Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
martes, 31 de enero de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 El Director General de l’Aigua s’ha compromés ha oferir el finançament necessari per ampliar el barranc de La Casella

Comparteix el mateix criteri de la Confederación Hidrográfica del Júcar, per resoldre problemes d’inundabilitat hi ha que facilitar el pas dels cabdals pels barrancs


 

._000759

El  Director General de l’Aigua, Manolo Aldeguer, s’ha compromés amb la FaavvAlzira a oferir-li a la Directora General d’Obres, Transport i Mobilitat el finançament per ampliar el barranc de La Casella on més ho necessita: a l’estretament provocat pel pont de Xàtiva pel qual circula el transit Carcaixent-València.

 

El Director General de l’Aigua de la Generalitat Valenciana, comparteix el criteri de la Confederación Hidrográfica del Júcar, de que per resoldre problemes d’inundabilitat, hi ha que facilitar el pas dels cabdals pels barrancs  actuant de baix cap a dalt per tal d’evitar les inundacions provocades per les retencions de les aigües; ja que de no fer-ho així, per evitar-les sols queda el remei pal·liatiu de construir tancs de tempestes.

 

Arran de la publicació al BOE de la partida finalista a la GV, de 5MM per ampliar el barranc de La Casella, la FaavvAlzira, treballa aplanant el camí per solucionar les inundacions a Alzira, fent gestions amb les  administracions amb competències, CHJ, DGOTMGV, DGAGV i ajuntaments d’Alzira i Carcaixent per tal de que la partida finalista dels PGE2023 s’aprofite enguany sense perjudicar el transit.

 

Com que CHJ té prevista l’actuació des del pont de Xàtiva fins el Xúquer, i el Parlament consigna 5MM a la GV per ampliar el barranc de La Casella, lògicament, si qui provoca les inundacions és l’estretament del pont, i essent de competència GV, l’enllaç CV-50 amb l’avinguda de Carcaixent, l’actuació de la GV ha de ser redissenyar l’enllaç per disposar  de l’espai per ampliant el barranc. 

 

Aquesta actuació està prevista per la CHJ amb el codi 17 “Adequació de la capacitat hidràulica del barranc de la Casella (Pont antiga CV-41)” (de competència GVA-Ajuntament), dins de la solució global a les inundacions de l’Estudi d’alternatives per reduir el risc d’inundacions a la Ribera.

 

Assolir el consens, entre diferents administracions implicades, amb competències pròpies, és laboriós. 

 

Per complexa que semble la solució, mentre no es derogue la protecció al molí, per ampliar el barranc, l’única alternativa és guanyar-li l’espai de l’actual mota, pel  que la CV-50 hauria de mantindre la cota 21mts. Sols es coneix l’alternativa proposada per TYPSA d’eliminar el pas elevat de la CV-50, substituint-lo per una nova rotonda que ocuparia l’espai que queda dins del carril de desceleració per accedir a Alzira per Sant Judes. 
FAAVV Alzira
 
 
Carta remesa per la FAAVV Alzira a Manolo Aldeguer,  director general de l’Aigua

Apreciat Director General de l’Aigua:

Com vostè recordarà, a l’acte de presentació de “Estudio de alternativas para la reducción del riesgo de inundaciones de la Ribera del Júcar”, el passat  dèneu d’octubre, a Algemesí, la CHJ  esperava iniciar l’execució del tram del barranc de La Casella des de la desembocadura al Xúquer fins el pont de Xàtiva,  el segon semestre de l’any 23 o com a mol tard el primer trimestre del 24, argumentant que el MITECO tenia partides suficients amb les que finançar l’actuació sense consignar partida concreta als PGE2023.

La FaavvAlzira, mantingué l’any passat reunions amb parlamentaris estatals de diversos  partits, que es concretaren en l’aprovació d’una “partida finalista de 5MM d’€ a la Generalitat Valenciana per ampliar el barranc de La Casella per evitar inundacions al casc urbà” (adjuntem full BOE). En la negociació dels PGE insistírem en que la Generalitat fora la destinatària de la partida comptant amb que la CHJ afirmava que disposava de partida per dur a cap el tram aigües avall del pont de Xàtiva i sabedors de que és l’estretament que el pont provoca al barranc,  el que reté els cabdals, impedeix el desaiguat del Canal i  provoca les inundacions i com que la CHJ no pot actuar sobre l’enllaç de carreteres, per que la de Tavernes és de competència autonòmica i la de Carcaixent, municipal, la partida havia de ser gestionada per la Generalitat que és la que ostenta les competències sobre l’enllaç de la CV-50 amb l’antiga  CV-41. 

Amb aquesta nova partida que, al nostre entendre possibilitarà que la “Canalització del barranc de Casella entre l'avinguda Carcaixent i el riu Xúquer a Alzira”, que executarà la CHJ, tinga continuïtat amb la que la CHJ nomena “Adequació de la capacitat hidràulica del barranc de la Casella (Pont antiga CV-41)” sense la qual l’eficàcia de la primera estaria molt condicionada, la solució global al risc d’inundacions a la Ribera del Xúquer, que aplaudírem a la CHJ,  a Algemesí (adjuntem presentació CHJ), és més a prop de realitzar-se.

El 21.05.21, el MITECO adjudicà l’“Estudio de alternativas para la reducción del riesgo de inundaciones de la Ribera del Júcar, priorización de actuaciones, redacción de proyectos e inicio de tramitación ambiental”. Els representants tècnics de CHJ, DGOTM i de l’ajuntament d’Alzira, es reuniren en la fase de redacció compartint els condicionant hidràulics requerits per a elevar a 100,anys el període de retorn d’inundacions al casc urbà.  L’enginyeria redactora aportà com a proposta per a l’enllaç de la CV-50 amb l’antiga CV-41, la solució que li adjuntem.

Les aavv d’Alzira ens reunirem, el 30.07.21, acompanyats de l’alcalde, amb la DGOTM de la GV, que es  mostrà receptiva a la demanda de cessió d’espai del carril de desceleració  de la  CV-50 per ampliar l’actual barranc de La Casella, i a estudiar el redisseny de l’enllaç per tal de que la CV-50 discórrega a cota 21, actuant com a mota per tal de que la CHJ disposara de l’espai de l’actual mota per ampliar el llit del barranc. 

Havent llegit la descripció de la Canalització del barranc de Casella entre l'avinguda Carcaixent i el riu Xúquer, (que li adjuntem): l’argumentació  “dado que el cauce se halla confinado entre edificaciones e infraestructuras viarias,” pel que s’opta per “una losa de hormigón armado y los cajeros, se ha previsto que se realicen mediante muros”, donant-nos a entendre que no han resultat fructíferes les reunions. Per eixe motiu, ens hem tornat a reunir el 24.11.22  interessant-se per conèixer els motius del retràs del projecte del nou pont de Xàtiva. 

Compartint l’axioma de l’enginyeria hidràulica de que les solucions a la inundabilitat s’han d’estudiar, dissenyar, planificar i executar de baix cap a dalt.  Esperem que la Generalitat  destine els 5MM d’€, que hem aconseguit consignar als PGE, a ampliar el barranc de La Casella en l’estretament que provoca la retenció de cabdals i les inundacions al casc urbà situat al pont de Xàtiva, redissenyant l’enllaç de la CV-50 amb l’avinguda de Carcaixent, antiga CV-41.

Confiem en que vostè, serà el principal defensor de la postura veïnal alzirenca.

 El cost d’execució de l’única proposta tècnica que coneixem, abans esmentada, fou estimat per l’enginyeria redactora de “Estudio de alternativas para la reducción del riesgo de inundaciones de la Ribera del Júcar”, en 5MM d’€. 

5MM d’€ que Alzira ha aconseguit amb eixe objectiu.

No és per que enguany siga any electoral, és per que a l’opinió pública a Alzira, costarà molt fer-li entendre qualsevol altra solució que no siga aquesta.  

 Des de CHJ ens han dit que es reuniran amb vostè per tractar-ho.

Quedem a la seua disposició per reunir-nos quant vostè dispose.

Reba les nostres salutacions cordials.  


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

juanes - 01/02/2023
Me parece que todo esto, como decimos por aquí es " GARBELLAR AIGUA ", y nunca mejor dicho, mucho bla, bla, bla, pero la solución sin llegar, eso si, en cuanto vuelva a llover, " A DESGOTAR ", y el responsable de que ciertas zonas que antes no se inundaban, ahora se inunden, " AMAGANT EL CAP BAIX DEL ALA ".

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal