’aqüeducte
El regidor delegat de l’àrea de Medi Ambient, Agricultura i Transició ecològica, Pep Carreres, ha explicat que “és molt important invertir en el manteniment d’aquest tipus de infraestructura verda perquè considera que la millora de qualitat de la xarxa de senders repercuteix positivament en la seguretat i l’experiència dels senderistes, ordenant el trànsit i l’impacte del pas de les persones per les nostres muntanyes”.
Ajuntament d’Alzira

._000647

._000722

 

 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

jomateix - 26/10/2022
Tot fantàstic, de no ser perquè les places i parcs actuals presenten un estat d'abandonament important.

Si no es pot mantenir el que hi ha, per a què projectar un altra "zona verda" on els de sempre aniràn a rebentar-ho tot, mentre que la gent normal haurem de caminar entre bosses de fem i restes del botellón?
Rosa Maria de Dios - 27/10/2022
Ya pueden tirar millones de euros que van a quedar igual, Alzira fue, es, y sera, una isla toda su vida, cuando llueva en cantidad tendremos el rió fuera. Mas se necesita la limpieza del rió y barrancos que dan pena, así como las urbanizaciones y montes de nuestra Alzira son estercoleros llenos de basuras, el mas estercolero del pueblo es el Raco de la Casella, no puedo comprender como los que viven en dicha urbanización viven entre tanta basura. Las rotondas abajo en el monte están llenas ¡lamentable y de vergüenza!
Maya como Rosa Maria en este pueblo conocida
Pesadilla - 29/10/2022
Un gran bosque urbano?. Más runa junto a la ciudad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal