Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
viernes, 25 de noviembre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira ha celebrat l'acte institucional amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones

Una data que ha de servir per a la reflexió per part de tota la societat



._000798

 
 
MANIFEST 25 NOVEMBRE 2022, DIA INTERNACIONAL DE ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

 

El 17 de desembre de 1999, a través de la resolució 54/134, l'Assemblea General de l'ONU va declarar el 25 de novembre com el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Una data que ha de servir, per a la reflexió per part de tota la societat, però també per a la renovació dels esforços per part de totes les institucions polítiques i socials, per lluitar contra aquest problema social. 

 

La violència masclista és la primera causa de mort prematura entre les dones. En 2022, fins al mes de setembre han estat assassinades al País Valencià 3 dones: La nostra veïna Amparo; Encarnació d’Elx i Maria, del Grau de Castelló. A més, hi ha un cas en investigació a Alginet, i un xiquet d’onze anys, Jordi, assassinat per son pare a Sueca. 

 

L’últim informe de l’observatori del Poder Judicial apunta que l'any 2022, al País Valencià han augmentat tots els indicadors de violència masclista, parla d’un “increment significatiu”, tant denuncies, com en el nombre de víctimes, i en les ordres de protecció. Malauradament, el País Valencià presenta la tercera tassa més alta de víctimes de tot l’estat espanyol, però també han augmentat les denúncies no sols per part de les víctimes, també per part de familiars, terceres persones o serveis d’assistència, sent aquest últim un aspecte a destacar, perquè vol dir que allò que fem per tractar d’acabar amb aquesta vergonya social, està funcionant, tant allò que fem en l'àmbit institucional com en l'àmbit personal i col·lectiu. Per això cal continuar, cal avançar i insistir en aquesta lluita que és de la totes i tots, la de tota la societat.

 

Al conjunt de l’Estat Espanyol ens trobem amb 54 dones assassinades per aquest tipus de violència, a més d’altres 2 casos d'assassinats en investigació i 1 criatura, segons dades de la Coordinadora Feminista de València. 

 

La implicació responsable dels ajuntaments en les polítiques d’igualtat és fonamental per evitar les situacions de risc de moltes dones. Perquè els Ajuntaments, en ser les Administracions més properes a la ciutadania, som els governs que podem donar una resposta més ràpida i eficaç a aquest problema social. En aquest sentit, reafirmem el nostre compromís amb la lluita contra la violència masclista i les desigualtats que la legitimen i perpetuen.

 

Per tot el que acabem de dir, des de l’Ajuntament d’Alzira volem: 
- Dedicar un sentit record a la memòria de totes les dones assassinades per violència masclista.
- Expressar el nostre rebuig a totes les manifestacions d'aquesta violència.
- Manifestar el nostre compromís amb les víctimes i declarar la tolerància zero amb els maltractadors. 
- Declarar la nostra voluntat de fer de la prevenció contra les violències masclistes i la desigualtat una política prioritària i transversal.

 

A  més, volem reivindicar al Govern de l’Estat:
- Que es reformen les lleis perquè estiguen reflectides totes les formes de violència contra les dones. 
- Reivindicar les competències municipals en matèria d’igualtat, prevenció i ajuda contra la violència de gènere a més d’exigir-ne el finançament necessari. 
- Que les dones que fugen de les guerres, que han sigut abusades, prostituïdes, explotades, siguen tractades com a refugiades de guerra i tinguen accés a tots el drets. 
- Que s’eliminen les traves a les dones migrants en situació irregular per accedir a les mesures d'atenció integral i protecció efectiva contra la violència de gènere i que es faça efectiva la possibilitat de rebre asil o refugi polític per motius de persecució per violència masclista i opció sexual. 
 
 

 


._000351

 .-000342

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

alziro - 25/11/2022
Sostiene la pancarta gente cuyos partidos han votado a favor de sacar a maltratadores, asesinos y voladores de mujeres a la calle.
Que conste en acta.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal