Viernes, 3 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.237 Año: 18 Noticias: 45.958 Fotografías: 108.949 Comentarios de usuarios: 125.615
EL SEIS DOBLE
lunes, 12 de marzo de 2012
Clic en la foto para ampliar

Entrega del primer premi en l’edició passada
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3

 La Plaça Malva arreplegarà despús-demà a València el primer premi en el Concurs de Llibrets de la Generalitat

Caputxins el 12é premi, Plaça Major el 38é, El Parc el 40é, El Mercat el 52é i El Forn el 54é també han obtingut premis en el concurs


 

La Conselleria de Cultura ha resolt concedir els premis a la promoció de l'ús del valencià en els llibrets de les Falles 2012, en els que han participat comissions de diverses localitats valencianes que celebren estes festes. La comissió de la Malva d'Alzira ha tornat a guanyar el primer premi en el Concurs de Llibrets que la Generalitat Valenciana convoca des de 1993.

Enguany el tema escollit per la Malva en el seu llibret és la sàtira en la societat valenciana. El Tró d'Avis, nom específic del Llibre, te sempre com a particularitat estar dividit en dos parts, una la falla gran i l'altra l'infantil. En este cas el tema infantil era, Alzira, historia i ficció, basada en el llibre Contes de l’illa de l’escriptor Bernat Montagud.

Dos portades elaborades per l'alzireny Pep Rubio i quasi una cinquantena de col·laboracions literàries confeccionen este Tró d'Avis 2012, que ha estat considerat el millor llibre de la Comunitat Valenciana, en esta ocasió per segon any consecutiu.

Una vegada més, el director del llibre, José Manuel Rubio i el seu equip col·laborador, han aconseguit un treball molt elaborat que al final ha obtingut la seua recompensa.

La Malva, en el seu extens palmarès a València, guanyà el primer premi als anys, 1994, 2004, 2007, 2009, 2011 i 2012. Segon premi en 1995, 2005 i 2008, i tercer premi en 1996 i 2006.

A Alzira, este cap de setmana passat, també es va fer el lliurament dels premis del concurs de llibret, aconseguint el primer premi en format gran i millor portada. La Malva du des de 2003 guanyant ininterrompudament el primer premi de llibret a Alzira.

En concret, en esta edició dels premis de la Generalitat, s'han concedit 54 guardons dotats amb una quantia global de 27.750 euros. El primer premi, de 2.000 euros, ha recaigut en la falla La Malva d'Alzira. El segon, de 1.500 euros, ha sigut per a la Falla El Mocador de Sagunt. El tercer guardó, dotat amb 1.000 euros, ha sigut per a la Falla Borrull-Socors de València.

L'excel·lent qualitat dels llibrets presentats ha fet molt difícil la decisió del jurat. La gran diversitat en l'estil, la presentació, la creativitat, l'enginy, la gràcia dels textos i l'originalitat són factors que s'han tingut en compte a l'hora de valorar els llibrets. Estos premis, atorgats anualment per la Conselleria de Cultura tenen com a objectiu ajudar econòmicament a la realització d'activitats pròpies de les comissions falleres que, al mateix temps, faciliten la promoció de l'ús del valencià. En la selecció dels llibrets premiats, el jurat valora l'extensió del text en valencià, la seua qualitat, el contingut literari, la quantitat d'exemplars editats, la publicitat en valencià que conté, així com altres elements il·lustratius.

Cal afegir que altres cinc falles d'Alzira han obtingut premi al concurs; la Falla Caputxins el 12é premi, Plaça Major el 38é, El Parc el 40é, El Mercat el 52é i El Forn el 54é. 

L'entrega de premis del concurs es farà el proper dimecres, 14 de març, a les 17:00 hores al Monestir de San Miguel de los Reyes a València.

Miguel Á. Martínez


 

              
      .-000129                                      .-000131

 




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasMiguel A. Martínez
FiestasFallas

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Majo - 12/03/2012
Vuic felicitar a Jose Manuel i totes eixes persones que col.laboren amb el nostre llibre,com a mare del President Infantil estic molt orgullosa,de poder representar i de formar part d'aquesta magnifica comissio Moltes gràcies a tot el mom que fa possible estos grans llibres.
Bernat Montagud - 13/03/2012
Felicidades. Muchas gracias por contribuir a la difusión de ilustradores, fotógrafos y escritores alcireños- Un fuerte abrazo a toda esa querida Malva. Bernat,
alfarero - 14/03/2012
Muchas felicidades a todos los que formais esa Gran Familia Falla Malva.
Y en especial a vuestro Dire, y Fill, por su gran trabajo y dedicación.
Un abrazo para todos y disfrutar de estas Fallas 2012.
felipa - 15/03/2012
Si no fuese por el enchufe en la consellería no ganarian ningún año y si no ya lo vereis el día que esa persona ya no esté .
Verbigratia - 15/03/2012
Un fuerte abrazo y enhorabuena, como alzireño me enorgullezco de que una falla de mi ciudad gane premios de esta altura. Fijaos bien. Cualquier falla de la Sección Especial de Alzira, plantará sin duda un buen monumento, y una de ellas ganará el premio como mejor falla de Alzira, pero nunca le ganará al Primer Premio de Sección Especial de Valencia, se llame Convento, Na Jordana, Nou Campanar, El Pilar, etc. En cambio la Falla La Malva es la única comisión alzireña, que todos los años se da el gustazo de ganar en buena lid a todas las Fallas de la Comunidad Valenciana, recibiendo el aplauso del mundo festivo y cultural valenciano. Si vas a Valencia, nadie o casi nadie, a no ser que sea artista fallero o jurado, conoce el nombre de ninguna falla de Especial de Alzira, en cambio casi todo el mundo fallero de la capital sabe que uno de los mejores llibrets que se hacen, si no el mejor, es el de una falla que se llama LA MALVA. Por tanto Felipa, tu comentario está totalmente fuera de lugar.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal