Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
domingo, 3 de abril de 2011
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3

 Esta setmana s’ha celebrat el VII Dia de la Bici a l’IES Tulell d’Alzira

“Animem a tots perquè utilitzen la bici sempre que puguen, que Dies de la Bici haurien de ser tots els dies de l'any”


 https://www.elseisdoble.com/uploads/image/FOTOS%20FIJAS%20EN%20SECCIONES/Pedro%20Dom%C3%ADnguez%20Gento%20%28red%29.jpgNatura
-----------------------------------------------------------------------

Pedro Domínguez Gento

 

Malgrat els problemes que ens havien ficat, finalment, el passat dimecres, hem pogut celebrar el Dia de la Bici a l'IES Tulell, el VII ja perquè hem fet tres en aquest centre i els quatre anteriors a l'IES Luis Suñer, d'on procedim per desglossament.

En total han participat uns 60 alumnes, de 2n ESO quasi tots, i 6 professors, tres davant frenant els més impulsius i tres darrere animant els més tranquils, per mantindre compacte el grup; tots, professors i alumnes, voluntaris. També ens han acompanyat 2 policies municipals, que fins el moment de l'eixida no sabíem si vindrien, els quals ens han facilitat la tasca de controlar el trànsit. L'únic incident ha sigut una punxada prop de l'institut, que ha obligat a una de les professores a acompanyar l'alumne a peu al centre.

Els objectius d'aquesta activitat són fer exercici saludable, gaudir del nostre medi ambient, celebrar l'arribada de la primavera, reivindicar la mobilitat sostenible, una xarxa de carrers/camins/carrils per a bicis i vianants, inclosa la Via Verda Ribera-Safor (per on anava l'antic trenet), millores en el transport col·lectiu, l'ús racional dels autos, l'estalvi de petroli, la reducció d'emissions de CO2 , etc. A més dóna exemple de que en bici es viatja molt bé per la nostra ciutat, és el vehicle ideal per a quasi tots, el més respectuós amb les persones i el medi ambient. Tan assumida està ja aquesta xicoteta tradició que, sense haver fet cap cartell enguany, alumnes que no són de 2n, on s'havia explicat l'activitat i entregat els papers de les autoritzacions, anaven buscant els organitzadors per vore si podien vindre també.

En definitiva, al centre no l'ha suposat cap problema perquè sols hem dedicat una hora a fer la bicicletada amb els 2ns d'ESO i hem tornat encara a temps d'esmorçar al pati i entrar a classe a l'hora següent. I a l'Ajuntament tampoc li haurà costat un cèntim perquè sols havien d'enviar els motoristes a fer la cicloruta amb nosaltres, en volta de fer la seua patrulla rutinària.

Des d'ací animem a tots perquè utilitzen la bici sempre que puguen, que Dies de la Bici haurien de ser tots els dies de l'any (excepte, si cal, quan plou).


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

ibi - 03/04/2011
Yo suplicaría que cuando haya en Alzira algún evento en el que deban o puedan participar los ciudadanos, que de alguna manera nos lo hagan saber pero con antelación para formar parte y no después a agua pasada. O mejor dicho, después, también, al menos.
Por f avor, a quien corresponda.
Jorge - 04/04/2011
No vec a cap persona en casc, no diuen que es obligatori?? També podrien aplicar el dia de la bici per a fomentar aquestes coses. (No estic fent cap critica a la iniciativa, sols estic fent un comentari).
PEDRO - 04/04/2011
El casc és obligatori per carretera, no en ciutat; encara que nosaltres el recomanem sempre.

Ibi: aquest Dia de la Bici era per al centre educatiu, quan fem activitats per a tots les publiquem als medis informatius que ens fa cas i en la nostra web:

www.lariberaenbici.net
faller - 04/04/2011
¿NO SE TENIA QUE HACER ESTO EN UN CIRCUITO CERRADO?POR QUE A NUESTRA FALLA NOS LO PROHIBIERON,O SON TOTS MOROS O TOTS CRISTIANS,ME PARECE UNA VERGUENZA QUE DISCRIMINEN A UNOS Y A OTROS QUE HAGAN LO QUE LES SALGA DE DONDE SEA.
ME PARECE UNA POCA VERGUENZA,PESE A QUIEN PESE.
juan - 05/04/2011
Una vez mas se ha puesto de manifiesto, que esta coorporacion no sabe ni por donde anda, el Decreto que prohibia realizar estos actos deportivos en la via publica , se dirigia en especial a los colegios e institutos, pues nada , se realizo contra una falla y despues todo permitido,Como diria un buen amigo mio, cuando las fallas estan dirigidas por NINOTS, los que se queman son los falleros, pues que se aplique eso la coorporacion que esta quemando a su pueblo..
Pedro Domínguez - 05/04/2011
Ací teniu el que opine i opinava al respecte:

http://www.elseisdoble.com/vernoticia/4977/lajuntament_dalzira_no_vol_que_fem_%E2%80%98dies_de_la_bici
PDD - 07/04/2011
Haber, haber ... Pero este ayuntamiento que le pasa? Prohiben la vuelta en bici al instituto PARRA, la prohiben a una falla de Alzira, y no al Tulell?

Pero que se creen? Que aqui la gente somos tontos? Haber o todos por igual o nadie !

YA ESTA BIEN!

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal