Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
martes, 6 de diciembre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Xúquer viu ha celebrat recentment la seua X Assemblea i continuen denunciant 'les agressions al nostre riu'

El pròxim any celebren el 20 aniversari



.-000415

._000864 

Recentment va tindre lloc, al MUMA d’Alzira, la desena Assemblea de Xúquer Viu, després de 3 anys sense haver-se pogut celebrat aquesta fita, a causa de la pandèmia. 

 

En l’Assemblea es va repassar l’activitat de Xúquer Viu en els últims anys que ha sigut frenètica. Xúquer Viu s’ha tingut que multiplicar per poder portar la seua veu a distints fòrums, així com per a denunciar agressions al nostre riu. 

 

Una activitat centrada en la redacció del nou Pla Hidrològic, al que l’organització va presentar un centenar d’esmenes. Finalment Xúquer Viu es va posicionar en contra d’aquest pla que no servirà per a complir els objectius ambientals ja que els escassos avanços no van a frenar el deteriorament de les nostres masses d’aigua.  

 

Hem fet denuncies com al mes de desembre de 2021 quan el Xúquer es va quedar sec en els últims 15 quilòmetres. Concentracions contra les macroplantes solars, per a demanar una ubicació racional de les energies renovables i mobilitzacions pel clima a la comarca i a València, per urgir a que s’actue. 

 

La ràpida mobilització a Antella i a València contra el transvasament de 10 hm3 anuals a Almeria va impedir que es consumara una nova agressió al Xúquer. Activitats clàssiques com el Mulla’t pel Xúquer o el Sopar i Festa celebrat a Càrcer on es van lliurar els premis Aigua Clara i Tarquim Pudent.  

 

En l’Assemblea es va fer un repàs a la situació actual del Xúquer i de l’Albufera en la que es va posar de manifest la sobreexplotació del Xúquer a la Manxa Oriental que priva al riu de gran part del seu cabal base, uns cabal ecològics completament insuficients, l’amenaça continua del transvasament al Vinalopó per part del lobby de l’aigua d’Alacant, l’estat precari de l’Albufera o els greus impactes ambientals de la modernització de regadius sobre les nostres principals masses d’aigua, sense que se’ls compense per la pèrdua dels retorns de reg. 

 

Entre les distintes propostes que s’aprovaren destaquem les següents: 
Conèixer els nostres paisatges d’aigua, organitzant visites i excursions;  fer una exposició recopilatòria dels distints concursos de fotografia de Xúquer Viu; editar una samarreta commemorativa del XX aniversari; jornades de debat a la Ribera sobre el futur del Xúquer; organitzar xerrades en pobles i instituts; músiques pel Xúquer en col·laboració amb cantants i músics de la Ribera; i realitzar una campanya per augmentar el número de socis, establint una quota reduïda per a joves. Xúquer Jove. 

 

Finalment es va elegir la nova coordinadora que estarà conformada per 13 persones de distintes poblacions de la Ribera i també de fora d’ella.  
Xúquer Viu

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal