Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.584
EL SEIS DOBLE
miércoles, 15 de junio de 2011
Clic en la foto para ampliar

Aspecte del Saló Noble el passat dia 11 - Foto: Hayack
Ver imágenes de esta noticia
1

 Cartes al director
Per què el guió del Ple de Constitució de l’Ajuntament d’Alzira va ser en castellà?

“Crec que en estes coses és on es veu la discriminació que patim en la nostra terra”


 

Voldria saber per què el Ple de Constitució de l’Ajuntament d’Alzira del dia 11 va ser tot el guió en castellà, ja que va ser curiós, per no dir vergonyós, veure com el secretari de l’Ajuntament i la mesa es dirigien en castellà als que a l’hora de jurar, prometre o fer el seu discurs el feien en valencià, l’alcaldessa inclosa.

Sols en el moment de jurar o prometre la formula es va fer en els dos idiomes. Crec que en estes coses és on es veu la discriminació que patim en la nostra terra, quan als ciutadans que entenen i parlen el valencià se’ls imposa en un acte oficial el castellà con si el valencià no fóra igualment oficial i vàlid.

L’única excusa podria ser que el secretari no sap parlar i llegir el valencià i tal vegada eixe siga el motiu, veient la bona voluntat per utilitzar-ho que tenien la senyora alcaldessa i alguns regidors del PP i el PSOE.

D’Alzira i plores

 

Nota: l’autor d’este correu ha preferit ocultar públicament la seua identitat. Com sí s’ha identificat davant de la nostra redacció i el text guarda les formes i correcció requerides, ho publiquem i respectem la seua llibertat d’expressió.


 

                
             .-000070                                                                .-000019 

                

 .-000077                                                                     .-000080



El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Cartas al director
PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Benito - 15/06/2011
Estoy de acuerdo con D’Alzira i plores, no tendrán ni puñetera idea de hablar valenciano. ¿Y estos son los que se proclaman defensores de todo lo valenciano? Si pudieran podrían en la lista negra los libros de Blasco Ibáñez.
Recuerdo en un Pleno como el nuevo sheriff Candela se trababa al traducir del castellano al valenciano la palabra "patrimonializar"... si tiene que traducir todo el discurso todavía están allí jurando, prometiendo o lo que sea.
Baix el prec de nostra senyera - 15/06/2011
com diu el nostre himne, valencians en peu alcem-nos.
subsecretario - 15/06/2011
si el secretario no sabe valenciano y quiere hacerlo todo en castellano, tiene todo el derecho ya que el castellano tambien es oficial. Pero no estaria mal que la Alcaldesa le pagara algún curso de valenciano si va a continuar de secretario del Ayuntamiento y va a estar en todos los plenos. Ello no quita que considere una falta de educación que los concejales contestaran en valenciano a este señor y que que no hicieran los discursos en castellano, ante todo hay que ser educados.
ximet - 15/06/2011
segurament que es va fer sols en castellà per estalviar, clar que en este cas sols es utilitzava la paraula.
Uff - 15/06/2011
Pero qué cansinos sois con el valenciano. Que el castellano no es oficial?? Pues nada, no salgáis de la Comunitat porque no os entenderán. Pero bueno imagino que sois tan cerrados que os importará un pimiento que os entiendan, en fin......
Elucubrante - 15/06/2011
Con todos los problemas reales que tenemos y todas las cosas que hay por hacer y aquí unos y otros mirándose el ombligo. A ver cuantos siglos tardamos en comprender que lo importante es comunicarse, da igual como, y que con imposiciones no se va a ningún sitio.
fuu - 15/06/2011
Uff a partir d'ara tots els plenaris en anglés i així anem practicant pa quan iscam de Espanya. Nosaltres quan eixim d'Alzira parlem castellà perfectament però els altres quan venen ací no parlen valencià. Al loro.
Una mujer de orden - 15/06/2011
El idioma que hay que aprender, pero ya, es el alemán.
Peter - 15/06/2011
Els re-peperos... per Octavi..

Xavi Castillo sol interrompre els seus monòlegs, habitualment abarrotats de públic, fent una pregunta molt senzilla: "ací... algú del PP te que haver, porque si no, ¡no me salen las cuentas!".

A mi... "tampoco me salen las cuentas". I per tant, en esta entrega de la guia útil per a poder eixir al carrer sense que ens caiga la cara de vergonya vull parlar d'un dels fenòmens més estranys del, ja de per si misteriós, comportament humà. Es un fenomen que no per estrany deixa de ser d'allò més habitual i que ens pot donar molta llum per entendre com hem pogut arribar a tindre el panorama polític actual.

Si tenim en conte que la ideologia de dretes sempre intenta afavorir als sectors socials que controlen el capital i els recursos productius, com es possible que aconseguisquen majories absolutes malgrat que estos sectors socials són, clarament, una minoria.
Els últims estudis sociològics que s'han realitzat a tal efecte, demostren que un dels motius que explica este misteri es l'existència dels "re-peperos" (del PP, Però Pobre) Són una tipologia de persones humanes que desafien totes les lleis del trellat i de la lògica humana. Són persones de classe mitja-baixa, treballadors, assalariats de tota la vida i amb sous de merda que voten insistentment al PP.

No s'ha de confondre als peperos (gent que vota al PP per defendre els seus interessos) amb els re-peperos (que també voten al PP i ningú no entén el perquè) Es un grup molt mimetitzat dins la societat i a simple vista passen desapercebuts, Però amb un poc d'atenció són fàcilment identificables. El primer que necessitem per tal de localitzar-los es un senzill qüestionari com el següent:

Front a qualsevol senzilla pregunta sobre l'actualitat política ells diran que de política no entenen , que són apolítics... Però curiosament tots votaran al PP (lo que confirma la seua primera premissa de que, efectivament, no entenen de política)
Si els preguntes què pensen dels casos de corrupció dels polítics ells contestaran que tots els polítics fan igual. Pel contrari, la resposta serà molt diferent si el polític corrupte es del PSOE.
Si els preguntem sobre l'atur i la situació laboral del país no tardaran gens en traure el recurrent tema dels immigrants. I es que, curiosament, sent ells uns "pobres desgraciats" (com som la majoria i en el bon sentit de la paraula) tenen una malaltosa animadversió per tots aquells que encara ho passen pitjor i tenen una situació molt més desfavorida. Este curiós fenomen el tractarem més avant.
Si després d'estes preguntes noteu una certa incomoditat, es normal, tinga-us en conte que esta gent són de la teoria que en esta vida es millor no significar-se. Clar que, gràcies a esta guia... Sels ha acabat els temps de l'anonimat.

Una vegada identificat al subjecte re-pepero és important entendre a qué es deu este inexplicable comportament i quines causes són les que el provoquen. D'entre totes, cal ressenyar les següents:

La catarsis del llepaculs. Fenomen psicològic pel que persones de classe mitja-baixa amb recursos econòmics limitats acaben pensant que si estan amb els qui tenen poder i diners... Alguna cosa se'ls apegara. I malgrat que mai no veuen el més mínim resultat positiu a lo llarg de la vida, es dona igual i continuen recolzant els rics i poderosos.
La catarsis del desgraciat. Este desviament psíquic esta inversament relacionat amb l'anterior i, pel mateix proces mental que pensen que la riquesa es pot apegar, també creuen que la pobresa es pot contagiar. Este es el motiu pel que estos subjectes desenvolupen una malaltosa animadversió per aquelles persones que encara són més pobres que ells com marginats, immigrants etc.

De la convivència de estes dos catarsis en la psique d'estos subjectes es deriven actituds com les de depreciar l'ensenyament públic i voler dur als seus fills a col.legis privats o concertats, parlar als seus fills en castellà malgrat que els pares siguen valencians-parlants, arremetre amb rabia contra polítics de partits d'esquerres que tenen una situació econòmica superior a la d'ells...


També patixen de la síndrome d'Estocolm, ja que es troben millor si donen el suport a aquells que de seguida que puguen, i gràcies als seus vots, retallaran els seus drets, endurirán les condicions laborals i els fotran tot el que puguen. Però ells contents i pagats. També hi han sociòlegs que veuen certes influències de pràctiques massoquistes que més enllà del sexe volen gaudir inflingint-se dolors socials i econòmics. Però esta no es la meua especialitat i no tinc molta informació al respecte.

Amb tot açò ja sou capaços de localitzar als re-peperos i reconéixer-los.

Gracies Octavi per este escrit!
francis - 15/06/2011
no hi ha ninguna excusa per a que es fera el ple en castellà, i sols el poc trellat d´alguns pot justificar aquesta barbaritat. Senyors i senyores, que estem a Alzira i qui no parla valencià es per que no vol, millor dit per que no li rota. Jo també pregunte: Per què el guió del Ple de Constitució de l’Ajuntament d’Alzira va ser en castellà?
Setze jutges - 15/06/2011
El PP està en contra del valencià, ho demostra eliminant les línies d`educació en valencià i la veritat Bastidas quan parla en valencià ofén constantment, escoltar-la al seu programa a Alzira Ràdio em posa mal, el seu valencià és castellanitzat d`una forma salvatge sense cap tipus de pietat. Per tant si una alcaldessa que cobra més de 6.000 euros menusals i té cotxe oficial, és candidata a diputada i no sabem si alguna cosa més ... no sap expresar-se en un valencià més o menys correcte, una persona amb tants càrrecs deuria donar-li vergonya no saber ni parlar....... i es suposa que és d`Alzira de tota la vida.....
maredeueta - 15/06/2011
Felicitats a Octavi per l'escrit.
Ha fet un resum antropològic genial.
Totes eixes idees jo les tenia desordenades al cap sense poder entendre-les i de colp han prés forma.
gràcies!!!
per a Peter - 15/06/2011
si el vot es secret per que col...ns tens que indagar a qui vota cada ù, a més a més de mofarte dels que votem al PP?
solta-li eixes xarraes a qui t'aguante!
da - 15/06/2011
Oiga Peter.. dijo un (afortunadamente) ya ex alcalde de getafe aquello de " los tontos de los cj..que votan a la derecha".. y usted va en la misma línea. Más parece usted un miembro del gobierno de Franco que otra cosa ¿ le suena democracia? ¿ le suena libertad? ¿ Le parece que puede insultar a millones de españoles solo porque no piense como usted? y ya es el colmo que haga usted al más puro estilo de la alemania nazi esos " análisis psicológicos" de por qué uno vota en libertad lo que cree mejor. Por otra parte, revise un poco esa afirmación de "la ideologia de dretes sempre intenta afavorir als sectors socials que controlen el capital i els recursos productius" me parece que se ha quedado usted en el siglo XIX. O la izquierda o los que se llaman izquierda se dan cuenta de que ir contra la gente , insultar a la gente por lo que vota .. o se dan cuenta de que esos discursos ya no calan en la ciudadanía o se van a quedar sin votos.
a pagar - 15/06/2011
da, tienes razón pero lo que nos ha endeudado el señor Camps que lo pagen a estoque los que le han vuleto a votar. Se podria decir bonos patrioticos peperos.
Martara - 15/06/2011
A la alcaldesa le pasa lo que a muchos alzireños de su generación. Aunque nuestros padres, abuelos, tios... hablaban en valenciano.. a nosotros nos hablaban en castellano. En el colegio más de lo mismo. Ella y tantos otros nos esforzamos en hablar en valenciano, unos con más éxito que otros, y no creo que por eso se deba decir "Bastidas quan parla en valencià ofén constantment, escoltar-la al seu programa a Alzira Ràdio em posa mal, el seu valencià és castellanitzat d`una forma salvatge sense cap tipus de pietat". Así no haremos patria ni chica ni grande !!
cloc - 15/06/2011
Lo que ofén, de veritat, és sentir "aquest", "servei", "doncs", "avui" i tota eixa barbaritat catalanera que diuen en Alzira Ràdio. Per mi la pròxima volta el Plé que siga en Llengua Valenciana, en castellà i en anglés.
cuco - 15/06/2011
Yo creo que el señor Carlos Capilla (que no Carles Capella) no tuvo ninguna culpa. Probablemente él sepa valencià-no pero lo hizo en castellà-si porqué así se lo debieron de pedir. Y ya se sabe: quien paga, manda.
si al valencià - 15/06/2011
jo el que no entenc és que et fiques amb el català que és una variant de la llengua comuna que compartim en les illes balears ,catalunya i valència i que al mateix temps et parega bé que el ple siga en anglés, que no és llengua oficial. Fica't amb les telenovel·les en espanyol que al cotxe li criden carro i deixa'ns tranquils als que volem la nostra llengua ben viva i rica

Astra - 15/06/2011
a los comunistas lo que les jode es que no se han comido una rosca estas elecciones,por eso con cualquier cosa les entra la pataleta,¡¡ Viva España !!
los apellidos no se traducen - 15/06/2011
Cuco los apellidos no se pueden traducir como a algunos les gusta hacer para sentirse más valencianos, así que se dice Carlos Capella en castellano.
Y él es valencianoparlante, pero de los que tienen la buena educación de que cuando les entran en castellano continua en castellano, que esa es la diferencia con los valencianoparlantes que no tienen la educación de hablar en castellano cuando les hablan en castellano y por eso él lo debió de hacer en castellano.

Benito - 16/06/2011
Peter, excelente argumentación, de 9'5. Para ser de 10 te ha faltado añadir que "cuando los de izquierdas exponen sus ideas entonces ellos usan aquello de "ya no vivimos en los tiempos de Franco " o sacan a Franco a relucir dándoselos ellos de demócratas de toda la vida". O sea, que ese complejo que tienen por su pasado lo esconden y acusan a la izquierda de lo que ellos han sido y lo que ellos han defendido (solamente tienes que leer unos comentarios más abajo).
si a la Llengua Valenciana - 16/06/2011
Per a si al valencià: Que tu vols la nostra llengua "ben viva i rica". ¡Vinga, va!. Lo que teniu que fer tots els qui vos ompliu la boca defenent (defensant) el VALENCIÀ (el català) és començar a utilisar les formes propies i genuines valencianes i no les del Nord. ¡Carotes! ¿A qui voleu enganyar a estes hores!
si al valencà - 16/06/2011
si al valencià, si a la nostra llengua. I carota o no, jo pregunte: Per què el guió del Ple de Constitució de l’Ajuntament d’Alzira va ser en castellà?.
A "si a la llengua valenciana" pareix que li te igual quina llengua es utilitzara en el Ple, però pareix que li ofen el que algunes persones al escriure en valencià utilitzen lo que para ell son formes no genuïnes. El castellà es una llengua rica i viva amb moltes variants de les que segur que no dius res, però a la llengua valenciana la vols morta i arcaica, eixa es la diferencia entre tu i nosaltres, en que nosaltres la volen ben viva i per aixo es que la fem valdre en el dia a dia.
Alzireny - 16/06/2011
Anem a vore senyor "Uff" ningù és cansì, simplement defenem la nostra llengua per què si hem d'esperar que gent com tu la defense anem apanyats, i el castellà serà una cosa oficial i "normal" per a tu per a mi és una llengua estrangera acì! agafa els llibres d'història abans d'escriure!!! Bon dia.
si a la Llengua Valenciana - 16/06/2011
Per a "si al valencà". ¡Clar que hi ha que utilisar les nostres formes genuines. ¿Saps perquè?. Per a que no desapareguen engolides pel "català" que "utilitzeu" (com forçeu la llengua) els catalaneros. Algun castellà diu "aquesto" en lloc de "esto", o "fecho" en lloc de "hecho". Puix per la mateixa regla de tres la Llengua Valenciana també ha evolucionat i el "aquest" que tant vos (us) agrada ha evolucionat en "este" i el "pateix" i "distribueix" en "patix" i "distribuix". Tu també ho saps. Perqué la nostra no és una llengua morta com vols tu. ¿Que vols que ara parlem com en el segle XIV o XV?. ¿Per a què?. ¿Per a que ens aproximem més al català?. Jo vull per al valencià les variants "valencianes" que de les "catalanes" ja s'encarregueu uns quants com tu.
si al valencià - 17/06/2011
"si a la llengua valenciana" no has contestat a la meua pregunta que es el motiu d´esta (d´aquesta ) carta al director : Per què el guió del Ple de Constitució de l’Ajuntament d’Alzira va ser en castellà?. I si no heu saps, al menys contesta si et pareix correcte o no que no es utilitzara el castellà en lloc de la nostra llengua, la llengua dels dos segons dius en els teus comentaris. Respecte a l'altre tema, dir-te que hi ha filolecs i que respete la teua opinió sempre que el valencià ho faces valdre en el dia a dia. Si no és així sobra continuar parlant del tema.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal