Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
miércoles, 30 de noviembre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Suc de Teatre - La Tarumba estrena Hamlet al Gran Teatre d’Alzira, el seu muntatge més ambiciós

Este divendres 2 de desembre huit actors i dos actrius donen vida a vint-i-tres personatges de la immortal obra de Shakespeare


 


.-000331


._000448

Divendres 2 de desembre, a les 20.30 h, el Gran Teatre acollirà l'estrena d'una de les obres més importants del teatre universal, Hamlet, la gran tragèdia escrita per William Shakespeare, a càrrec de Suc de Teatre – La Tarumba.
Es tracta d'una adaptació realitzada pel director del grup alzireny, José Antonio Martínez, qui ha filtrat el text original amb l'objectiu de reduir la duració de l'obra, de manera que no sobrepasse les dues hores, i amb la idea de poder ser representada per un màxim de 10 actors/actrius. Per això, s'han eliminat alguns personatges secundaris, concentrant la seua funció en uns altres, i s'han reduït alguns parlaments excessivament llargs. Tanmateix, i això és el fonamental, es manté l'essencial de la trama, pràcticament la majoria de les escenes, la fondària i dramatisme dels monòlegs (i, en general, de totes les situacions), el nivell de llengua de les traduccions al castellà més fidels a l'original de l'anglés i, per descomptat, el registre poètic de tants moments.
Després d'aquest treball d'adaptació, Suc de Teatre – La Tarumba ha estat preparant el muntatge durant deu mesos. Dos dels seus integrants han rebut classes d'esgrima, i en general, tots han fet un gran esforç durant aquest llarg temps, aprofundint en les claus interpretatives de personatges tan complexos i immortals com Hamlet, Ofelia, Poloni, Laertes, Horaci, els Reis…
Tant l'adaptació com l'espectacle actualitzen alguns elements, com el vestuari, l'attrezzo, l'escenografia i la música, mentre que mantenen l'època de Shakespeare en tot el relacionat amb el llenguatge i la ideologia: les relacions humanes, la política, l'honor, la moral i la religió.
Cada vegada que es llig o representa Hamlet, assistim atònits a una descoratjadora veritat: el destí (Déu, l'atzar, la vida…) és molt cruel i implacable amb el protagonista. Amb una mà ho encimbella i li fa sentir les mels de la vida, i amb l'altra, quan està gaudint d'aqueixa sort, ho colpeja cruel i ho derroca sense pietat, afectant a tots els que li envolten i provocant-los un sofriment atroç. 
El jove príncep de Dinamarca és, en un cert sentit, el paradigma preclar dels temps que ens han tocat viure, sobretot als europeus. Quan semblava superada la crisi del 2008 i les expectatives de confort i benestar apuntaven en l'horitzó, la pandèmia, la guerra a Ucraïna, una nova crisi, l'acceleració del canvi climàtic, l'auge de nou dels nacionalismes… Tot s'ha tornat amenaçador i ens obliga a actuar, podent, com Hamlet, ser destruïts en l'intent.
Alçar en un escenari aquesta gran tragèdia de Shakespeare és, sens dubte, el projecte més ambiciós del grup alzireny, tant per l'exigència actoral com per la producció a què ha obligat (vestuari, escenografia i attrezzo). Hauria sigut impossible dur-ho a terme sense el sacrifici i la dedicació d'actors i actrius, alguns amb una llarga trajectòria ja en aquest grup o en la Escola de Teatre Tarumba Jove, de la qual provenen un actor i una actriu.
A tot això cal sumar el suport econòmic de la Regidoria de Cultura en la producció del muntatge. Gràcies a l'Ajuntament, pot estrenar-se aquest espectacle i el nom d'Alzira recorrerà així totes les localitats on es represente. 
N’hi ha una gran expectació, tant pel grup Suc de Teatre, que ha triomfat en els escenaris amb Serendipia, com per l'obra que representen, que es prodiga molt poc en els teatres, sent com és una de les 3 millors de Shakespeare, considerat el millor dramaturg de la història.
Associació Cultural La Tarumba
 
 
._000575


._000690

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaTeatro
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

juanes - 30/11/2022
Que todo salga de P. M.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal