Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
sábado, 27 de mayo de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Vora 150 persones demanen cita a Alzira per a rebre ajuda en la tramitació a les seus electròniques de diverses administracions

Finalitza la primera etapa del projecte pilot 'La Clau al Carrer' que ha acompanyat a la ciutadania durant 2 mesos


._000619

._000575
 “La Clau al carrer” és el nom d’este projecte que es presentava el passat mes de març amb l’objectiu d’ajudar a fer tràmits electrònics amb altres administracions a les persones que tenen una major dificultat per a portar-los a terme.
En total han estat 16 sessions cada dimecres al matí des del Centre Municipal d’Igualtat i els dijous de vesprada des de la Piscina Municipal. Recordem que es requeria cita prèvia per motius d’organització del servei, que un total de 138 persones van demanar a través del telèfon habilitat a l’efecte. A més, vora 20 ciutadans i ciutadanes van ser ateses sense cita pels treballadors de la Clau i del servei d’Innovació i tecnologia, responsables de l’acompanyament i l’atenció personalitzada. 
La valoració inicial després d’esta primera etapa, així com el nivell de satisfacció dels usuaris és positiva i el plantejament de cara al futur és poder continuar amb esta iniciativa d’una manera permanent i millorada per a poder arribar als diversos barris de la ciutat en horaris accessibles per als alzirenys i alzirenyes, explicava el Departament d’Innovació i Tecnologia responsable del projecte.
El perfil dels assistents marca una tendència majoritària de dones (69%) en una franja d’edat dels 35 al 65 anys, un 71%. Molt inferiors són les franges de menors de 35 anys, que representen un 16€ o les de majors de 65 anys que no arriben al 10% de la ciutadania. Cal destacar que el percentatge de població migrant que ha demanat el servei es correspon amb el 19% dels casos atesos.
Pel que fa als tràmits més demandats destaquen: La tramitació del Bo Cistella de la Compra de 90€, l’ajuda de 200€ atorgada per Hisenda, la sol·licitud de la  Vida Laboral, el tràmit per a sol·licitar la firma digital Clave i l’explicació sobre el seu funcionament, obtindre cita a la Seguretat Social i al INSS o demanar certificats d'antecedents sexuals.

 

La Clau al carrer 
Cada vegada les tramitacions de les diverses administracions públiques requerixen un major nivell de coneixements informàtics i domini de la tecnologia, per això hi ha part de la població que es troba amb grans dificultats a l’hora de poder obtindre un certificat, demanar cita amb la seguretat social o sol·licitar una subvenció. En el cas dels tràmits municipals, els usuaris poden acudir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, La Clau, per a rebre este acompanyament, però en el cas de sol·licituds de la Generalitat o qualsevol altra administració, es fa necessària una ajuda per a la tramitació.
La creació de “La clau al carrer”, adopta la forma de projecte pilot per tal de testejar un futur servei permanent. El projecte pretén apropar a la ciutadania a l’administració local i fomentar l'administració electrònica, amb l’objectiu principal de trencar la bretxa digital. 
La iniciativa és conseqüència del treball fet al llarg de l’any passat el voltant de l’Agenda Urbana. Arrel de l'elaboració del Pla d'acció local, es van detectat diverses carències relacionades amb la digitalització. Per això es van plantejar els projectes "P13_Administració eficient i connectada amb la ciutadania" i "P14_ Connecta alzira, territori intel·ligent i sostenible" per a impulsar la transparència de la gestió pública i el govern obert, millorar l'accessibilitat a la informació pública, i sensibilitzar i capacitar a la ciutadania perquè puguen exercir el paper actiu que els correspon com a ciutadans i ciutadanes.
Ajuntament d’Alzira


 
 ._000909

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialServicios Públicos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal