Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
viernes, 22 de julio de 2011
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4

 Apareixen desenes de peixos morts al riu magre en el terme de l’Alcúdia

La falta d’aigua de la depuradora de Carlet i l’absència de cabal ecològic propicien aquesta situació


 

Es podria produir una mortaldat massiva en els pròxims dies. En el riu Magre, al seu pas per la localitat de l’Alcúdia, han aparegut desenes de peixos morts, carpes de gran tamany, per la falta de circulació d’aigua. L’aigua ha deixat de circular pel riu en haver-se derivat la provinent de la depuradora de Carlet a regs agrícoles, deixant en sec el riu. En els pròxims dies o setmanes es pot produir una mortaldat massiva de peixos, ja que hi ha grans basses amb abundància d’espècies que han baixat el seu nivell considerablement en els últims dies.

Des de fa anys l’aigua provinent de la depuradora de Carlet ha permès la circulació d’un escàs cabal d’aigua que ha possibilitat l’existència d’un ecosistema al riu Magre al seu pas per l’Alcúdia, amb diferents espècies de peixos com la carpa, l’alburnus, el perca sol, carrancs..., vegetació de ribera i aus distintes com la garseta blanca, l’agró o el coll verd. Tot aquest ecosistema està en perill per la falta d’aigua.

Igualment la possibilitat de proliferació de mosquits amb problemes de salubritat pot ser una altra de les conseqüències d'aquesta situació, sinó es posa remei.

L¡Ajuntament de l¡Alcúdia ha mimat aquest paratge amb projectes de millora ambiental realitzats amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer com la plantació de distintes espècies com el salze, el lliri groc i la bova o la creació d’una senda al llarg de tot el riu que ha permès que moltes persones s’apropen al riu i passegen a la seua vora.

Per l’altra banda la falta de cabal ecològic en el Magre, com a mínim en determinades èpoques de l’any, és un altra de les causes que impedeixen que aquest riu s’assegure el funcionament natural dels ecosistemes propis.

 Xúquer Viu ha alertat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer d’aquesta situació per que se solucione el més prompte possible.

Xúquer Viu



El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal