Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
miércoles, 23 de noviembre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Cent persones inscrites en la IV Jornada d’Aigües Potables i Residuals en la Ribera que es celebra a Alzira

“El camí cap a les ciutats intel·ligents” tractarà els avantatges de la digitalització, mesura intel·ligent d’aigua o la reutilització del recurs


 

._000759 
Més de 100 persones, entre alcaldes, regidors, tècnics i empreses participaran el dijous 24 de novembre en la 4a edició de les Jornades d’aigües potables i residuals que organitza l’Ajuntament d’Alzira a la Casa de la Cultura amb la col•laboració de la Generalitat Valenciana, Global Omnium, Tus Noticias de la Ribera i l’Entitat de Sanejament d’Aigües de la Ribera així com CVI, Control de vessament industrial. 
S’ha presentat en roda de premsa “El camí cap a les ciutats intel·ligents”, la jornada de 2022, a la que han assistit l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, director de Màrqueting de Global Omnium, Elías Colom i José Furió, de CVI. El control i gestió de l'ús de l'aigua és un desafiament constant, en el qual les diferents administracions han de treballar per tal d’oferir opcions més adients. L'ús de noves tecnologies de la informació en el cicle integral de l'aigua permetrà millorar la seua gestió, reduir pèrdues en les xarxes de subministrament i avançar en el compliment dels objectius ambientals per a complir amb les normatives vigents tant de tractament, com de regeneració de les aigües.
Enguany tindrà un format de taules redones per tal de fer-la més àgil, l’objectiu es posar en comú les diferents accions que realitzen els consistoris de la Ribera per ser més eficients en la gestió de l’aigua. El repte és el foment de l’estalvi d’este recurs, de manera que supose així un estalvi energètic tant a nivell particular com en els camps de la nostra comarca, que cada vegada més pateixen l’abandó pel cost de l’extracció i abastiment d’aigua. En el cas d’Alzira s’instal•laran al llarg de 2023 vora 21.000 comptadors intel•ligents, segons el representant de Global Omnium, Elías Colom, “la mesura intel•ligent ajudarà a controlar fuites d’aigua, si persones majors que visquen a soles tenen algun problema”. En desembre es posaran els primers 1.000 comptadors intel•ligents a la zona de Sagrada Família aprofitant la seua incorporació a la xarxa d’aigua potable d’Alzira i en 2023 es posaran altres 20.000 a la resta de la ciutat. 
Les IV Jornades de l'Aigua a la Ribera tenen també la finalitat d’informar sobre el recent PERTE de digitalització del cicle de l'aigua aprovat, del qual poden ser beneficiaris els ajuntaments i la resta d'administracions de gestió de l'aigua, així com operadors dels serveis de proveïment, sanejament i depuració d'aigua urbana en un o diversos termes municipals que superen els 20.000 habitants. En este sentit el representant de l’Entitat de Control de vessament industrial, José Furió, ha indicat que la seua entitat informarà de com demanar les subvencions europees per estalviar en consum d’aigua. 
En este context Gómez ha parlat de la importància d’alinear esforços entre totes les parts implicades i treballar en el compromís de la sostenibilitat del cicle integral de l'aigua, la modernització dels sistemes de gestió, la millora de l'eficiència, la reducció de les pèrdues i l'augment de la seguretat del subministrament.
 
 

 

PROGRAMA
10.00 h INAUGURACIÓ JORNADA                                                             
Diego Gomez- Alcalde d’Alzira
Juan Ángel Conca - Gerent de l'EPSAR

 

10.30-11.00 h Taula 1 “La eficiència de l’aigua i ciutats intel·ligents: Avantatges de la digitalització”
Jose Manuel Prieto. Alcalde de Gandia
Marta Trenzano. Alcaldessa d’Algemesí  
Fernando Pascual, Regidor de Serveis Urbans, Ajuntament Alzira

 

11.00- 11.30 h   Taula 2  “Oportunitats de digitalització per a municipis: PERTE”
Dolores Navarro-Alcaldessa de Carlet
Andreu Salom- Alcalde de L’Alcúdia
Pedro Fresco- Director General de Transició Ecològica  GVA

 

11.30-12.00 h Taula 3 “Tecnologies IOT  i mesura intel·ligent de l’agua 
Maria Clemente- Responsable Telelectura MACSA
Francisco Escribano. Cap vessaments Industrials de l’EPSAR
Helios Rodríguez- CEO & Founder NESPRA

 

12.00-12.30 h Taula 4 “Reutilització de l’aigua: Millores mediambientals” 
Manuel Planells, Secretari de la Sèquia de l’Or
José Carbonell- Secretari General del Col·legi d’enginyers Agrònoms
Pablo Ruiz Molina – Consultor de Projectes AZUD

 

12,30-13,00 h Com presentar un PERTE?: Oportunitats en municipis de la Ribera
César Bonilla Bou – Responsable Sector Público FI Group

 

12:30 a 13:00  h VI D’HONOR cortesia de l’Ajuntament d’Alzira
Ajuntament d'Alzira
 
 

._000864

 ._000815

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ConvocatoriasCursos, Jornadas y Talleres

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal