Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
domingo, 23 de abril de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 S’ha presentat a Alzira l’estudi d’alternatives per a la reducció del risc d’inundabilitat a la Ribera

La Federació d’Associacions de Veïns d'alzira realitza una valoració d’este acte



._000809


._000723
Després de cada plegament, en ploure, l’aigua, evitant els sols compactes, s’ha obert camí baixant el més aviat possible, creant els cursos d’aigua, que en funció de la pendent, ha adquirit velocitat i provocat erosió o sedimentació. Contribuint a la formació de l’espai on s’ha desenvolupat la vida.
Després arribàrem els humans, nomenant-ho tot i ho batejarem com a riu i al nostre, Xúquer. Capaç de devastar el que construíem. La nostra història podríem resumir-la en l’obstinació per establir-nos a les terres que ell fertilitzava, transformant-les a la nostra cominència. I malgrat que, periòdicament, el cel ens ha recordat la nostra exposició, nosaltres, ignorant el seu poder, beneïts convençuts que podríem conduir-lo i aprofitar-lo, hem medrat a les seues vores.
Malgrat que sovint hem fet just el contrari, en la mesura que adquirim experiència, cada vegada amb més coneixements i tecnologies, ho tornem a intentar, convençuts que millor. En això ens va el futur. 
Xavier Machí, es, i ens, felicità, per que té, al seu abast, per lo tant el fica al nostre, ens ofereix l’eina amb la que somnià quant era jove i decidí dedicar la vida a treballar en contribuir a que els humans patirem menys inundacions. La tecnologia que posseeix, permet visualitzar, per anticipat, per on aniran les aigües en funció de quines actuacions executem. Permetent dissenyar-les evitant errors del passat. Òbviament, i això no ho hem d’oblidar, el cel és infinitament més poderós que nosaltres. Mai hem de creure’ns tan superbs com aquells que intentaren fer la torre de Babel.  És prou en que decidim fer allò correcte, possible i econòmicament viable.
Eixes eines, li han permès redactar l’Estudi d’alternatives per reduir el risc d’inundabilitat de la Ribera, i des de l’anàlisi cost-benefici, seqüenciar  actuacions a curt i mig termini que allunyen les inundacions als nuclis de població.
Amb els resultats de l’estudi, la CHJ, aplicant el RD 903/10, que trasllada la Directiva Europea 2007/60, ha concretat quines actuacions necessita Alzira per disminuir les inundacions:
Com que Alzira ja ha desviat els barrancs de l’Alquenència, Respirall, Gràcia Maria i camí de l’Arena, a curt termini, queda: ampliar i canalitzar el barranc de La Casella, confluència amb el Barxeta, remodelar l’enllaç de la CV-50 amb la CV-41 a nivell de la cota 21 per disposar de l’espai de la mota per l’ampliació, eliminant l’actual coll d’ampolla del pont de Xàtiva i construir un tanc de tempestes al solar del frustrat centre comercial. Actuacions aprovades per unanimitat per l’ajuntament d’Alzira. 
A continuació, a mig termini hauríem de: Tancar la mota per Tulell i canalitzar el barranc de La Murta.
No és suficient en que s’enumeren les solucions i es redacten els projectes, és imprescindible que s’assignen les partides pressupostàries als PGE i per això la FaavvAlzira cercava la complicitat dels candidats. 
Tant els partits dels candidats de dretes com els d’esquerres, han tingut responsabilitats de govern a les administracions local, autonòmica i estatal, i en els tretze anys des de que es transposà la Directiva Europea que els obligà, no han forçat les consignacions pressupostàries.
No es tracta de culpar als altres. Ni de dir no ens fan cas. 
Trobem a faltar entre les alternatives polítiques d’on hem de triar el vot, l’autocrítica i el propòsit de l’esmena. A cada candidat demanem el compromís de descartar el protagonisme i recuperar la unanimitat. Que govern i oposició local, compartisquen informació, consensuen i defensen conjuntament les consignacions als PGE que permetran resoldre les inundacions.
Esperem l’esmena durant la campanya. L’interès general, la solució a les inundacions, hauria de ser el pal major d’on penge el programa electoral, no una pàgina més.         
FaavvAlzira
 
._000550

._000641
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialGeneral
Urbanismo, Infraestructuras y Vivienda

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal