Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
martes, 29 de noviembre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Federació d'Associacions de Veïns d’Alzira assegura que Esquerra Republicana condicionarà el vot afirmatiu als Pressupostos Generals de l’Estat

A canvi de què s’incloga una partida per a l’ampliació del barranc de La Casella


  

._000809
Fruit de la resiliència de la Federació d’associacions de veïns d’Alzira, Esquerra Republicana  condicionà el vot afirmatiu als Pressupostos Generals de l’Estat a que s’incloguera una partida finalista per l’ampliació del barranc de La Casella.
L’esmena inicial d’ER per consignar 26MM es transaccionà el dia vint-i-tres amb els grups governamentals PSOE i UP reduint-se a 5MM però administrats per la Generalitat Valenciana, competent sobre les carreteres i qui ha d’actuar sobre el pont de Xàtiva que és el coll de botella del barranc, rebent els vots favorables de 117 del g.p. socialista, 87 del popular, 33 del confederal UP, 13 del republicà, 7 del plural, 8 de ciutadans, 6 del basc, 5 d’EH Bildu, i 8 del mixt, un total de 284 sís, que impliquen el 98% dels votants. Els grups polítics representats al consistori alzirenc votaren favorablement excepte Vox.
Malgrat les gestions efectuades per la FaavvAlzira, els diputats valencians no aconseguiren incloure cap partida específica concreta. Han tingut que ser els catalans els que, en lloc de furtar-nos les falles i la paella, ens obsequien amb 5MM per resoldre les inundacions a Alzira.
La importància d’aquesta transacció va més enllà dels 5MM, per que obri la partida als PGE d’anys vinents per la total execució de les solucions per impedir les inundacions provocades pel barranc de La Casella. 
Quin millor regal de centenari podia rebre Joan Fuster que els fusterians del nord foren els que aconseguiren el finançament per solucionar un dels mes greus problemes que patim a La Ribera?. Malgrat la seua extensa obra literària, el més conegut dels riberencs, quedarà en la memòria per recordar-nos a nosaltres, els valencians, que malgrat haver estat derrotats a la batalla d’Almansa, 255 anys després la monarquia borbònica, malgrat haver abolit els nostres Furs, malgrat haver-nos prohibit usar la nostra llengua a l’escola, al jutjat o a les  misses,   imposant-nos por justo derecho de conquista la seua per haver-nos d’escolaritzar, casar o fer testament, amb la clara intenció de diluir en la seua, la nostra personalitat, no havia aconseguit eliminar el valencià de les nostres converses per més castics que ens imposaren els seus mestres, jutges o repressors.  Que els xiquets als nostres carrers, generació rere generació, seguien parlant la mateixa llengua que els pares havien dut del nord. Per recordar-nos que Jaume I, català de Montpeller, ens creà com a regne independent de la corona d’Aragó, per reproduir els costums catalans i preservar a aquells pobladors i la seu descendència de les lleis aragoneses que atorgaven excessiu poder al nobles feudals.
Front a l’intent aniquilador borbònic, Fuster insisteix en que l’única defensa que tenim per persistir com a nació, és fer pinya i defendre’ns uns als altres. De respondre conjuntament les agressions a la nostra llengua, cultura i personalitat, independentment del  lloc on es cometa.
El missatge de Fuster quallà en les generacions universitàries i les nostres terres esdevingueren el país valenciano incorporant la denominació al nom de les formacions polítiques progressistes que totes incloïen l’autodeterminació del País Valencià. Els monàrquics, veient-se derrotats a les urnes, encetaren la reconquesta amb la batalla de València.  El resultat fou que els valencianisme polític, assumí la constitució monàrquica,  esdevingué majoritàriament prudent, evitant pronunciar el mot amb que Fuster batejà al conjunt de territoris que compartim llengua i cultura heretades dels pobladors del nord per no donar arguments als monàrquics per a que ens acusaren de catalanistes. Amb el seu pànic, duen la penitència.  En la mesura que renuncien a la defensa conjunta, estan rendint-nos. 
Com lliçó, en pagament a l’orni que el País Valencià ha escenificat mentre el règim borbònic suspenia l’autogovern de Catalunya, perseguint i empresonant els seus representants democràtics, Esquerra Republicana aconsegueix incloure als PGE2023 una partida finalista per a que la Generalitat Valenciana comence a resoldre la  inundabilitat a Alzira. La solidaritat es predica practicant-la.
Òbviament sense l’existència d’Esquerra Republicana del País Valencià açò no hauria estat possible.
Signat per José Vte. España de l’aavv l’Alquerieta, Enric Dàries de l’aavv Anna Sanchis, Andrés Viguín de l’aavv Basses-Ribera, Francesc Gil de l’aavv La Vila i Voro Pérez per la FaavvAlzira.
Federació d'Associacions de Veïns d’Alzira
 
 
.-000132
._000600

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Urbanismo, Infraestructuras y Vivienda

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal