Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
martes, 31 de enero de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Un dels pins de la plaça Major d'Alzira serà talat davant el risc de caiguda

L'exemplar no consta al catàleg d'arbres monumentals i singulars de la Comunitat Valenciana


 

._000351 
Un dels pins ubicats a la zona enjardinada de la plaça major presenta risc de caiguda, segons l'informe fet per l’empresa ACTUA adjudicatària del servei de manteniment de les zones verdes. 
 

Des de la regidoria de Serveis Urbans i Obres Públiques es va sol·licitar a l’empresa encarregada del manteniment de els zones verdes, una valoració del risc de caiguda d'un exemplar de pi Pinus Halepensis. El resultat ha estat la necessitat de tala d’este arbre ubicat en un lloc molt cèntric i transitat que, a més a més, és molt proper a la zona de jocs infantils.

Cal destacar també que en l'estudi realitzat s'ha comprovat que presenta un bon estat vegetatiu i fisiològic la qual cosa induïx a pensar en escasses probabilitats de caiguda per defectes estructurals en un futur immediat. Malgrat això, existeix la possibilitat que arbres sans, sense cap defecte, puguen sofrir trencaments o ser derrocats per un temporal per causes inherents als límits de la seua resistència estructural. L'informe també fa referència al desequilibri del centre de gravetat de l'exemplar en qüestió, ocasionat per la inclinació del tronc i el creixement descompensat de la capçada, situada a una zona amb gran densitat d'ocupació de persones.

També s’ha comprovat que l'exemplar no consta al catàleg d'arbres monumentals i singulars de la Comunitat Valenciana, creat a l'empara de la llei de Patrimoni Arbori Monumental de la Comunitat Valenciana.

El regidor de Serveis Urbans i Obres Públiques, Fernando Pascual ha manifestat que “Sempre és una llàstima haver de talar exemplar d’arbres que formen part del paisatge de la nostra ciutat, este concretament a la plaça Major. Basant-nos en els informes tècnics hem hagut de prendre la decisió de talar este pi, ja que no és possible la seua equilibració de la capçada mitjançant la poda, sent perillós per als veïns i veïnes que transcorren per esta zona tan cèntrica de la nostra ciutat”.
Ajuntament d’Alzira

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza
SocialServicios Públicos

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Jomateix - 31/01/2023
Ah, però no pensen posar un altre pi o un altre arbre de respost? El talent i ja està??

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal