Lunes, 20 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.254 Año: 18 Noticias: 46.059 Fotografías: 109.062 Comentarios de usuarios: 125.658
EL SEIS DOBLE
miércoles, 19 de diciembre de 2012
Clic en la foto para ampliar

Paco Gimeno
Ver imágenes de esta noticia
1

 Constitució i hipocresia
Article d’opinió de Paco Gimeno

“Van a intentar modificar el Reglament dels Plenaris per retallar encara més l’oposició”


 

m#iguelelectrodomesticos20121214
Fa uns dies es celebrava a tot l’estat el 34 aniversari de la Constitució Espanyola. Tots els grups polítics (excepte els nacionalistes i IU, què va anar a dir la seua per retirar-se dels actes institucionals) celebraren l’esdeveniment amb la lluentor que un aniversari com aquest semblava merèixer. I tant el President del Govern, Mariano Rajoy, com el cap de l’oposició, Alfredo Pérez Rubalcaba proclamaren, una vegada més, la seua orgullosa adhesió a la nostra Carta Magna.

A mi, particularment, em sembla un enorme exercici d’hipocresia comprovar què, any rere any, els més ferms defensors de la nostra Constitució son, precisament, els qui amb major alegria la menyspreen. Cosa que fins i tot obliga de vegades a defensar els seus articles més avançats precisament a aquells que mostrem dia sí, dia també, les nostres critiques envers la Llei de Lleis. És el món a l’inrevés en un país on tot sembla fer-se amb aquella part del cos on l’esquena perd el seu nom.

Diu la Constitució, al seu Preàmbul, què “La Nació espanyola proclama la seua voluntat de protegir a tots els espanyols i pobles d’Espanya en l’exercici dels drets humans, les seues cultures i tradicions, llengües i institucions”. I també, al títol preliminar: “Espanya es constitueix en un estat social i democràtic de Dret, que propugna com valors superiors del seu ordenament jurídic la llibertat, la justícia, la igualtat i el pluralisme polític.”

Doncs bé, no sembla que siguen aquests, precisament, els principis rectors de l’acció legislativa dels nostres governants. Rajoy emfatitzava què la Constitució, 34 anys després, continuava amb plena vigència. Però el ben cert és que no sembla que la nova Llei d’Educació que està perpetrant el Ministre Wert, vaja a complir amb l’esperit reflexat al preàmbul constitucional. Al menys no amb allò referit als “pobles d’Espanya”.

Sense parlar (no acabaríem), del propi dret a la educació, recollit a l’article 27 de la Constitució. Al pas que anem, amb tanta retallada, quedarà com el dret dels espanyols a gaudir d’una vivenda digna i adequada (art. 47), al dret a disfrutar d’un medi ambient adequat (art. 45), el dret al treball i a la lliure elecció de professió o ofici, i a una remuneració suficient per satisfer les seues necessitats i les de la família (art. 35) i tants altres drets recollits en la nostra Carta Magna i què els poders públics no atenen, quan no directament, els usurpen als ciutadans. La proposta de Rubalcaba de reformar la Constitució per “acoblar-la als nous temps incloent-hi, el dret a la salut”, sembla un sarcasme en els temps que corren... De no ser per voler fer d’aquest dret un més dels incomplits pels nostres poders públics, que volen així deixar ben clar que si estan on estan solament és per guanyar-se el jornal... burlant-se de la ciutadania. 

No sembla tampoc que es pretenga respectar el pluralisme polític amb unes lleis electorals que fomenten el bipartidisme, que impedeixen als ciutadans estar representats en alguns parlaments si no superen barreres com la del 5% que estableix el nostre Estatut, etc. Com tampoc sembla que el Partit Popular estiga per la llavor de recolzar els drets democràtics dels ciutadans. Ans al contrari, està decidit a reprimir-los: front a la cada vegada major contestació ciutadana a les polítiques del govern, la resposta ha sigut la repressió brutal i generalitzada. Davant la brutalitat policial, connivència del Govern, i quan s’ha aconseguit arribar als tribunals ens trobem amb que els jutges reconeixen que ha hagut comportament delictiu, però que no poden aplicar cap condemna per la impossibilitat de reconèixer l’infractor. Tot i això, si al final hi ha condemnats, se’ls indulta i s’ha acabat el problema. L’informe que aquests dies ha fet públic Amnistía Internacional, que assenyala el retrocés en els drets humans a Espanya en aquest darrer any és molt aclaridor.

A més, ara mateix, el Govern estudia canviar les lleis per evitar que es difonguen imatges on la policia ‘s’extralimita’ en les seues funcions. I davant l’augment de les protestes, es planteja ‘regular’ el dret de manifestació i el dret de vaga.

Regular: bonica paraula que amaga la intenció del poder de limitar la resposta ciutadana. La nostra dreta pàtria només entén la Constitució i les lleis per ser utilitzades contra la ciutadania, i no per, tal i com diu la Constitució, aconseguir la justícia i la dignitat de la persona. La Constitució s’esgrimeix contra el dret a decidir, contra les aspiracions de major autogovern d’alguns territoris; i la llei serveix per desnonar, per reprimir. I si no és suficient es reforma i es ‘regula’.

Un exemple que em pilla ben a prop: porte dos mesos, encara no, exercint com a regidor en l’Ajuntament d’Alzira; i he hagut de patir en aquests pocs dies (i ja des de la meua accidentada presa de possessió) la particular ‘interpretació’ dels reglaments per part de les nostres autoritats. Tot i això, al darrer Plenari, davant les protestes de la oposició per que no s’inclouen als ordres del dia municipals les mocions que redactem mes rere mes, la nostra alcaldessa anunciava una ‘modificació’ del Reglament per fer ‘més àgils’ els Plenaris. Vist el que hem vist, aquest eufemisme només pot tractar d’amagar una cosa: van a intentar modificar el Reglament dels Plenaris per retallar encara més l’oposició. No sembla estrany això si tenim en compte el fet què ara mateix, tot i mantindre la majoria absoluta, el PP està força contestat en les seues polítiques i a nivell local té una oposició més nombrosa i activa que en legislatures anteriors, on només Carles Aranda semblava donar la cara.

Poden fer el que vulguen, però no aconseguiran els seus objectius. Continuarem denunciant els atacs als drets i a la sobirania del poble, i continuarem treballant per millorar el nostre poble amb propostes i actuacions. No ens faran callar. És l’homenatge més sincer que podem retre als qui, abans que nosaltres, es deixaren la pell, i la vida, per la democràcia que pas a pas, tracten d’arrebatar-nos.

Paco Gimeno

Regidor de Compromís per Alzira

 


                             
.-000084                                                                  .-000154
                          
 .-000100                                                                                          .-000102
                            

.-000179                                                 .-000187


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Opinión
PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Benito - 19/12/2012
Si nos pusiéramos a analizar friamente la Constitución artículo por artículo veríamos que todos los días se violan varios artículos.
De todas formas es una Constitución sectaria. Que exista un artículo como el 14 que diga que: "Los españoles son iguales ante la Ley" es una prueba de su sectarismo... a partir de ahí te puedes esperar cualquier cosa.

"La nostra alcaldessa anunciava una ‘modificació’ del Reglament per fer ‘més àgils’ els Plenaris".
La verdad que sería una pena. He visto los plenos en las videoactas que hay en la web del Ayuntamiento y, la verdad, ¡son divertidísimos! Espero que pongan allí los plenos con tanta ansia como esperaba antes los capítulos de "Aquí no hay quien viva". Paco eres afortunado, tienes asiento en primera fila, ¿puedes aguantar sin descojonarte?
viejo - 19/12/2012
Vaya, por aqui tenemos a estos dos grandes constitucionalistas, el Paco y el Benito, y nos dicen que las leyes que redactaron los mejores y mas preparados catedraticos del derecho en representacion de todos los partidos del arco constitucional ( AP,UCD,PSOE,CiU,PC) acordaron y firmaron la actual Constitucion Española que despues fue refrendada por los votos del pueblo español, y ahora nos llegan el Benito y el Paco a decirnos que no.Que no es valida, que la Constitucion que ha permitido el mayor desarrollo de la historia del pueblo español no es valida.
Que la Constitucion con la que hemos alcanzado los mas altos limites de libertad no es valida, que la constitucion que nos ha permitido salir de la caverna de siglos no es valida, que ellos, esta pareja de insignes juristas nos diran donde estan los fallos de la Constitucion y nos redactaran una nueva para mayor gloria del estado español.
Vamos chicos este traje os viene demasiado grande.
julian - 19/12/2012
A mi la constitución no me gusta, pero el que la quiera cambiar que se presente. Este señor que se vaya una temporada a Korea del Norte y ay verás como vuelve con otros pensamientos menos prehistóricos. Tambien la ley dice que la lengua propia de valencia y eso no se lo cree nadie, solo por venir en las leyes no es cierto. Mañana pueden poner los políticos que Benito es inteligente por decreto y nada mas lejos de la realidad.Gracias
alziro - 19/12/2012
viejo, para mí la Constitución del 78 y su "Estado de las Autonomías" han sido el cáncer de España que, entre otras cosas, nos ha llevado hasta donde estamos.
Benito - 19/12/2012
Viejo, yo te lo explicaría pero 'pa qué'. Después de leer tu comentario estoy seguro que sigues creyendo en los Reyes Magos y en vísperas de Navidad, ¿para qué quitarte la ilusión? Ale, a portarse bien o te traerán carbón.
Indisnado - 19/12/2012
Una constitución que se incumple con los débiles en el sentido de no garantizar ni el derecho al trabajo ni a la vivienda digna, no merece credibilidad.
Partiendo de este supuesto, el resto es papel mojado, únicamente papel mojado.
Juan Carlos - 19/12/2012
Una cosa es la teoría y otra muy diferente, la práctica. Con ello quiero decir que la Constitución española es la que tenemos y dice cosas muy bonitas, pero que no se ponen en práctica. La verdad es que TODO es mejorable y hay que tener en cuenta que la sociedad española ha cambiado tanto que hay preceptos que se han quedado desfasados y convendría retocar.
La constitución fué creada por hombres y sabemos que el hombre es imperfecto por naturaleza. No veo por qué una Carta Magna no puede ser retocada y adaptada a las nuevas circustancias de la sociedad.
Del mismo modo que se recogen derechos y deberes que nunca han sido del todo cumplidos, tampoco es que los que la incumplen hayan recibido un castigo "ejemplar"
Alzireny - 20/12/2012
Viejo de vegades en llegir el teu pseudònim dic va.. veurem si aquesta vegada aquest "personatge" ha posat alguna cosa de trellat, però no resulta que no. Anem a vore si sabem llegir va "La M con la A maaaaaaaaaaaaaaa, la N con la A naaaaaaaaaaaa" aplegats a aquest punt i espere que hages fet bé aquest breu exercici, (prova darrere mentre mires la pantalla potser articules be), llavors torna a llegir l'article, si no ho entens cosa que ho dubte jo t'ho explique breument: Paco no ha basat el seu escrit en tirar per terra la const. pas que òbviament és important en la història de la democràcia, però tornant al nostre punt de partida, el Sr. Gimeno esta criticant la facilitat amb la qual els polìtics dia a dia es passen per un gloriòs arc que tots coneixem la const. Es vulneren drets fonamentals que atempten contra la dignitat de les persones, contra la seua sanitat, contra la seua educaciò, contra el seu benestar, contra els seus drets.. la conclusiò final o la moral que hem de traure de l'article del sr. Gimeno ès, perquè se'ns ompli tant la boca amb la Const. si després l'èlit polìtica és la primera en no donar exemple? aquest és el raonament, no estem debatint els articles. Ho has entés ara Viejo? espere haver resolt els teus dubtes, i si no pregunta per les xarxes que de segur hi ha resposta als teus buits intel.lectuals, que apunte podries omplir com ja dic mitjançant inf. d'internet ja que tots sabem fer-nos els sabuts amb una pàgina davant per rebatre-ho tot com alguns fan... "Qui vulgui entendre que entengui".
viejo - 20/12/2012
Lo siento Alzireny, yo en cambio es la primera vez que te leo, y realmente, no me habia perdido nada.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal