Viernes, 3 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.237 Año: 18 Noticias: 45.958 Fotografías: 108.949 Comentarios de usuarios: 125.614
EL SEIS DOBLE
jueves, 22 de marzo de 2012
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Compromís per Alzira proposa una sèrie de mesures per a millorar les falles

“Per això, cal obrir espais de debat i consens entre la Junta Local Fallera, Ajuntament, Associacions de Veïns, empresaris i hostalers, Policia Local”


 

L’àmbit faller té un moviment econòmic molt dinàmic i divers (músics, indumentària, pirotècnics, bars i restaurants, floristeries, etc.). Tothom té l’ocasió i oportunitat de col·locar un parèntesi en la tant persistent, temuda i pesada crisi. I malgrat els mal moments i la indignació continuada, la festa tira endavant i la crisi es converteix en el combustible per a cremar diàriament en les despertades i mascletades.

Sempre hem reconegut la vessant integradora de la festa fallera, que no moltes vegades del món faller. Moltes persones immigrants i nouvingudes a les nostres terres han descobert l’acolliment mitjançant la comissió fallera o l’activitat lúdica i cultural que ofereixen els casals fallers durant tot l’any. Cal aleshores reconèixer la tasca d’algunes falles que traspuen i generen empatia amb els trets d’identitat del poble valencià. Programes culturals, llibrets de falla guardonats per la seua normalització, atenció i dedicació a la recuperació de vestits, de danses, dolçaines i tabals, organització amb molta cura d’activitats educatives pels seus xiquets i xiquetes, etc. són un signe cada vegada més de normalitat. Les falles són i han de ser alguna cosa més que festa.

I sense entendre molt bé si de veritat han hagut retalls a la festa (tot comptant la rebaixa en partida de subvenció institucional), les mascletades, despertades, casals i xurreries, passa carrers, atraccions de fira, venda ambulant han inundat els nostres carrers, places i avingudes. I a tot això les falles aspiren a convertir-se en Patrimoni Immaterial de la Humanitat, tot un repte de futur.

Però per a tindre eixa condició, cal anar més enllà i tractar de millorar la festa. Des de Compromís per Alzira pensem que Alzira ha de tindre una bona imatge i ser atractiva per als visitants i també ha de compaginar la festa amb la convivència diària ja que tothom no és faller i són dies laborables per a molta gent. Hi ha aspectes a considerar que no es poden menysprear, perquè el més mínim detall importa.

Aspectes com la neteja de la via pública –abans, durant i després de la festa-; la instal·lació de sanitaris públics; la imatge que es dona en un acte per a tots els públics i amb xiquets i xiquetes participant com és la cavalcada multicolor; la seguretat (vies d’evacuació, en les mascletades, etc.); la instal·lació de carpes, atraccions, xurreries, caldria revisar-los.

Per això, considerem que cal obrir espais de debat i consens entre la Junta Local Fallera, Ajuntament, Associacions de Veïns, empresaris i hostalers, Policia Local, per a veure com millorar totes les vessants que incideixen en la millora de les falles d’Alzira.

Compromís per Alzira

 

 

Arquitectos en Alzira     Bancos en Alzira    Centros de enseñanza en Alzira

 
Artes gráficas en Alzira    Carpinteros en Alzira     Chimeneas en Alzira
 

 

 

 



                            

  .-000110               .-000070                .-000129                              .-000131

        

.-000070                                      .-000132   


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasFallas
PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Benito - 22/03/2012
A ver Compromís, que el PP se arrodille ante las fallas y falleros para no perder votos me parece algo normal, pero que lo hagáis vosotros creo que es más grave. Hace dos días que hemos acabado las fallas y ya estáis pensando en 'mascletàs'. Que razón tenía Larra: "En España todo el año es carnaval".
Alzireny - 22/03/2012
Benito independentment de l'article encara no he vist cap comentari teu a favor... que eres el sabut del poble?
masa - 22/03/2012
Muy bien por Benito porque y lo a gusto que subian al palco los de compromís y con invitados incluidos como fue Enríc Morera.
Templario - 23/03/2012
Benito, para una vez que estos salen en defensa de una tradición valenciana, símbolo de nuestra cultura diferente y diferenciada, déjalos.
Por una vez, creo que han tenido una buena idea: que hablen todas las partes implicadas para conseguir que siga potenciándose las fiestas, minimizando los efectos colaterales adversos.
d'Alzira i no plore - 23/03/2012
Alzireny pareix el típic iaio renegó que hi ha a tots els pobles, que com no té feina i ja està jubilitat i ningú li aguanta la petorrera, ara es dedica a renegar per ací, de totes maneres no hi ha que fer-li massa cas, se li nota que li agrada que parlen d'ell, pareix que li agrade ser el xiquet dels batejos, la novia de les bodes i el mort en els funerals.
d'Alzira i no plore - 23/03/2012
Alzireny jo em referia a Benito i no a tú, se m'oblida possar el seu nom, suposse que igual m'hauràs entés.
Templario - 23/03/2012
d'Alzira i no plore: has fet una de les millors descripcions de Benito que he llegit.
MARTA - 24/03/2012
Felicitar a Compromís por su compromiso con Alzira y con el País Valenciano; con sus tradiciones, sus fiestas, su folclore. Y sobre todo por su compromiso en la defensa de la personalidad y la historia de nuestro país.
He visto amuchas falleras y falleros que son de vuestro partido haciendo grande nuestra fiesta. Las fallas son patrimonio de todos los ciudadanos y no solo de los de derechas que quiren controlarlo todo, al precio que sea, y caiga quien caiga.
Seguid así siempre. Un abrazo.

una valenciana - 24/03/2012
Estic d´acord amb MARTA i quasi tots els comentaris,menys Alzireny( en majúscula).Qué casualitat que tots estan en contra d´ell..... Aquest comentari de Compromís ,es un comentari com deu ser,constructiu i conseguir un consens entre totes les parts,siga del colr que siga.No com el comentari d´Alex Moyà que sent del Bloc,d´esquerres diu exactament el contrari. Estic amb tú MARTA.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal