Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.586
EL SEIS DOBLE
sábado, 26 de noviembre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 L’Acadèmia Valenciana de la Llengua celebrà ahir el ple a Alzira amb motiu de la capitalitat cultural de la ciutat

Anuncien la recuperació de les Jornades Jaume I que se celebraran el primer trimestre del 2023


 

._000809
 
L’Acadèmia Valenciana de la Llengua es va reunir ahir en sessió plenària en la Salo Noble de l’Ajuntament d’Alzira. La institució normativa va voler sumar-se així a les celebracions que ha organitzat el consistori de la capital de la Ribera Alta amb motiu de la capitalitat cultural 2022. Este va ser un compromís adquirit per la presidenta de l’Acadèmia, Verònica Cantó, el passat mes de juny quan va rebre l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, en la seu de l’AVL i es va firmar un conveni de col·laboració singular per a fomentar i potenciar el valencià, tant en l’àmbit municipal com en l’ús social i cultural de la ciutat. Entre els compromisos adquirits per l’Ajuntament, hi ha l’aprovació del nomenclàtor oficial en valencià de les vies públiques, rètols i indicacions urbanes i del medi rural, i la classificació dels llocs de treball municipals amb el requisit lingüístic. L’AVL, per la seua banda, assessora el servici alzirenc de Promoció i Ús del Valencià, participa en els Premis Literaris Ciutat d’Alzira i posa a disposició de l’Ajuntament la programació cultural de l’entitat i les publicacions de què disposa, entre altres iniciatives. Entre els compromisos, també destaca la coorganització de jornades sobre la figura i l’obra del rei Jaume I que duran a terme les dos entitats. 
La presidenta de l’Acadèmia va tindre paraules d’agraïment per a l’alcalde i per a tot el personal que ha fet possible la celebració del ple fora del Cap i Casal. “Per a nosaltres és molt important donar a conéixer l’activitat de la institució fora de la seu del monestir de Sant Miquel dels Reis. Reunir-nos hui a Alzira és una mostra més de les bones relacions que mantenim l’Ajuntament, representat per Diego Gómez, i l’Acadèmia. Entre altres qüestions, compartim l’objectiu de conservar el nostre millor patrimoni: la llengua”, va expressar Cantó. Així mateix, la presidenta de l’AVL ha aprofitat l’ocasió per a felicitar els alzirencs pel seu compromís i participació en totes les activitats que s’han organitzat al llarg de l’any per a celebrar l’elecció d’Alzira com a Capital Cultural 2022. “Un projecte que ha reunit tot l’espectre de la cultura i que ha situat Alzira en l’epicentre de totes les manifestacions artístiques que recullen les diverses arts”, va recordar Cantó. 
La celebració del ple de l’AVL en la capital de la Ribera Alta ha servit per a anunciar la recuperació de les Jornades Jaume I, una iniciativa destinada a difondre la figura i l’època del monarca fundador del Regne de València i que, gràcies a l’acord de col·laboració entre l’Acadèmia i els ajuntaments d’Alzira i Vila-real, estimula la investigació i proveïx de fons documentals el Centre Bibliogràfic Jaume I. 
Alzira va celebrar la primera edició de les Jornades Jaume I en desembre del 2016, coincidint amb la data de la conquesta de la ciutat per Jaume I, el 30 de desembre de 1242. En totes les jornades organitzades, tant a Alzira com a Vila-real, s’han reunit experts medievalistes de tot el territori. En este sentit, l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, que va traslladar a l’Acadèmia la voluntat de recuperar, passada la pandèmia, la celebració d’esta trobada, ha explicat que “és una gran notícia que Alzira puga tornar a reunir professors, doctors i catedràtics especialistes en la matèria, que ens ajuden a aprofundir els nostres coneixements sobre el monarca. Alzira forma part de la història de Jaume I, i per això continuem treballant en diverses línies com ara la recuperació, dins del Pla Nacional Turístic Xacobeo, de la Casa Reial”.
Ajuntament d’Alzira
 
 

._000619

._000864

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaGeneral
SocialHomenajes, Premios y Celebraciones

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal