Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.584
EL SEIS DOBLE
lunes, 20 de marzo de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto d'arxiu
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Comunitat Valenciana supera en 2022 els 300 trasplantaments renals per primera vegada des de la pandèmia i augmenta l’activitat un 15 % des de 2015

Un total de 200 persones han donat en vida un renyó des que va començar el programa en 2006


 

._000904  

._000898

La Comunitat Valenciana va superar durant 2022 els 300 trasplantaments renals per primera vegada des de la pandèmia, la qual cosa suposa “una dada molt significativa que posa de manifest la senda de la recuperació i la tornada a la normalitat en l’activitat assistencial”, segons el director del Programa de trasplantaments a la Comunitat Valenciana, Rafa Zaragoza.

 

Així, l’activitat de trasplantament renal als hospitals de la xarxa pública de la Comunitat Valenciana s’ha incrementat un 15,62 % respecte a 2015, any en què es van realitzar 256 trasplantaments renals enfront dels 296 de 2022. Així mateix, l’activitat trasplantadora d’aquest òrgan de donant cadàver també ha augmentat un 11,27 % respecte a 2021, any en què es van fer 266 trasplantaments renals.

 

Quant a la donació en viu, s’ha mantingut igual que l’any passat, amb un total de 9 donacions i trasplantaments renals duts a terme. D’aquesta manera, un total de 200 persones han donat en vida un renyó des que va començar el programa de trasplantament renal amb donant viu en 2006.

 

De les 9 donacions de donants vius i trasplantaments renals que s’han fet en 2022, en van ser 5 a l’Hospital Doctor Peset de València, 3 a l’Hospital General Doctor Balmis d’Alacant i 1 a l’Hospital La Fe de Valencià.

 

D’aquesta manera, els hospitals de la xarxa pública de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública van fer un total de 305 trasplantaments renals en 2022, 296 dels quals van ser de donant cadàver i 9, procedents de donacions en viu.

 

Del total de trasplantaments renals realitzats l’any passat, els equips de donacions i trasplantaments d’òrgans de l’Hospital La Fe en van fer 110 (98 trasplantaments en adults i 12 pediàtrics); 88 a l’Hospital Doctor Peset; 70 a l’Hospital General Doctor Balmis d’Alacant; 21 a l’Hospital General d’Elx, i 16 a l’Hospital Clínic de València, centre que iniciava l’activitat trasplantadora d’aquest òrgan en 2022.

 

D’altra banda, l’Hospital General de Castelló ja està preparat per a dur a terme trasplantaments renals després de rebre l’acreditació a finals de l’any passat. Per tant, en el moment en què es produïsquen les circumstàncies necessàries i favorables, donant i receptor compatibles, s’hi realitzarà el primer trasplantament renal.
Generalitat Valenciana
 
 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal