Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.584
EL SEIS DOBLE
miércoles, 15 de marzo de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 'El verí del teatre' torna a omplir l’escenari del Gran Teatre d’Alzira

L’alumnat de segon de batxiller participa en esta dramatització


 

.-000130
 .-000143
Un any més l’alumnat Batxillerat participa en esta activitat organitzada per la Regidoria d’Educació i Infància amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura. 

 

Es tracta d’una dramatització de l’obra El verí del teatre a càrrec del alumnes de 2n de Batxillerat dels centres d’Alzira: IES Jose Ma Parra, IES Rei En Jaume i col·legi La Purisima. En total hi participen 206 alumnes i 8 professors i professores.

 

L’activitat és una sessió de lectura dramatitzada de l’obra El verí del teatre de Rodolf Sirera, impartit per dos del recitadors professionals de l’escola ovidiana valenciana amb més experiència, Vicent Camps i David Vidal. 

 

És una obra cabdal i, per això mateix, és estudiada pels alumnes de 2n de Batxillerat, essent inclosa en el projecte curricular d’educació i, igualment, matèria de prova d’examen en les EBAU. El treball que Vicent Camps i David Vidal realitzen dalt de l’escenari, amb la lectura dramatitzada de l’obra, és necessària perquè l’alumnat la puga treballar des d’una altra perspectiva, com és la interpretació. Després de la realització de la lectura dramatitzada s’obri un col·loqui amb els alumnes, amb l’objectiu que pregunten i participen de la mateixa.

 

El verí del teatre és una de les obres cabdals de Rodolf Sirera. La ficció se situa a París el 1784, concretament en una sala de rebre d’un palau rococó. L’acció es planteja com una interacció sense interrupcions entre només dos personatges: el Marqués i l’actor Gabriel de Beaumont. Tot i això, la peça es desenvolupa a partir d’una primera situació en què Gabriel, acompanyat per un criat, espera ser rebut pel Marqués. L’obra que ens endinsa en una reflexió sobre els límits entre la realitat i la ficció, o entre l’autenticitat i la representació, combina unes reflexions universals i suggestives amb una construcció ben atractiva per a un sector ampli de públic, en un equilibri difícil d’aconseguir, la qual cosa li ha permés una difusió àmplia.
Ajuntament d’Alzira
 
 


 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaTeatro
Educación y Formación

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal