Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.584
EL SEIS DOBLE
lunes, 13 de febrero de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Comença la cria de Cryptolaemus en l’insectari municipal d’Alzira per a la lluita biològica contra el cotonet

Es repartiran als agricultors entre els mesos de maig i agost


 

._000897
._000550
Esta setmana s’han iniciat en les dependències municipals del Mercat d’Abastos. els treballs de cria de Cryptolaemus Montrouzieri, el depredador natural de la plaga del cotonet.

 

Durant el pròxim mes d’abril s’obrirà el termini d’inscripció per als llauradors interessats que vulguen beneficiar-se del repartiment gratuït de Cryptolaemus per fer front a la plaga del cotonet. Podran inscriure’s les persones físiques o empreses propietàries de parcel·les agrícoles de kakis o cítrics en explotació, situades en el terme municipal d’Alzira. 

 

Es prioritzarà la màxima vida útil d’aquest insecte depredador al camp, per això tindran preferència les explotacions agrícoles amb certificat ecològic, seguides de la producció integrada, i finalment les explotacions convencionals. El repartiment de insectes es realitzarà progressivament, segons es vaja generant la producció, entre els mesos de maig i agost, respectant l’ordre de prioritat dels criteris indicats.

 

Alzira compta amb 5 càmeres de cria de Cryptolaemus en les que es controlen els paràmetres de temperatura ambiental, humitat relativa, renovació de l’aire i condicions de la il·luminació, produint aquests depredadors de forma seqüencial per tindre una producció continua durant els mesos d’estiu que es quan apareixen els problemes derivats de la plaga de cotonets en els cultius de cítrics i kaki. 

 

L’insectari municipal forma part de la xarxa col·laboradora de l’insectari de la Generalitat Valenciana, que produeix Cryptolaemus baix uns processos i protocols estandarditzats que garanteixen una eficàcia mínima en els resultats de la lluita biològica contra el cotonet a nivell territorial.

 

El procés de cria de Cryptolaemus dins de cada càmera, dura aproximadament 3 mesos i consta de 4 fases ben diferenciades que són; la plantació i germinació de les creïlles (planta suport), la infecció i proliferació controlada de la plaga de cotonet en els brots de les creïlles, la introducció i reproducció de Cryptolaemus i per últim la fase de captura dels Cryptolaemus criats per a ser repartits i alliberats pels llauradors en les seves explotacions agrícoles.
Ajuntament d’Alzira

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal