Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
jueves, 22 de septiembre de 2011
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Notícies de la Ribera
El número d’aturats en Algemesí durant 2011 creix un 31%

“El doble que la resta de ciutats grans de la Ribera i déu vegades més que en Sueca”


 

Més Algemesí mostra la seua preocupació per la situació que està patint el nostre poble, ja que de les quatre grans ciutats de la Ribera –Alzira, Algemesí, Carcaixent i Sueca- és la que pitjor està afrontant la crisi. De l’1 de gener fins al 31 d’agost l’atur en la Ribera Alta s’ha incrementat un 19’04%. L’atur d’Alzira, la població més gran de la Ribera està per baix d’eixa xifra, ja que se situa en el 14’27%. Una xifra similar a l’increment de l’atur durant 2011 en Carcaixent, 16’91. En Algemesí l’increment durant 2011 és del 30’98%, 11 punts per damunt la mitjana de la comarca i el doble que Alzira i Carcaixent. Si comparem les xifres d’Algemesí amb les de Sueca la diferència és abismal: durant 2011 per cada suecà que s’ha apuntat a l’atur, en Algemesí s’han 10. Algemesí ha multiplicat quasi per 10 la xifra d’aturat de Sueca (3’11%), i això que són dues poblacions amb un nombre d’habitants similars. Resulta molt significatiu que en Alzira hagen passat a les llistes de l’atur 630 persones, i en el mateix període en Algemesí hagen sigut 769.

Més Algemesí sap que l’Ajuntament no és el responsable directe d’aquestes xifres, però també som conscients que les altres tres ciutats tenen unes característiques socieconòmiques similars, ja que tenen tant agricultura com polígons industrials importants; a més a més cal tenir present que el context de crisi nacional i internacional és el mateix per a totes les poblacions. Això significa que alguna cosa estaran fent millor que nosaltres per afrontar la crisi, i per això demanem a l’Ajuntament d’Algemesí una major implicació en el tema i que centre la seua acció de govern en garantir els serveis bàsics i essencial per a la ciutadania i en la promoció de l’economia local, cosa que, al nostre parer, no ha fet en aquest darrers quatre anys, tal i com en properes setmanes mostrarem.

Les polítiques d’ocupació no són competència municipal, però els Ajuntaments poden també contribuir a elles, i exemple d’això són les altres ciutats de la Ribera esmentades. Fan falta nous impulsos a l’economia local –tant en agricultura com en promoció del sector empresarial-, fa falta donar facilitats a les empreses per tal que facen front als pagaments municipals, invertir en la millora de polígons per atreure a les poques noves empreses que es creen, crear un viver d’empreses, cursos de formació per a joves, defensar els interessos agrícoles d’Algemesí, demanar l’alliberament de l’AP7, realitzar estudis de necessitats laborals i empresarials...

Algemesí no necessita que la Corporació vaja a fer-se fotos a les empreses locals tal i com està fent sinó que necessita inversions efectives i polítiques actives d’ocupació. Després, si volen, poden anar a fer-se les fotos que vulguen.

Josep Bermúdez

Portaveu del grup municipal Més Algemesí

 


 

 

 
 


 

                          
.-000013                                                                                                                          .-000032 

                           
     .-000021                                                                                                      .-000048

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

La Ribera - Comarca - Pueblos y pedaníasAlgemesí

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal